Språkresa till Valencia: Sevärdheter

En kontrasternas stad. Det är otroligt att skåda Valencias avant-garde Konst- och vetenskapsstaden, och därefter dess historiska centrum, där doften av apelsinblommor fyller luften och kyrktornets klockor ger eko mot kullerstenarna. Det finns ingen gräns för listan över saker att göra i Valencia, så slösa inte bort tiden utan dyk rätt ner i denna underbara spanska stad!
Konst- och vetenskapsstaden
Börja med att besöka den helt fantastiska Ciudad de las Artes y las Ciencia, ett stort glas- och stålkomplex, bestående av Oceanográfic, som liknar en näckros, Hemisféric, föreställande ett enormt öga, Museu de les Ciències Príncep Felipe, format som ett valskelett, operahuset Palau de les Arts Reina Sofia och Umbracle, en friluftsträdgård som du kan besöka gratis! För att spara pengar kan du köpa en kombinerad biljett eller välja mellan en 3 D-filmupplevelse på Hemisféric, en operakväll på Palau de les Arts, eller ett nära och personligt möte med delfinerna på Oceanofráfic.
ESL - Sevärdheter
Palau de la Música och Turia Gardens
Längre ner utefter de underbara Turiaträdgårdarna, inkrupen i det som en gång var Turiaflodens fåra, hittar du Palau de la Música, en vacker konsertsal med kurvad glasfasad vid kanten av en vacker damm. Du kan tillryggalägga de nio kilometer långa trädgårdarna på en dag genom att hyra en cykel från någon av de många cykeluthyrarna i parken.
Fotboll i Valencia
Bara 15 minuters promenad från Palau, hittar du fotbollsstadion Valencia Mestalla, hemmaplan för fotbollslaget Valencia Club de Fútbol, ett av berömdaste i Spanien! Att gå på en fotbollsmatch är ett bergsäkert sätt att känna sig som en lokalinvånare när du hejar på hemmalaget mot höjdare som Barcelona eller Madrid.
Museo de Bellas Artes de Valencia
När du fortsätter nerför Jardines del Turia, finner du Valencias konstmuseum med sin blåa kupol och som kan skryta med otroliga konstverk av målare som El Greco, Goya, Velázquez, Sorolla och Tizian. Det bästa? Inträdet är gratis!
ESL - Sevärdheter
Valencias berömda torn
Några minuters promenad genom trädgårdarna tar dig till Torres de Serranos, några torn som erbjuder fin utsikt över Valencia. Denna antika stadsport var en av 12 som vaktade staden och på 10 minuter till fots kommer du till en annan - Torres de Quart.
Bioparc Valencia
På bortersta sidan av Jardines de Turia kan djurälskare besöka Bioparc Valencia, stadens berömda zoo, betraktat som ett av de bästa i Spanien. Parken är gjord efter konceptet zooinmersión, där besökarna får gå omkring i djurens hemvist och inte tvärt om. Förvänta dig intet att se några burar!
 
ESL - Sevärdheter
Valencias historiska centrum
Efter att ha vandrat omkring i Jardines de Turia med alla dess skatter, är det dags att utforska Valencias historiska centrum. Måsten inkluderar Valencias katedral, ett mästerverk från 1200-talet med välvda tak och tornet Miguelete (om du törs, så klättra upp för de 207 stegen i spiraltrappan till toppen). Några steg härifrån hittar du La Llotja de la Seda, den gamla platsen för silkesbörsen, med en rofylld innergård och hänförande spiralpelare. Avsluta med ett besök på Valencias stadshus vid den soliga och stora Plaça de l’Ajuntament.
Valencias stränder
När du har utforskat alla skrymslen och vrår av Valencias gotiska sida, ge dig av till andra sidan staden, till den berömda Playa Malvarrosa. Härligt bred och med vit, fin sand, är detta den perfekta platsen att sola dig på, eller pröva Paella på någon av strandrestaurangerna. Enligt lokalbefolkningen är Valencia den enda staden i Spanien som har rätt att kalla sina risrätter för paella!
 
Om detta inte är tillräckligt naturnära för dig, så hoppa upp på buss nummer 25 från centrum till Parque Natural de Albufera. I detta skyddade reservat kan du hyra cykel eller ta en båttur genom risodlingarna och lagunen och avnjuta en verkligt lokal måltid, naturligtvis baserad på lokalodlat ris.
ESL - Sevärdheter
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.