Språkresa till Valencia: Historia

ESL - Historia
2016: UNESCO tar det visa beslutet att lägga Les Falles-firandet till listan av ogripbara kulturarv - det var på tiden!

2007: Den berömda seglingstävlingen America’s Cup hålls i Valencia, som låter bygga den moderna Veles e Vents-byggnaden i hamnen.

1996: Byggnadsarbetare lägger grunden till fantastiska Konst- och vetenskapsstaden, ritad av den kontroversielle arkitekten Santiago Calatrava och Félix Candela.

1986: Valencias underbara Jardines de Turia invigs tack vare stadsplanerarnas geniala arbete. Idag är detta platsen för en cykeltur, picknick, romantisk promenad eller lekstund med barnen.

1984: I syfte att tillhandahålla information på valencianska, grundas den offentliga radiostationen Rádio Televisió Valenciana (RTVV). Nästan 30 år senare, 2013, läggs den ner efter allehanda kontroverser.

1957: Den stora översvämningen i Valencia förstör staden. Turiafloden svämmar över sina breddar vilket resulterar i katastrofala skador och förluster av människoliv. Som följd av detta beslutar staden att leda om floden och tömma fåran som går genom staden.

1934: Den första flygningen startar från Valencias flygplats. Sträckan var Valencia - Madrid.

1928: Den fantastiska Mercado Central de Valencia invigs. Denna häpnadsväckande, modernistiska marknad är en av stadens toppattraktioner!

1923: Den första matchen spelas på Valencias Mestalla fotbollsstadion. Den föll senare offer för och skadades av den stora översvämningen, men överlever ännu idag med en kapacitet av 55 000 fans.

1917: Stadens järnvägsstation, Estació del Nord, ett underbart exempel på modern arkitektur, öppnar sina portar för första gången. Du kommer helt säkert att använda den under din språkresa till Valencia!

1858: Valencias berömda tjurfäktningsarena, Plaza de Toros, öppnar. Denna omdiskuterade tradition är fortfarande mycket levande i Valencia och över hela södra Spanien.

1482: La Llotja de Sedas vackra byggnad färdigställs under den period som går under namnet Valencias guldålder.

1460: Den berömda valencianska romanen Tirant den vite av Joanot Martorell publiceras, vilken skulle komma att utöva inflytande på både Cervantes och Shakespeare.

1444: Uppförandet slutförs av Torres de Quart som står där ännu idag.

1349: En av stadens ännu överlevande stadsportar, Torres de Serranos, byggs.

714 - 1238: Valencia lyder under arabiskt styre tills det slutligen erövras av Aragons kung.

625: Visigoterna driver ut bysantinerna från Valencia och tar över under ungefär ett sekel.

554: Valencia faller under bysantinskt välde.

137 f.Kr.: Valencia grundas av romarna under namnet Valentia Edetanorum.
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.