Språkresa till Valencia: Bra ESL-tips

Vi har gott om insidertips som hjälper dig att spara under din språkresa till Valencia och som får dig att känna dig som en lokalinvånare!
Kollektivtrafik
För att ta dig omkring bör du skaffa ett abono transporte (månadskort). Det kan köpas i biljettluckan på tunnelbanestationerna och i tobaksaffärer. Du måste ha en fotostatkopia på ditt ID, ett passfoto och 5 euro för kortavgiften. Månadskortet kostar 45 euro för obegränsat åkande.
ESL - Bra ESL-tips
Valencias turistkort
Om du bara ska vara i Valencia en kortare tid, eller har vänner och familj som kommer på besök, är det definitivt värt att investera i ett Valencia tourist card. Med gratis eller rabatterat tillträde till olika monument och museer, rabatt på restauranger, fri kollektivtransport, inklusive från och till flygplatsen, är detta ett jättebekvämt och fördelaktigt alternativ.
Gratis museer på söndagar
Gör söndag till museidag! Många av Valencias museer erbjuder fritt inträde på söndagar. Dessa inkluderar Konstmuseet, IVAM (Valencias institut för modern konst), Museo Fallero de Valencia, La Llotja de Seda och El Palacio del Marqués de dos Aguas med museet för keramik och dekorativ konst. Att vara kulturfantast har aldrig varit så billigt!
ESL - Bra ESL-tips
Öva din spanska på en lokal favoritrestaurang
Ät som en infödd på Mercado Central, dit turister normalt bara går för att äta en liten smakbit eller två. Belägen i den livliga marknaden, hittar du Central Bar, som får sina ingredienser direkt från marknaden. Dra fram en barstol och öva din spanska! Festa på färsk ansjovis, marinerad i passionsfrukt, valdensiska ostron, vitlökssauterad kanin, friterad torsk eller smaskiga baguetter med fyllningar som kryddig, svart korv eller bläckfisk och vitlöksaioli.
 
Söker du fortfarande efter ett billigt mål, gå då till Bar de los Montaditos Gratis i stadsdelen Benimaclet, där du kan betala för din mat med mynt! En öl eller ett glas Riojavin med en hamburgare eller sandwich kostar dig endast två euro! Detta lilla hål i väggen är definitivt populärt bland studenterna.
Att dricka
Du behöver skölja ner alla goda tapas med en god, kall dryck och ta seden dit du kommer! Prova den berömda Agua de Valencia på baren där den skapades 1959. En stark, söt cocktail gjord av färskpressad apelsinjuice, cava, vodka, gin och socker. Det undanskymda Café Madrid på Carrer de l’Abadia de Sant Martí 10, är platsen att pröva originalet.
Stranden utanför allfartsvägen
Gillar du stranden, men hatar mycket folk? Åk till Playa el Saler utanför staden, bredvid Parque Natural Albufera för en lugnare, mer naturnära strandupplevelse. Buss 25 går från Valencias centrum och är inkluderad i ditt kollektivtrafikkort.
ESL - Bra ESL-tips
Se, läs, lyssna på
Se
Sound of the Sea (2001) Regi: Bigas Luna.
Denna romantiska film utspelas i Dénia, alldeles nerför kusten från Valencia.
 
Dålig uppfostran (2004) Regi: Pedro Almodóvar.
Drar upp ridån för den religiösa utbildningen i Spanien på 60-talet. Filmen har flera scener som filmats i Valencias stadsdelar Russafa och Benimaclet.
 
Salvador (2006) Regi: Manuel Huerga.
Denna film om Salvador Puig Antich, den siste fången som avrättades under diktatorn Franco, är ett måste för alla som är intresserade av spansk historia, med scener filmade i Russafa.
 
Vi måste prata om Kevin (2011) Regi: Lynne Ramsay.
Öppningsscenen i denna skrämmande film äger rum på den berömda Tomatinafestivalen i Buñol, alldeles utanför Valencia.
 
Tomorrowland (2015) Regi: Brad Bird.
Denna futuristiska Disneyfilm placerar det långväga ”Tomorrowland” i Valencias Konst- och vetenskapsstad (med massor av digitala förstärkningar).
 
Läsa
Or the Bull Kills You av Jason Webster
Denna mysterieroman berättar historien om detektiven Max Cámara som kallas att undersöka mordet på en berömd matador i Valencias tjurfäktningsarena.
 
The Perfume Garden av Kate Lord Brown
Denna underbara lilla roman publicerades första gången 2012 och berättar historien om en kvinna som återvänder till moderns (en brittisk sjuksköterska under spanska inbördeskriget) villa i Valencia, efter att ha varit övergiven i över 70 år.
 
Tirant den vite av Joanot Martorell
Denna medeltidsklassiker, Cervantes favoritbok, berättar om en berömd riddares äventyr.

Lyssna på
Mi tierra med Nino Bravo
La mala reputación med Paco Ibáñez
Estrechas calles de Santa Cruz med Mediterráneo
València 9 d’octubre med Pau Alabajos
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.