Språkresa till Panama City: Sevärdheter

Casco Viejo, Panama City
Panamas gamla stadsdel har en lockande blandning av arkitektur, latinsk prägel och precis lagom gentrifiering för att vara säker men ändå spännande. Nu är definitivt ögonblicket att vara där.
ESL - Sevärdheter
Efter att den ursprungliga bebyggelsen raserades och plundrades av den engelske piraten Henry Morgan, byggdes Panama City upp igen på en plats som benämns Casco Viejo.  Att shoppa bland marknadsstånden på Plaza de la Independencia, dricka det berömda panamanska kaffet på Plaza Bolívar och sedan se solnedgången från utsiktsplatsen ovanför Plaza de Francia är en perfekt förberedelse inför det brusande nattlivet som invaderar gatorna till långt in på kvällen.
Äventyr i Boquete och regnskogen
Boquete är ett paradis för ekologiska äventyrare. På cirka en timmes flygresa, eller sex timmar med buss från Panama City är detta platsen för försränning, ridning, ziplining, klättring, köra mountainbike och mycket annat. Denna lilla stad är den perfekta startpunkten för dina äventyr.

Vad som gör Boquete så attraktivt för den som vill ha en extra adrenalinskjuts är chansen att få göra sina upplevelser i jungfrulig regnskog. Oavsett om du gör forsränning i floden Chiriquí Viejo, eller klättrar uppför vulkanen Barú (varifrån du en klar dag kan se både Atlanten och Stilla havet), betraktar det karismatiska lokala viltlivet på Quetzal Trail, eller vandrar genom molnskogen i La Amistad International Park, är alternativen oändliga.
ESL - Sevärdheter
Oväntat nog, kan du göra alla dessa högenergisporter i ett av världens finaste kaffeodlingsområden. Det lokala kaffeplantaget Esmeralda, producerar legendariska bönor.

Och om du verkligen vill koppla av skall du besöka de varma källorna i Chiriquí med fyra underbara pooler med mineralrikt vatten som håller från 38°C till 46°C. Perfekt efter att ha besökt de närliggande ruinerna från tiden före spanjorernas ankomst, eller en morgon med forsränning.

Läs mer om en kurs i spanska i Boquete
Bocas del Toro: Surfparadis
Denna skärgård, bestående av nio tropiska öar är en surfdestination i världsklass, med vågor för alla nivåer och den typ av mjuka vibrationer som karaktäriserar surfing i varmt vatten. Här finns vågor för såväl världens toppsurfare som för nybörjare. Musiken, maten och nattlivet är starkt påverkade av Västindien.
ESL - Sevärdheter
Och sedan är det stränderna: Zapatillas, Starfish Beach, Red Frog Beach, Bluff, Wizard, Polo … listan är lång. Sengångare och aporhänger i träden. Ta med dig din snorkel eller hyr dykutrustning på plats, så kan du dyka bland reven tillsammans med sköldpaddor och en otrolig mängd olika fiskar som hör hemma i Karibien.

Panamas stillahavskust är också utmärkt för surfing och platser som Morro Negrito och Santa Catalina är på goda grunder högt uppskattade.

Läs mer om en kurs i spanska i Bocas del Toro
Kanalen och Miraflores slussar
En dag när han var ute för att leta guld i det nyligen upptäckta Panama, såg Vasco Nuñez de Balboa Stilla havet. Det dröjde inte länge innan man började diskutera att gräva en kanal genom landet.

Balboa och många andra var besvikna över bristen på ädla metaller på landbryggan, men han hade upptäckt något mycket värdefullare – en länk mellan världens två stora oceaner.

Panamakanalen förblir en av ingenjörskonstens största bedrifter och viktig att besöka under din vistelse i Panama. Vid Mirafloresslussarna kan du se hur skepp höjs och sänks med 15 meter för att kompensera oceanernas olika nivåer.

I själva Panama City kan du besöka det imponerande Museo del Canal Interoceánico i det renoverade högkvarteret för det ursprungliga franska kanalbolaget.
 
Biomuseo
Biomuseo, designat av Frank Gehry, är ett fängslande museum som öppnade 2014 och som visar naturens mångfald. Panama har en otrolig mängd flora och fauna som du kan bekanta dig med under besöket.
ESL - Sevärdheter
Den permanenta utställningen heter Panamá: Puente de Vida (Panama: Livets bro) och visar naturens under i ett land där två kontinenter och två oceaner möts.
El Valle
El Valle, mitt i landet, på en timmes bilfärd från Panama City, har något av mystik. Utlänningar älskar bergen, kaskaderna av prunkande blommor och de naturliga, varma källorna. Panamanerna, emellertid, älskar höjden över havet. Stadsbefolkningen söker ständigt efter kallare luft: Panama City blir verkligt hett och svettigt, medan El Valle förblir svalt.
ESL - Sevärdheter
El Valle är den perfekta platsen för att köpa lokalt hantverk. Du stöder inte bara indianbefolkningen, utan får också med dig tillbaka ett autentiskt och unikt minne.
Bilder: Erik Cleves Kristensen (CC BY 2.0), vil.sandi (CC BY-ND 2.0), Roman Königshofer (CC BY-ND 2.0), F Delventhal (CC BY 2.0), Brian Gratwicke (CC BY 2.0)
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.