Språkresa till Panama City: Bra ESL-tips

Lev infödingsliv med Kunas i San Blasarkipelagen
Långt innan det började pratas spanska i Panama – eller landet kallades Panama – var Kunafolket bland de största stammarna på näset. De räddades från många ursprungliga stammars öde på grund av att det fanns relativt lite guld och att landets djungel var ovanligt tät. Sedan 1920-talet har de laglig självständighet.
ESL - Bra ESL-tips
Om du vill få din egen Robinson Kruse-upplevelse, är San Blasarkipelagen det rätta stället. Du kan ta dig dit sjövägen med Kunas och lämnas på en obebodd ö för att skriva, titta på molnen, eller för att räkna stjärnorna. Du får hoppas att de inte glömmer att hämta upp dig igen!
Karnevalen i Las Tablas
Under största delen av året är Las Tablas platsen att besöka för en indiansk-spansk cowboyupplevelse: en genuin känsla av det gammaldags, traditionella Panama. Under karnevalen, däremot, är detta den vildaste platsen i Latinamerika.
ESL - Bra ESL-tips
Staden delar sig i två hälfter: Calle Abajo och Calle Arriba. Var och en tävlar om att ha den mest extravaganta festen, med de bästa maskeradkläderna och de mest imponerande vagnarna.
Söndagseftermiddag i Portobello
Den 21 oktober varje år, vallfärdar panamanerna till den förfallna, koloniala staden Portobello och dess Festival del Cristo Negro.  Efter att ha bett till den svarte Kristus i San Felipe-kyrkan, paraderas den manshöga träskulpturen genom staden.

Portobello, 10 mil från Panama City, var en gång en blomstrande hamnstad, där guld och andra varor började sin farliga resa till Spanien. När plundringarna avtog efter otaliga räder av engelska pirater, lämnades forten att förfalla, vilket är det du ser idag.
ESL - Bra ESL-tips
Om du gör ett besök en söndagseftermiddag, kan du njuta av det färgrika uppträdandet av Congos de Portobello – en tradition som kom med de afrikanska slavarna – där kvinnor sjunger och dansar tillsammans med trumslagare.
Ceviche på El Mercado del Marisco
Detta är den ikoniska smaken av Latinamerikas stillahavskust. Grundingredienserna i en ceviche är superfärsk rå fisk och juice från lime eller citron. Utöver detta har var och en sitt eget recept, ofta innehållande röd lök, chili, koriander och en mängd andra tillbehör.
ESL - Bra ESL-tips
I Panama City är El Mercado del Marisco (fiskmarknaden) vid La Cinta Costera platsen att gå till. Fisken går från att simma i havet till att simma i smakrik marinad på bara några timmar, så du kan knappast hitta en godare ceviche.
Chilla på Isla Grande
Norr om Panama City erbjuder denna underbara, karibiska ö den perfekta strandupplevelsen för en weekend. Det finns inte mycket att göra förutom att äta fisk, chilla under en palm och kanske ta en simtur. Snorkling rekommenderas starkt.
Eller aktivera dig på El Causeway
Amador Causeway förbinder Panama City med öarna Naos, Perico, Culebra och Flamenco i Stilla havet. El Causeway, som byggdes med sten från grävningen av Panamakanalen, är en populär plats för att jogga, cykla, chilla eller njuta av en drink i solnedgången.
Chiriquíbuktens marina nationalpark & Isla Coiba
Panama har en biologisk mångfald och rikedom som är bland världens största, men många av de mest spännande arterna kan bara ses under vattnet.

Chiriquíbuktens marina nationalpark ger dig chansen att se karettsköldpadda och havslädersköldpadda, hammarhaj, korallhaj, späckhuggare, tigerhaj, djävulsrocka och delfiner samt en fantastisk mängd fiskar i olika färger.
ESL - Bra ESL-tips
Den närliggande Isla Coiba var Panamas Alcatraz under många år. En positiv effekt av denna mörka historia är att viltlivet lämnades ostört och blomstrar till följd av detta. Kombinera brist på bebyggelse med en skyddad plats utanför stillahavskusten och du får ett enastående, naturligt gömställe.
Att se, läsa och lyssna på
Att se
Historias del canal (2014)
Quantum of Solace (2008) Regi: Marc Forster (Scenerna som ska föreställa La Paz, Bolivia är i verkligheten tagna i Casco Viejo i Panama City)
The Panama Deception (1992) Regi: Barbara Trent

Biografer i Panama City
Du hittar de bästa biograferna i Multiplaza (Cinepolis) och i Multicentro (Cinemark), mitt i centrum.

Att läsa
Con la Llave en el Suelo av Ricardo J. Bermúdez
Getting to Know the General av Graham Greene
The Tailor of Panama av John le Carré

Att lyssna på
Siembra med Ruben Blades & Willie Colón
The Journey med Danilo Pérez
Kamikaze med Los Rabanes
ESL - Bra ESL-tips
Musikställen
Danilo’s Jazz Club i Casco Viejo är ett av stadens coolaste ställen och drivs av en legendarisk lokal jazzmusiker. I närheten ligger Platea, ett annat populärt jazzställe. Några av de finaste barerna och klubbarna i staden är Istmo Bar, La Rana Dorada, Barlovento, Tantalo och Altabar. Libar är en cool nattklubb och Baños Públicos (Plaza Herrera) är ett toppställe för rockmusik. Som namnet antyder var byggnaden tidigare en allmän toalett. För de senaste tipsen, tänk på att fråga personalen på vår lokala skola, som kommer att ge dig den bästa informationen.
Bilder: Ben Kucinski (CC BY 2.0), Team at Carnaval.com Studios (CC BY 2.0), andrea1victoria (CC BY 2.0), cyclonebill (CC BY-SA 2.0), Roman Königshofer (CC BY-ND 2.0), Martin Fisch (CC-BY-SA)
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.