Språkresa till Barcelona: Sevärdheter

Gaudís underliga och underbara skapelser
Precis som alla konstlärare skulle säga, "det finns inga raka linjer i naturen". Det finns också bara några få raka linjer i Antoni Gaudís - den individ som förmodligen har haft störst inflytande på Barcelonas urbana estetik - verk. Hans passion för arkitektur, natur och religion genomsyrar alla hans arbeten, från lyktstolparna på Plaza Real till den något mer imponerande katedralen La Sagrada Familia.
ESL - Sevärdheter
Varje Gaudí rundtur i Barcelona måste innehålla ett besök till Park Güell (www.parkguell.cat/), en vacker stadspark upphöjd över stadens centrum. Gaudís beskyddare Eusebi Güell ville bygga en stadsträdgård i engelsk stil och anförtrodde delar av familjens mark till konstnären. Resultatet blev en vacker, kuperad park täckt av mosaik.

Casa Batlló (www.casabatllo.es/), byggt för textilmagnaten Josep Batlló, är ett annat av Gaudis mest kända verk. Beläget i "Manzana de la Discordia" (oenighetsblocket), huset kallas lokalt "Casa dels Ossos" (huset av ben) på grund av dess unika, organiska struktur. Det är en fantastisk plats att stanna för att ta en cocktail.
ESL - Sevärdheter
Konstnärens största verk är La Sagrada Família (www.sagradafamilia.cat/), som fortfarande är oavslutad. Den bästa tiden att besöka katedralen är på morgonen, innan horderna av turister anländer. Det är en av världens få verkligt ikoniska strukturer.

FC Barcelona

ESL - Sevärdheter
Mottot "mes que un club" - mer än en klubb - ger en uppfattning om hur viktigt FC Barcelona är för den lokala identiteten. Azulgrana har varit en av världens största fotbollslag i årtionden. Om du kan få en chans att se en match på Camp Nou, kommer det att bli en oförglömlig upplevelse, biljetter kostar lika mycket oavsett om du köper dem från klubbens hemsida eller vid grinden på matchdagen. Om du letar efter ett fynd, går det enligt ryktet att få tag på billigare eller ovanligare biljetter tillgängliga från "socios" eller medlemmar, även om du kommer att behöva göra en del nätverkande om du vill få tag på dem. (www.fcbarcelona.es/info-entradas)
Vattensporter i Canal Olímpic
Castelldefels, 20 minuter från Barcelona, i Canal Olímpic (canalolimpic.com/) är platsen att ta sig till för vattensporter. Anläggningarna byggdes för 1992 års sommar-OS och har varit ett populärt resmål ända sedan dess. Du kan prova på kanot och kajak, rodd, bågskytte, golf, skridskoåkning, cykling, vattencyklar, paddelbåtar och segling.
ESL - Sevärdheter
Parc del Laberint d'Horta
Uppkallad efter en labyrint av cypressbuskar belägen vid den nedre delen av parken, är detta en av de lugnaste delarna av staden. Den 9 hektar vackra stadsparken är öppen från 10:00 tills skymningen varje dag. Från en neoklassisk paviljong på toppen av tre terrasser, kan du njuta av en spektakulär utsikt över parken och dess rika flora och fauna.
ESL - Sevärdheter
Nöjesparken PortAventura
Hem till Shambala: den högsta och snabbaste berg-och dalbanan i Europa, PortAventura (www.portaventura.es/) marknadsför sig själva som en europeisk "resort destination". Du kan åka hit över dagen också, men en tidig start rekommenderas eftersom det är ungefär en timmes bilresa längs kusten från Barcelona.

Barcelona Museum & Gallerier

ESL - Sevärdheter
Fundació Joan Miró - byggnaden, ritad av Josep Lluís Sert, är ett konstverk i sig, men här finns även en samling på mer än 225 målningar och gör detta till ett av Barcelonas muséer man måste se.
Parc de Montjuïc, s/n 08038 Barcelona, fundaciomiro-bcn.org

Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) rymmer en imponerande samling av verk från katalanska konstnärer inklusive ett antal vackra väggmålningar.
Palau Nacional, Parc de Montjuïc, s/n 08038 Barcelona, mnac.cat

Picasso-museet är ett museum tillägnat Pablo Picassos liv och verk, och särskilt de formativa åren han tillbringade i staden. Samt en stor permanent samling av 4249 verk, det finns regelbundna besöksutställningar.
Carrer de Montcada 15-23, 08003 Barcelona, museupicasso.bcn.cat

Museu del Modernisme Catala är platsen att gå för katalansk Art Nouveau. Det är ett förhållandevis litet museum men är värd till en imponerande samling av möbler.
Carrer de Balmes 48, 08007 Barcelona, mmcat.cat
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.