Språkresa till Barcelona: Höjdpunkter 2020

ESL - Höjdpunkter 2020
23/4 2020: Diada de Sant Jordi
Rosor och böcker är huvudpersonerna vid detta firande av S:t Georg i Barcelona och i resten av Katalonien. Männen ger rosor till kvinnorna och kvinnorna ger böcker till männen. Hela staden fylls av blommor, litteratur och andra aktiviteter.

8/5 - 10/5 2020: Internationella seriemässan
Många berömda författare besöker seriemässan i Barcelona varje år, men de är inte ensamma. Japanska rockstjärnor och kända cosplayers besöker också detta evenemang.

8/5 – 10/5 2020: Spaniens Grand Prix
Högljudda bilar kör mycket fort runt Katalonienbanan. Vem kommer att stå på podiet?

18/6 - 20/6 2020: Sonar Festival 
SONAR är kanske världens finaste elektroniska musik-och konstfestival. Detta är den spelning som alla DJs och musiker som spelar elektromusik önskar.

23/6 2020: Festa de Sant Joan 
Inte för den som är lättskrämd, förberedelserna för Sant Joan får gatorna att mullra med ljudet av smällare. På själva dagen, finns det brasor och fyrverkerier över hela staden och stranden, och håller på fram till gryningen. Cava är det självklara dryckesvalet, och bör avnjutas i stora mängder... så det är tur att den 24:e är en helgdag.

8/7 – 12/7 2020: Europeiska ballongfestivalen
25 000 människor besöker en av Europas största luftballongsfestivaler i juli.
(www.ebf.cat )

14/8 – 18/8 2020: Festa de Sant Roc 
Firas varje år sedan 1589, och är Barri Gòtics gatufest centrerad kring Plaça Nova framför katedralen. Liksom Festes de la Mercè, många katalanska traditioner visas upp inklusive castellers och gegants.

15/8 - 21/8 2020: Festa Major de Gràcia 
Området Gràcias årliga festival ger ett pris för den bäst dekorerade gatan, torget och balkongen. Planeringen tar flera månader, så när de delas ut, ser området verkligen spektakulärt ut.

21/9 – 24/9 2020: Festes de la Mercè 
Dvärgar, castellers (mänskliga slott) och gegants (enorma papier-maché/ fiberglas jättar) erövrar stadens gator under denna enorma fest, för att fira Barcelonas skyddshelgon. (merce.bcn.cat)
Bild: Castellers d'Esplugues (CC BY 2.0)
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.