Språkresa till Barcelona: ESL:s Barcelonatips

ESL - ESL:s Barcelonatips
Barrunda i El Raval
El Raval brukade vara Barcelonas skumma distrikt, där hallickar, prostituerade och knarklangare skapade en skrämmande miljö, som inte var lämplig för utländska besökare. Kabaréer, nattklubbar och rökiga kaféer kantade gatorna. Naturligtvis lockade detta konstnärer och författare!

Numera har detta distrikt, som var platsen för Rumba Catalana och Barcelonas invandrargrupper, blivit mycket renare och mindre farligt. Om du på natten går till fel ställen kan du fortfarande uppleva en skum miljö, så håll dig borta från gränderna. Barerna och klubbarna i El Raval är några av de mest autentiska och spännande i Barcelona. Håll ögonen öppna för den fantastiska graffitin på butikernas fönsterluckor.

Öva din spanska på La Boqueriamarknaden

ESL - ESL:s Barcelonatips
På Ramblan i utkanten av El Raval, La Boqueriamarknaden (boqueria.info) är en plats att gå för färskvaror. Det är en traditionell, fotogenisk plats där du kan hitta alla ingredienser till det katalanska köket och en verklig känsla av gemenskap.

Köp en T10 biljett för kollektivtrafiken

ESL - ESL:s Barcelonatips
Tunnelbanan i Barcelona är öppen fram till midnatt från söndag till torsdag, fram till 02:00 på fredag och hela natten på lördag.

En enkel biljett på Barcelonas tunnelbana kostar 2 €, men du kan få mycket bättre värde för pengarna genom att köpa en T10 biljett för cirka 10 €. Kortet är för 10 resor, varje "resa" gäller under 75 minuter från det att biljetten valideras. Du kan byta tåg och biljetten gäller även för bussen. Det finns olika zoner, och biljetter för flera zoner är dyrare, men de flesta av de populära sevärdheterna finns inom zon 1.

Hyr en cykel

ESL - ESL:s Barcelonatips
Barcelona har ett utmärkt system för hyrcyklar ... men turister är inte tillåtna att använda dem. Lokala hyrcykelföretag lobbade kommunen att se till att endast personer med en lokal adress kan ansöka om tillträde till systemet. Med detta i åtanke, kan du överväga Green Bikes (greenbikesbarcelona.com), som erbjuder en relativt billig och populär cykeluthyrnings/tur tjänst. Det är ett hälsosamt och roligt sätt att se staden.

Paella/skaldjur i Barceloneta

ESL - ESL:s Barcelonatips
Fiskegatorna nära den regenererade hamnen är hem till några utmärkta fiskrestauranger. Även rätten verkligen kommer från närliggande Valencia, kan du hitta paella i toppklass i Barceloneta, undvik restauranger med bilder av deras mat (detta är en bra regel överallt i Europa) och var förberedd för en väntan eftersom en god paella tar tid att laga mat. På kvällen tillagas den ofta för minst två personer.

Om du behöver ett tips för en bra restaurang, tala med personalen på din skola som är där för att hjälpa.

För att se, läsa, lyssna på

ESL - ESL:s Barcelonatips
Titta
L'Auberge Espagnole (2002) Regi: Cédric Klapisch
Vicky Cristina Barcelona (2008) Regi: Woody Allen
Todo Sobre Mi Madre (1999) Regi: Pedro Almodóvar

Barcelonas biografer
Cines Verdi (Calle Verdi, 32) är en biograf i centrala Barcelona med 5 salonger som visar en blandning av nya releaser och indiefilmer, detta gör också Renoir Floridablanca (Floridablanca, 135). Naturligtvis i en kreativ stad som Barcelona, har du mycket att välja på när det gäller indiebiografer: Ciné Melies (Calle de Vilarroel, 102), Cinemes Girona (Calle Girona, 175) och Filmoteca de Catalunya Cine (Avinguda de Sarria, 33) är alla bra val. För storfilmerna, erbjuder Icaria Yelmo Cineplex (Calle Salvador Espriu, 61) 15 salonger fulla av spänning med den extra bonusen av undertexter istället för dubbning.

Läs
Homage to Catalonia av George Orwell
The Shadow of the Wind av Carlos Ruiz Zafón
Marks of Identity av Juan Goytisolo

Lyssna på
Techarí av Ojos de Brujo
Una lágrima av Peret
Mariatchi Boogie av Blandade artister

Barcelonas musikscen
Razzmatazz (salarazzmatazz.com, Almogavers, 122) är en av de mest populära platserna i staden, med alla typer av liveband, DJs och mycket mer. Inträdet omfattar normalt alla fem olika rum i denna enorma arena. Bikini (Av Diagonal 547, bikinibcn.com)är en klassisk klubb som fortfarande är populär efter årtionden. Luz de Gas (luzdegas.com, Muntaner, 246) och Sala Apolo (sala-apolo.com, Nou de la Rambla, 113) erbjuder en tilltalande blandning av musik i traditionell, konserthalls omgivning. La Paloma (Tigre, 27) är en av Barcelonas stora arenor, men dess framtid är för närvarande osäker efter klagomål om buller gjorde att de fick stängde sina dörrar. För jazz, Jamboree (Plaza Real, 17) och Harlem Jazz Club (harlemjazzclub.es, Comtessa de Sobradiel, 8) är genomgående populära. När större band kommer till stan, kan du se dem på bland annat Sant Jordi Club (Passeig Olimpic 5-7) eller Parc del Forum (Rambla Prim, 1).
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.