Språkresa till S:t Petersburg: Sevärdheter

ESL - Sevärdheter
Världens nordligaste stad med över en miljon invånare är känd för sin skönhet och sina förstklassiga sevärdheter. 

Eremitagemuséet

Ett av världens äldsta och största museer, Eremitaget, hyser fler än tre miljoner objekt: en samling så stor att bara en liten del av den kan visas samtidigt. Och vilken samling det är, inkluderande verk av Michelangelo, Da Vinci, Canaletto, Raphaël, Van Dyck, Rembrandt, El Greco, Van Gogh, Gaugain, Degas, Matisse och Picasso, bland många andra. Samlingen innehåller även mosaik, juveler, en enorm bandning av olika objekt från antikens Grekland, Rom, Egypten och Persien, liksom antikviteter från Mellanöstern.
ESL - Sevärdheter
Muséet sträcker sig över ett antal byggnader, vilka utgör konstverk i sig själva, inklusive Vinterpalatset, de ryska kejsarnas forna statsresidens, det Lilla, Gamla (Stora) och Nya Eremitagen, Eremitageteatern och Auxiliary House.

Tisdag till fredag är de bästa dagarna för att utforska muséet, eftersom det då är mindre folk. Om du kommer på förmiddagen kan du se Skattkammaren, som hyser en av världens finaste juvelsamlingar i sina Guld- och Diamantrum. (hermitagemuseum.org)

Tsarskoye Selo, Pushkin and Peters Sommarträdgård

Att styra världens största land kan vara en stor utmaning, som historian många gånger har visat. För att komma bort från allt detta, behövde de ryska kejsarna någon angenäm plats att tillbringa sommarmånaderna på. Katarina och Alexander valde Pushkin, 25 km sydöst om St. Petersburg, som sina sommarresidens och vad de skapade är fortfarande förvånansvärt i våra dagar.
ESL - Sevärdheter
I Katarinapalatset finns Bärnstensrummet, ett av det tjugonde århundradets stora mysterier. Ett rum, utsmyckat med bärnsten, som ofta betraktas som ”världens åttonde underverk”. Bärnstensrummet plundrades av nazisterna under 2:a världskriget, flyttades till Tyskland och sågs aldrig igen. Det återskapades 2003 och är nu öppet för allmänheten.

Alexanderpalatset byggdes mellan 1792 och 1796 av Giacomo Ouarenghi för Alexander I: en lång tvåvåningsbyggnad med dubbla flyglar på varje sida och en tvåradig pelargång på den norra sidan. En av de främsta attraktionerna är den 120 hektar stora parken med dammar, monument och paviljonger, vilka börjar se litet slitna ut. Det är en superb plats att tillbringa en sommardag.
ESL - Sevärdheter
I själva St. Petersburg, skapade Peter den store (vars palats Peterhof ses ovan) en Sommarträdgård 1704, importerande de flesta träd och alla 250 statyer från Italien. Efter ett århundrade av tillträde endast för överklassen, öppnade tsar Nikolaj I parken för ”välklätt folk”, men idag kan du koma klädd som du vill.

Vodkamuséet

ESL - Sevärdheter
Vodka har länge varit ryssarnas favoritdryck, från 1100-talets bönder till 1900-talets presidenter. På Vodkamuséet kan du se utställningar med vodkaflaskor i ovanliga former, gamla reklamkampanjer och några roliga bildspel som förklarar spritens historia. En utflykt som arrangeras av skolan rekommenderas, eftersom utställningarna endast är på ryska. I provsmakningsrummet har du även möjlighet att pröva tre olika vodkavarianter och traditionella ryska tilltugg.

Muséet (vodkamuseum.su) är en del av St. Petersburgs Museikvarter, som också inkluderar Nabokovmuséet (nabokovmuseum.org), kommunikationsmuseum och, helt underbart, ett kattmuseum (catmuseum.ru).

Fästningen Peter och Paul

ESL - Sevärdheter
Fästningen är stadens vagga. St. Petersburgs första bosättning. Här ligger den berömda Apostlarna Peters och Pauls Katedral, tillsammans med ett antal muséer, gallerier och fantastiska vyer utmed floden. Bland de mest populära sevärdheterna är det stora muséet Kommendanthuset, som visar stadens historia och det mindre, moderna och roliga muséet vid Nevamuren, som visar själva fästningens historia. Det mer ovanliga Ingenjörsmuséet och Rymdutforskningsmuséet är annorlunda och roliga, medan Myntmuséet visar myntsamlingar och Tryckeriverkstaden innehåller tryck och keramiska reliker. Besök Nevamurens portvalv för den bästa utsikten och våga dig på ett dopp i det brusande vattnet…. på egen risk!

Uppståndelsekyrkan

ESL - Sevärdheter
Denna kyrka i moskvastil med sina starkt färgade lökkupoler, verkar litet felplacerad i St. Petersburgs europeiska centrum, men det är ett av stadens vackraste och mest minnesvärda landmärken. Den fick sitt namn av att vara byggd på det ställe där tsar Alexander II mördades 1881. Lokalbefolkningen kallar den ”mosaikkyrkan” eftersom den invändigt är täckt av magnifika mosaiker, var och en med ett specifikt, bibliskt tema.

Är du intresserad av denna stad?

Varför välja ESL?

 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.