Språkresa till S:t Petersburg: Höjdpunkter 2020

ESL - Höjdpunkter 2020
23/2 2020: Dagen för fädernelandets försvarare i Ryssland
Den 23/2 firar Ryssland sina män. Många ryssar ser den 23/2 som männens dag eftersom militärtjänst är obligatorisk för de flesta av dem i Ryssland. De får presenter och vykort av sina släktingar, även om de inte gjort sin militärtjänst! En vanlig symbol för denna dag är en soldat och den ryska flaggan. Dessa symboler ses ofta på vykort och gratulationsbanderoller i ryska städer denna dag.

24/2 – 1/3 2020: Maslenitsa
Maslenitsa, som grovt översatt betyder ”Smörvecka” är ett firande som inkluderar pannkakor, gatufestivaler, turer i dekorerade slädar, skridskoåkning och mycket mer! Detta religiösa och folkliga evenemang förbereder de troende inför fastan och vårens ankomst. Numera firas Maslenitsa av alla, oavsett religiös uppfattning.

8/3 2020: Internationella kvinnodagen
Männen har sin dag den 23 februari (Fosterlandets försvarares dag), men Kvinnodagen den 8 mars har en mer framträdande plats i firandet. Män förutsätts lämna sittplats på allmänna kommunikationsmedel åt kvinnor under helaåret, men denna dag går de längre för att visa sina kvinnor hur mycket de betyder, genom att ge presenter och blommor som uttryck för sin tacksamhet.

1/5 2020: Vårens och arbetarnas dag i Ryssland
Ursprungligen började vårens och arbetarnas dag som ett firande av kommunismen och dess påstådda överlägsenhet över kapitalismen. Efter Sovjetunionens kollaps förlorade den sin socialistiska mening, men vissa politiska partier och fackföreningar håller fortfarande möten på olika håll i landet

9/5 2020: Segerdagen i Ryssland
Segerdagen markerar Tysklands kapitulation till Sovjetunionen 1945. Ryssland firar dagen till minne av de 25 miljoner medborgare som dog under Det stora patriotiska kriget. Många människor ser på lokala militärparader och tittar på fyrverkerier på Segerdagens kväll. Den största paraden hålls på Röda Torget i Moskva och visar upp Rysslands militära styrka. De flesta veteraner bär sina medaljer när de går ut för att se på paraderna eller för att delta i andra evenemang som organiseras av de lokala veteranföreningarna.

27 maj 2020: Sankt Petersburgs Dag
Stadens dag firas med en stor parad längs Nevsky Prospekt. Massorna vandrar mot de fria konserterna på Palatstorget, lekarna på Amiralitetsplanen och strandpromenaderna för att få en bra vy över fyrverkerierna.

Juni 2020: De vita nätterna
Under nästan en månad går solen aldrig helt ner i St. Petersburg. Detta är en fantastisk tid att uppleva staden när den är som bäst, med spännande evenemang över hela staden. En av höjdpunkterna är firandet av de ”Röda seglen”, med anledning av skolavslutningarna, då enorma fyrverkerier avfyras inför upp till en miljon åskådare.

12/6 2020: Rysslands nationaldag
Den Ryska Federationens dag har firats varje år sedan 1992 med en stor konsert i staden.

29/7 2020: Flottans dag
Flottans dag är en av de populäraste högtiderna i Ryssland. Varje flottbas håller konserter och fyrverkerishower i slutet av festligheterna.
 
November 2020: Höstens ljusfestival
Höstens ljusfestival berör Sankt Petersburgs mest berömda och vackra landmärken och historiska monument, som Sankt Isaks katedral, Maninskypalatset och Kazankatedralen. Med de nyaste 3D- och audiovisuella teknologierna, visar festivalen fantastiska ljusprojektioner och multimediakonst som får åskådarna att tappa andan.

7/11 2020: Samförståndets och Försoningens Dag
Innebörden av denna dag har förändrats sedan Sovjetunionens upplösning – under större delen av 1900-talet var det ett firande av Bolsjevikernas revolution som ledde Lenin till makten. Stora militärparader visade Sovjetunionens styrka. Idag är det en nationell helgdag och en dag för reflektion.

Är du intresserad av denna stad?

Varför välja ESL?

 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.