Språkresa till Seoul: Sevärdheter

N Seoul Tower
Fotografer säger ofta att ”blå timmen” strax efter solnedgången är den bästa tiden att fotografera en stad, när det fortfarande finns naturligt ljus men då det urbana landskapet börjar glittra. Det finns bara en plats att gå till om du vill njuta av den bästa vyn vid solnedgången: Namsan Seoul Tower reser sig från krönet av Namsanberget och tornar upp sig över stadens skyskrapor. Du kan njuta av ett observatorium, restauranger, ett museum, ett kafé och en souveniraffär, även om den verkliga stjärnan i showen naturligtvis är det urbana panoramat utanför fönstren.
ESL - Sevärdheter
Ljusfestivalen vid Morgonlugnets trädgård
Från december till mars, varje år, är detta den största ljusfestivalen i Korea med 100 000 pyeong (330 580 kvm) upplysta av 30 000 ljus. Träden i Hakyung Garden, Hometown House Garden, Bonsai Garden, Moonlight Garden, Sky Path och Garden of Eden är spektakulärt upplysta. Naturligtvis är kvällar och nätter den bästa tiden att njuta av detta skådespel.
DMZ
Koreakriget slutade 1953 inte med ett fredsavtal utan med ett vapenstillestånd. Som resultat är de två Korea tekniskt sett fortfarande i krig med varandra och skiljs av den demilitariserade zonen (DMZ). Trots namnet är detta den tyngst militariserade gränsen i världen. Men låt inte detta stoppa dig att göra ett besök …
 
Det finns ett antal populära sätt att uppleva DMZ. Ett alternativ är att ta DMZ-tåget som körs av KORAIL. Gyeongui Line går från Seoul Station till Dorasan Station, medan Gyeongwon Line går från Seoul Station till Baengmagoji Station. Det finns tre kupéer på tråget designade för att väcka fred, kärlek och harmoni: den verkligt perfekta miljön från vilken du får uppleva ett av världens mest spända områden.
 
Panmunjom är den berömdaste byn i DMZ, belägen precis på gränsen i hjärtat av zonen. Det var här vapenstilleståndet undertecknades 1953 och det gemensamma säkerhetsområdet (JSA) är den enda plats där Nord- och Sydkoreas styrkor står ansikte mot ansikte, stirrande på varandra över gränsen. Du måste skriva på ett friskrivningsintyg som säger att du är införstådd med att du går in i ett ”fientligt område” och att stå i skottlinjen, om du vill gå in här.
ESL - Sevärdheter
Fem palats
Joeseondynastin varade ungefär fem hundra år och utgör grunden för det moderna koreanska samhället. So i alla dynastier fanns där några goda härskare (t.ex. Sejong den store, som skapade det koreanska alfabetet Hangul) och några mindre goda (t.ex. Yeonsangun, som, innan han blev avsatt i en kupp, slog ihjäl många tjänare och rövade bort tusentals kvinnor från landsbygden för att de skulle tjäna som underhållning i palatset).
 
Något som härskarna hade gemensamt var deras smak för spektakulära palats. De fem berömdaste palatsen som är öppna för allmänheten är: Gyeongbokgung (“Det av himlen högt välsignade palatset”); Changdeokgung (“Den blomstrande dygdens palats”); Changgyeonggung (“Den blomstrande glädjens palats”); Deoksugung (“Det dygdiga långa livets palats”) and Gyeonghuigung (“Den fridfulla harmonins palats”).
 
På vilket som helst av palatsen kan du köpa en inträdesbiljett som gäller för alla fem och som är giltig under en månad.
Marknader
Seouls traditionella marknader ligger ofta i bostadsområden och erbjuder en charmerande kontrast till de jätteköpcentra och globala märken som har blivit så enormt populära under senare årtionden. Några av de coolaste marknaderna är:
 
Tonginmarknaden går tillbaka till 1941. Området flödar över av gatuförsäljare och är den perfekta platsen för att utforska koreansk mat.
 
Garak är berömd för sin fiskmarknad, där du kan se på auktionen på dagens fiskfångst mellan 18:00 och 211:00 varje dag. Det är imponerande.
 
Pungmul (officiellt ”Seouls folkliga loppmarknad”) är platsen för vintageprylar, koreanska original, kläder, mat och regionala specialiteter.
 
Gyeongdongmarknaden är berömd för sina doftande orientaliska medicinalörter. En fröjd för sinnena.
ESL - Sevärdheter
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.