Språkresa till Seoul: Höjdpunkter 2020

ESL - Höjdpunkter 2020
24/2  – 27/2 2020: Seollal
Medan många firar Sinjeong (Solens nyår; 1:a januari i den västliga almanackan) firar de flesta koreaner Seollal (Månens nyår), vilket vanligtvis pågår under tre dagar. Detta är en av de viktigaste årliga festivalerna i Korea: en tid för att visa respekt för förfäderna och ett tillfälle att umgås med familjen. Förberedelserna för Seollal kallas ”charye” och inkluderar att resa, att organisera gåvor och att laga festmat.
 
April 2020: Yeongdeungpo Yeouido vårblomsfestival
Yeongdeungpo Yeouido vårblomsfestivalen äger rum varje år i april då körsbärsträden står i full blom. Gatan bakom riksdagshuset, som heter Yunjung-ro, är kantad av runt 1 400 körsbärsträd och de är som finast när de är täckta av blommor.
 
24/4 – 26/4 2020: Lotuslyktsfestival
Sydkorea är en kulturell smältdegel, med olika religiösa grupper som lever sida vid sida … och som uppskattar varandras festivaler. Jul firas av många icke kristna och så är det med lotuslyktsfestivalen som officiellt är Buddhas födelsedagskalas, men som drar till sig hundratusentals besökare med alla möjliga olika bakgrunder. De brinnande lyktorna är förtrollande.

20/6 – 21/6 2020: Ultra musikfestival Korea
Om du gillar subtilt komponerad och känslosam musik, framförd av artister som har ägnat hela sitt liv åt konsten, då är detta antagligen ingenting för dig. Om du gillar trummor som skakar dina inre organ, ackompanjerade av spektakulära, visuella effekter och en häftig publik, då är kanske Ultra just är det du letat efter.
 
17/7 – 26/7 2020: Boryeong gyttjefestival
På Daecheon Beach på Koreas västkust, är denna festival, som namnet anger, ägnad åt gyttja. Glid omkring i gyttjan, kasta den på andra människor liksom de kastar på dig; släpp loss ditt inre gårdsdjursjag. Badorten ligger ett par timmar från staden och är väl värd ett besök om du känner för litet tid på stranden.
 
30/9 – 1/10 2020: Chuseok
Detta är en av de största och viktigaste högtiderna i Korea, tillsammans med Seollal (Nyårsdagen) och Dano (den 5:e dagen i den 5:e månaden i månkalendern).
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.