Språkresa till Seoul: Bra ESL-tips

Ta ett exemplar av ”10 magazine” för att se vad som är på gång
OK, den är på engelska vilket klart är att fuska när du försöker att förbättra dina kunskaper i koreanska, men detta är den bästa tidningen för att ta reda på vad som är på gång i och runt Seoul. Alla de senaste evenemangen hittar du där.
ESL - Bra ESL-tips
Ta en golfrunda i en skyskrapa
Det är dig förlåtet om du tror att möjligheterna till golf skulle vara ganska begränsade i en så befolkningstät stad som Seoul. De skulle ha till hälften rätt; medan riktiga golfbanor med gräs, bunkrar och träd är ganska svåra att hitta, finns virtuell golf överallt. Så på med golfskorna, hyr några klubbor och ta ut dina frustrationer på en liten vit boll. Din swing registreras också så att du kan korrigera dina hooks och slices. Och du behöver inte rengöra några leriga skor efter rundan. Fore!
Svettas i en jjimjilbang
Koreansk bastu (jjimjilbang) erbjuder en spännande kombination av bubbelbad, mineralrum, massagerum och mangakafé, så du kan liva upp alla dina sinnen före och under en het stund i bastun. De är vanligtvis stora och alltid skilda för kvinnor och män, vilket är ett plus eftersom de är populära platser för arbetare att sova på efter en kväll på krogen med kollegor.
Taekwondo
Om ordet Taekwondo framkallar bilder av antika krigare i dimmiga skogar där ivriga lärjungar får ta emot skruvade sparkar av gamla mästare, blir du kanske förvånad att få veta att Koreas nationella kampsport bara går tillbaka till 1940-talet. När de kejserliga japanska mästarna lämnade den koreanska halvön, lämnade de kvar några av sina traditioner som blev koreanska. Bland dessa återfinns kampsportsövningar i grupp.
 
Idag finns det ingen bättre plats än Koreas sjudande huvudstad för att lära sig Taekwondo. Fråga på skolan om lektioner och bered dig på att lära dig vokabuläret för sparkar, slag, blockeringar och kast.

Gatumat

ESL - Bra ESL-tips
Känner du dig modig? Koreas gatumat är exceptionell, billig och rolig … men några av rätterna är inte för kräsmagade. Populära alternativ är Tteokbokki (kryddstarka riskakor), Odeng (fiskkakor), Hotteok (söta pannkakor) och Jwipo (rökt bläckfisk), medan oväntade upplevelser inkluderar Bundegi (silkesmasklarver), Dalkbal (hela kycklingfötter) och Sannakji (rå bläckfisk). Gwangjangmarknaden är en av de bästa platserna för att pröva koreansk gatumat.
 
Koreansk mat är mycket speciell och blir alltmer populär runt om i världen. Kimchi är den mest berömda exporten, men det finns hundratals välsmakande rätter att pröva. Och vissa som du kanske väljer att hoppa över: Gaegogi (hundkött) är mycket mindre populärt hos yngre koreaner än hos deras farföräldrar, men, speciellt under sommarmånaderna, hittar du människans bästa vän på många av restaurangmenyerna.
Att se, läsa och lyssna på
Att se
Oldboy (2003) Regi: Park Chan-wook
The Host (2006) Regi: Bong Joon-ho
The Thieves (2012) Regi: Choi Dong-hoon
Winter Sonata (2002) Regi: Yoon Seok-ho
 
Att läsa
Crucible av Gong Ji-young
The Land av Park Kyung-ni
The Descendants of Cain av Hwang Sun-won
Please Look After Mother av Shin Kyung-sook
 
Att lyssna på
It's Raining med Rain
In-A-Kadda-Da-Vida med Shin Jung-hyeon
Seo Taiji & Boys med Seo Taiji & Boys
 
Större K-popstjärnor inkluderar Wonder Girls, 2NE1 och Girls’ generation.
ESL - Bra ESL-tips
Musikställen i Seoul
Musikställen kommer och går … fråga personalen på språkskolan om senaste nytt. De kommer antagligen att rekommendera någonstans i Hongdae, vilket länge varit den coolaste delen av Koreas huvudstad ur ett musikperspektiv. Vare sig du vill ha rock, K-pop, death metal eller koreansk reggae, finns allt detta i Hongdae.
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.