Språkresa till Tokyo: Höjdpunkter 2019

ESL - Höjdpunkter 2019
13/1 - 27/1 2019: Hatsu Basho
Nyårets Sumo Basho hålls i Ryögoku Kokugikan. Detta är en av de sex största sumoturneringarna som hålls under året och en av tre i Tokyo (de andra sker i maj och i september)
 
Sen mars till tidig april 2019: Körsbärsblommningsfestival (Sakura)
Tusentals samlas i parker som Ueno, Inokashira och Shinjuku Gyoen National Garden för picknic under körsbärsträden. I Ueno lyser 1 000 lyktor upp parken: ursprungligen var de ämnade som säkerhet i mörkret, nu är de del av evenemanget. Är du för tidig för körsbärsblomningen, blommar plommonträden i februari.

Mitten av juli - 31/8 2019: Strandsäsong
Tokyo är kanske inte förstaval för en badsemester, men det betyder inte att du inte kan gå till stranden. Stränderna är oftast fullpackade med tokyobor under säsongen och tomma under resten av året.
 
26/7 - 28/7 2019: Fuji Rock Festival
Över 200 japanska och internationella musiker spelar på Fuji Rock varje år, vilket gör den till det största musikevenemanget utomhus i Japan. Festivalen går av stapeln 200 km från Tokyo på Naeba Ski Resort.
 
27/7 2019: Sumidaflodens fyrverkerifestival
Sista lördagen i juli lyser denna fyrverkerifestival upp himlen ovanför Sumidafloden. Det finns dussintals andra fyrverkerifestivaler att välja bland under sommarmånaderna, men detta är den största.

10/8 – 12/8 2019: Comiket
Detta evenemang, också känt som Comic Market, hölls första gången 1975 och samlar idag över en halv miljon människor från hela världen. Vid detta tillfälle säljer många artister sina döjinshi (egenpublicerade verk), som ger dem chansen att vinna populäritet och kanske bli den nästa komikerstjärnan.
 
25/8 – 26/8 2019: Köenji Awa Odori
Över en miljon åskådare går ut på gatorna varje augusti för den största Awa dansfestivalen utanför Tokushimaprefekturen. Ett typiskt år uppträder 188 grupper (kända som reni) bestående av 12 000 dansare på rad utmed de lokala gatorna, till ackompanjemang från shamisen, trummor, flöjter och cymbaler.
 
10/10 - 13/10 2019: Formula 1, Japans Grand Prix
Se Formula 1-cirkusen på nära håll. Det finns ingenting som ljudet av dessa bilar. Racerbanan i Suzuka ligger fyra timmar från Tokyo med Shinkansentåget, eller litet mer än en timme med flyg.
 
19/10 2019: Första matchen i Nippon Series baseball
Slutspelet i mästerskapsserien är stort i Japan. Kommer the Giants att kvalificera sig i år?
 

Är du intresserad av denna stad?

Varför välja ESL?

 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.