Språkresa till Tokyo: Bra ESL-tips

Tag ett exemplar av tidningen Time Out Tokyo och se vad som är på gång
Utgiven av Hiroyuki Fushitani, tidigare VD för Tower Records i Japan, är Time Out Tokyo en utmärkt tidskrift som publiceras på japanska och engelska. Här hittar du vad som är på gång på Tokyos barer, klubbar, restauranger, museer och gallerier.
Sushi
Du hittar sushi i alla kostnadslägen i Tokyo och i kvaliteter från god till ”världens bästa”. Restaurangerna kan delas upp i ungefär fyra kategorier:
ESL - Bra ESL-tips
Löpande band-sushi
Enormt populära, öppna för alla och ett bra val om din japanska ännu inte är på sådan nivå att du känner dig trygg med att beställa. Du plockar helt enkelt vad du vill ha från bandet.
 
Kedjebutiker för sushi
Dessa erbjuder prisvärda färdiga menyer och har ofta bilder på rätterna, så du får åtminstone övning i att peka.
 
Familjeägda butiker
Dessa är finare än kedjebutikerna och detta återspeglas i priserna, men du kan ofta hitta prisvärda lunchmenyer som ger smakprov på sushi av det lyxigare slaget.
 
Högklassiga sushibutiker
Några av Tokyos finaste sushibutiker har årslånga väntelistor, så du behöver ha god framförhållning när du bokar. Låt sushiexperterna ta dig på en smakrundtur!
 
En av de bästa platserna är fiskmarknaden i Tsukiji (se Sevärdheter i Tokyo), där kockar varje morgon tävlar om att få med sig de bästa bitarna hem till sina restauranger från tonfiskauktionen. När marknaden lugnar ner sig under förmiddagen öppnar ett antal butiker och restauranger som serverar pinfärsk fisk.
Ge dig ut ur staden till Izuöarna
Izuöarna är en grupp vulkaniska öar söder om Tokyo. Om du känner dig nertryckt i världens största stad, tar dig en kort resa ut ur staden till en annan värld.
 
Kozuön, till exempel, är endast 56 km² och har en befolkning av 2 000 bybor. Omgiven av Stilla havet gör de skyddade vikarna och vita sandstränderna detta till en perfekt plats att njuta av klart vatten. Den har blivit klassad som nationalpark.
ESL - Bra ESL-tips
Gå på en basebollmatch på Tokyo Dome
Yomiuri Giants, som tävlar i den centrala ligan av Nippon Professional Baseball, är Japans äldsta professionella lag. The Giants är ligans storheter som man antingen älskar eller hatar och som har fler titlar än något annat lag, samt en ägarkonstellation som anklagats för att ha mörkat ett flertal kontroverser genom året. Om du kan gå på en match med The Giants, försök då att se dem mot The Hanshin Tigers, deras värsta rival.
Bli varm och svettig i en varm källa
Tokyos onsen är resultatet av den höga geologiska aktiviteten i området. En gång i tiden fick invånarna ge sig ut ur staden till dessa naturliga spas i städer som Hakone och Atami; nuförtiden hittar man varmvatten på närmare håll.
 
Oedo Onsen Monogatari spa är antagligen det mest unika i Odaibaområdet. Denna temapark med varma källor ser ut som en gata från Edoperioden och har restauranger och affärer som kompletterar de hetare sakerna.
ESL - Bra ESL-tips
Att se, läsa och lyssna på
Att se
Spirited Away (2001) Regi: Hayao Miyazaki
Wolf Children (2012) Regi: Mamoru Hosoda
Nobody Knows (2004) Regi: Hirokazu Koreeda
Jiro dreams of Sushi (2012) Regi: David Gelb

Biografer i Tokyo
Under större delen av 1900-talet såg vanligtvis japanerna dubbelfilmer på små biografer, kallade meigazs. Ett antal av dessa existerar fortfarande och erbjuder ett verkligt autentiskt exempel på japansk biografhistoria: Ginrei Hall, Shin-Bungeiza, Meguro Cinema och Cimena Vera är blad de populäraste. För en mer modern upplevelse, har många köpcentra en biograf. För en totalupplevelse, kolla in IMAX i Shinjuku.
 
Att läsa
In the Miso Soup av Ryu Murakami
After Dark av Haruki Murakami
Spring Snow (The Sea of Fertility) av Yukio Mishima

Att lyssna på
I'm Old Fashioned med Sadao Watanabe
Plays The Music Of Takeo Yamashita med Otomo Yoshide
First Love med Hikaru Utada
Loose med B'z
ESL - Bra ESL-tips
Musikställen i Tokyo
Musikställen kommer och går i Tokyo som på alla andra platser, så fråga på skolan eller kolla lokal information för att få veta vad som är inne. Glöm inte att kolla in karaoken, som är intimt förknippad med japansk musikindustri. Skivbolag förutser karaoke i sina marknadsföringsplaner för populära artister.
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.