Språkresa till Nice: Sevärdheter

Promenade des Anglais och La Colline du Château
Väster om gamla staden löper Promenade des Anglais längs den vackra kullerstensstranden och erbjuder en fantastisk vy över Medelhavet. Uppkallad efter de tidiga, aristokratiska engelska besökarna som kom till Nice på 1700-talet, är detta en charmerande återblick på en tid av spatserande för spatserandets skull.

En kort promenad uppför Colline du Château (Fästningskullen) för dig till den mest fantastiska vy över Änglarnas bukt, på en plats där du kan lyssna till en saxofonist som spelar några berömda franska sånger. Helt perfekt.
ESL - Sevärdheter
Stadsdelen Cimiez
En gång i tiden tävlade staden Cemenelum med Nice. Under årtusendena sedan romarrikets fall har Cemenelum blivit Cimiez och en del av staden Nice, men det finns fortfarande mycket som minner om ett gammalt förflutet här. De romerska ruinerna inkluderar en amfiteater, varma bad och en arena. Det närliggande Cimiezklostret är berömt för sin trädgård, som erbjuder en utmärkt vy över staden och Medelhavet. Den perfekta platsen att njuta en stund i skuggan. I närheten ligger också Matissemuseet, som är ägnat en konstnär som älskade regionen och dess legendariska ljus.
ESL - Sevärdheter
Ta en tur till Monaco
En lekplats för de rika och berömda, oligarker, racerförare och påhittade spioner. Monaco är inte likt någon annan plats i världen. Kasinot är legendariskt och tar gladeligen emot dina pengar … om du vinner kan du gå och förlusta dig i det nya lyxiga shoppingcentret. Missa inte de kulturella sevärdheterna: Prinsens palats, katedralen och Oceanografiska museet, är alla värda ett besök. Monaco ligger bara 20 km öster om Nice.
Se solnedgången över Medelhavet
För den finaste solnedgången i denna del av Medelhavet, är Cap d’Antibes platsen att gå till. Den överväldigande utsikten över vattnet, de snötäckta bergen (på vintern) och Îles de Lérins. Från maj till september kan du även ta en solnedgångskryssning i Cannes.
Villa Kerylos & Villa Ephrussi de Rothschild
Den franske arkeologen Theodore Reinach och hans fru Fanny Kann, byggde Villa Kerylos så att den skulle se ut som något från en annan tid. Och de byggde den i stor skala. Detta häpnadsväckande komplex, inspirerat av grekiska herrskapshus från andra århundradet f.Kr. har marmorpelare, fresker, mosaiker och ett sovrum dedikerat till Eros.

Villa Ephrussi de Rothschild i närbelägna Cap Ferrat var inspirerat av Kerylos och är en annan häpnadsväckande villa som är öppen för allmänheten med 9 tematiska trädgårdar. Ett perfekt Instagramterritorium. De lättjefulla rika vid förra sekelskiftet, visste hur att njuta av livet.
ESL - Sevärdheter
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.