Språkresa till Nice: Bra ESL-tips

Pröva mat från Provence i gamla stan
Pissaladière, beignets de fleurs de courgettes, petits farcis och den överraskande Tourte de Blettes sucrées… dessa namn kanske inte säger dig någonting, men du kommer att berätta om dem för alla när du kommer hem från Nice. Framför allt måste du prova Socca. Nej, inte det som amerikanerna säger i stället för fotboll. Socca är en lokal delikatess: en sorts kikärtspannkaka. René Socca är känd för att ha den bästa Socca I Nice.
Les Roches Rouges
För att komma bort från staden och få litet lugn och ro, kan du ta tåget i Esterel. Du kommer att bjudas på en bergig och kärv kuststräcka där du kan vandra, utforska och simma i skyddade vikar.
ESL - Bra ESL-tips
Karneval
På Place Masséna och de omkringliggande gatorna, är Nicekarnevalen en av de mest spektakulära i Europa. Begapa de stora vagnarna, jättehuvudena, musikerna och gatuskådespelarna under det att staden glömmer sin vanliga elegans och blir vild under två veckor. En av höjdpunkterna är blomsterslaget på Promenade des Anglais, där en serie vagnar, den ena mer utsmyckad än den andra, långsamt rullar utefter gatan, höljda i underbara blommor.
Kolla in marknaderna
Den berömda Marché aux Fleures i Nice är ett viktigt stopp under din vistelse i staden, men en kort morgontur till Antibes eller Cannes är också väl värt att gå upp tidigt för. Toppställena i Nice för ett marknadsbesök är Place Garibaldi, där du finner Brocante Garibaldi (loppmarknad) och Måleriutställningen, samt Cours Saleya, där du hittar Marché à la Brocante Saleya (loppmarknad) och Marché Artisanal Nocturne (kvällsmarknaden för hantverk).
ESL - Bra ESL-tips
Njut av massor av gallerier och museer
Skaffa ett museumspass och utnyttja inträde till alla kommunala museer och gallerier i Nice (20 euro för 7 dagar, 10 euro för 2 dagar, gratis för under 18 år). Ett urval av de institutioner som ingår:

Musée Matisse (164 Avenue des Arènes de Cimiez) är ägnat Henri Matisses verk och har en av de bästa samlingarna i världen av hans målningar.

Palais Lascaris (15 Rue Droite) är en 1600-talsbyggnad i Nice som hyser en samling av över 500 musikinstrument.

MAMAC (Place Yves Klein) Detta är ett museum för modern och samtida konst.

Théâtre de la Photographie et de l’Image (27 Boulevard Dubouchage) är ägnat åt fotografering i alla dess former.

Espace Ferrero (4 Place Pierre Gautier) är dedikerat till lokala artister från Nice.

Galerie de la Marine och Galerie des Ponchettes (Quai des États-Unis) är ställena där du kan se verk av kommande lokala och internationella konstnärer.

Musée des Beaux Arts (33 Avenue des Baumettes) är en praktfull villa från sent 1800-tal, där verk av impressionister hänger tillsammans med konst från 1200-talet till 1900-talet.

Musée d’Art Naïf (Château Sainte-Hélène) erbjuder en unik överblick av det naiva måleriets historia från 1700-talet till våra dagar.

Musée d’Archéologie (2 ställen) erbjuder inblickar i regionens historia.

Musée Masséna (65 Rue de France) är platsen för att njuta av design från La Belle Epoque.
ESL - Bra ESL-tips
Att se, läsa och lyssna på
Att se
To Catch a Thief (1955) Regi: Alfred Hitchcock
La Piscine (1969) Regi: Jacques Deray
Bonjour tristesse (1958) Regi: Otto Preminger

Biografer i Nice
Cinémathèque (3 esplanade Kennedy), Rialto (4 Rue de Rivoli) och Cinéma Mercury (16 Place Garibaldi) är för konstnärlig smak - Rialto är speciellt bra på att visa filmer med undertexter i stället för dubbning.

Att läsa
Et après... - Guillaume Musso 
Perfume - Patrick Süskind
Honeymoon - Patrick Mondiano
Tender Is the Night - F. Scott Fitzgerald

Att lyssna på
The Wanderings of the Avener - The Avener
Times - Hyphen Hyphen
Le temps de l’allumette – Les P’tits Gars Laids

Musikställen
Bland stadens populäraste ställen är High Club, Jazz Rock Café och N’ice Cube Club - som tillsammans täcker allt från rock till den typ av medelhavshouse som låter perfekt till en cocktail och ett par dyra solglasögon uppe på huvudet.
ESL - Bra ESL-tips
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.