Språkresa till Montpellier: Sevärdheter

Frankrikes snabbast växande stad är ung och fräsch – nästan halva befolkningen är under 30 år. Den pulserande studentstaden Montpellier är sprängfylld av både historisk och modern arkitektur, intensivt nattliv och den omgivande naturen får dig att tappa andan. Det är inte konstigt att alla vill lära sig franska i Montpellier!
ESL - Sevärdheter
På stan i Montpellier
Det förta att göra när du kommer till Montpellier är att ta dig till Place de la Comédie, stadens hjärta. Full av utekaféer och med den underbara Opera Comédie på ena sidan, kommer detta antagligen att bli platsen där du träffar sina vänner när solen gått ner och innan du ger dig in i Montpelliers legendariska nattliv.

På andra sidan stan kommer du att känna som om du tagit ett steg tillbaka i tiden invid Montpelliers Saint Pierrekatedral, som ser ut som ett sagoslott med sina tvillingtorn och färgstarka rosettfönster. Alldeles bakom katedralen ligger Montpelliers Botaniska trädgård, den perfekta platsen för att fly undan stadens jäkt och larm och koppla av bland doftande blommor. Den är gratis att besöka, men kom ihåg att den är stängd på måndagar.
 
Söder om trädgårdarna hittar du Triumfbågen i Montpellier över Promenade du Peyrou, en bred, trädkantad gångväg, perfekt för en löprunda eller en romantisk kvällspromenad med din nya paramour. I slutet av promenaden ser du Saint Clémentakvedukten, som du kan bestiga för en vacker vy över Montpellier.

Slutligen, Esplanade Charles de Gaulle är en annan fin plats för en promenad eller för att njuta av lunchen på en parkbänk i friska luften. Få litet skugga under träden på sommaren, titta in på något av kaféerna utmed esplanaden för att värma dig med en cappuccino när det blir kyligt ute eller shoppa på de lokala marknaderna utmed promenaden - det perfekta stället för att blanda dig med lokalbefolkningen!
ESL - Sevärdheter
Naturen runt Montpellier
Under din tid i Montpellier måste du planera in en utflykt till Pic Saint Loup. Ungefär en halvtimme från city, parkera din bil på anvisad plats i Cazevieille innan du startar ut på en av ditt livs vackraste vandringar. Vandringen upp till toppen av Pic Saint Loup tar mellan en och en och en halv timme och belönar dig med en utsikt som kanske blir ditt bästa minne av Montpellier. Har du inte bil, kan du fara på en organiserad utflykt med din språkskola eller med en av de många företag i staden som erbjuder dagsturer till bergen, inklusive besök på vinodlingar.

Maison de la nature är ett naturskyddsområde i våtmarkerna söder om Montpellier, där du kan se flamingos gå omkring fritt och vandra på naturspårets träbelagda stig.

Har du lust att åka till stranden? Det finns många i närheten! Montpelliers närmaste stränder är Palavas-les-Flots, ca 15 kilometer bort, och La Grande Motte, ca 25 kilometer bort, och jättelätta att nå med buss. Spela en beachvolleymatch, sola på den breda sandstranden eller smutta på en cocktail på någon av de trivsamma strandrestaurangerna. 

Om du letar efter fler naturupplevelser, är den underbara Espiguettestranden en vandrande sanddyn utan en enda byggnad inom synhåll. Espiguette ligger längre bort, ungefär 35 kilometer från Montpelliers centrum, men går att nå med buss så att du kan planera en heldag i denna hänförande natur, antingen med att simma i Medelhavet eller med att rida längs stranden.
ESL - Sevärdheter
Museer i Montpellier
Det finns massor att göra i Montpellier för den kulturintresserade, där de flesta museer är perfekta för studenter, eftersom de erbjuder fritt inträde. Montpelliers mest prestigefyllda och besökta museum är Musée Fabre. Detta historiska museum, fyllt med konstverk av franska, italienska, flamländska och spanska mästare, erbjuder gratis inträde på söndagar.
 
Alldeles bakom Musée Fabre, i parken Esplanade Charles de Gaulle, visar Pavillon Populaire gratis fotoutställningar som roteras tre gånger om året – härligt om du letar efter något att göra med dina klasskamrater efter lektionerna i franska!

Carré Sainte-Anne är verkligen spektakulärt. I en ombyggd kyrka visar detta utställningscenter (också gratis) moderna, avant-gardekonstutställningar. Kombinationen av den tidigare katedralens höga pelare, målade glasfönster och höga, välvda tak, med de samtida konstverken är fantastisk och får inte missas!
 
I det vackra Hôtel de Varennes, en 1700-talsbyggnad, är Musée du Vieux Montpellier den perfekta platsen att botanisera i stadens historia. Fullt av föremål som den Varta Madonnan från 1200-talet, finns mycket att beskåda här. Inträdet är sjukt billigt och till och med gratis för besökare under 26 år.


 
ESL - Sevärdheter
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.