Språkresa till Lyon: Sevärdheter

Bouchons
En stad med ryktet att vara huvudstad i världens mest kulinariska nation, måste vara en bra plats för att ära, eller hur? Korrekt - Lyon är den matglades himmelrike. Färska, lokala ingredienser anländer från den omgivande landsbygden och förvandlas till specifika, lokala rätter, vilka bäst avsmakas på en bouchon. Dessa små lokala restauranger (det finns bara 20 officiellt certifierade) är berömda för sin stadiga, smakrika mat, som ofta inkluderar ingredienser som dyra restauranger inte vill använda: tarmar, benmärg, quenelles lyonnaises och korv gjord på slaktavfall från gris, för att bara nämna några få. Kockarna på dessa bouchons gör resterna till delikata rätter.

Bouchons är familjeägda institutioner som är högt älskade av lokalbefolkningen. Menyerna byts ständigt, så du kan komma tillbaka gång efter gång. Om du behöver bränna bort några kalorier, kan du fundera på …
ESL - Sevärdheter
Parc de la Tête d'Or
117 hektar parkyta inkluderande en stor sjö med båtar, ett litet zoo, en cykelbana, boulebana, botanisk trädgård, minigolf, hästridning och även ett miniatyrtåg. Det är den perfekta platsen att koppla av på när solen skiner och du har ätit och druckit gott.
Traboules
Lyon må vara en pulserande, modern stad, men den gamla stadsdelens vener är uråldriga. Tunnlarna, som kallas traboules, var ursprungligen byggda för att människor skulle kunna ta sig lätt från sina hem till floderna och användes senare till allting, från transport av silke till att gömma människor under andra världskriget. En guidad tur kostar från 10 euro och är väl värd sitt pris.
Choklad
När Kolumbus kom tillbaka från Centralamerika, visste inte Europas kockar vad de skulle göra med de konstiga, bittra kakaokärnorna han hade med sig hem. Det tog årtionden - efter erövringen av aztekerna - innan något ljushuvud tillsatte socker och honung för att laga den underbara produkt vi känner idag.

Lyon är hemstad för ett av de stora chokladnamnen: Bernachon. Du kanske aldrig har hört om Bernachon, men det är ett av en handfull företag i världen som verkligen gör choklad, importerande bönorna från hela världen och som gör unika blandningar, vilka sedan levereras till toppkockar och chokladmakare. Om du letar efter en liten kulinarisk bit från Lyon att ta hem till dina kära, är Bernachons boutique en bra plats att starta på.
ESL - Sevärdheter
Beaujolais vingårdar
Varhelst druvor växer verkar en attraktiv livsstil att blomstra. Landsbygden runt Lyon är ett av världens främsta vindistrikt. En dagsresa från staden tar dig till Beaujolais vingårdar, där du hittar dussintals vinproducenter. Härlig mat, härligt vin och vackert landskap - vad mer kan du begära?
Museer
Det finns massor av museer i Lyon, perfekt om du skulle få en av de få regniga dagarna på året:

Musée des Confluences, öppnade 2014 och ser litet ut som ett hemlighetsfullt slagskepp och berättar om människans historia (fram till nu).
86, Quai Perrache - 69002 Lyon, museedesconfluences.fr

Musée des Beaux-Arts hare n enastående konstsamling.
20, Place des Terreaux, 69001 Lyon, mba-lyon.fr

Musée Miniatures & Cinémas mest berömda utställning är en miniatyrversion av Lyon men det finns mycket om film och specialeffekter att titta på också.
60 Rue Saint-Jean, 69005 Lyon, museeminiatureetcinema.fr

Institut Lumière är ägnat åt filmens födelse och åt bröderna Lumières andra uppfinningar.
25 rue du Premier – Film, 69352 Lyon, institut-lumiere.org

Lär dig om livet I det antika Lugdunum på Musée de la civilisation gallo-romaine.
17 Rue Cleberg, 69005 Lyon, musees-gallo-romains.com

Galerie le Réverbère är ett av många utmärkta gallerier på Rue Burdeau som ställer ut samtida konst och fotografier.
38 Rue Burdeau, 69001 Lyon, galerielereverbere.com
ESL - Sevärdheter
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.