Språkresa till Vancouver: Sevärdheter

En kurs i engelska i Vancouver handlar inte bara om de timmar du spenderar i klassrummet. Här kommer några av våra favoritplatser att besöka både i och utanför staden:
Stanley Park
ESL - Sevärdheter
Det är värt att stanna till någon minut under en promenad längst Stanley Parks strandpromenad och bara njuta av omgivningen. Framför dig över Burrard Inlets stilla vatten glittrar Vancouvers ikoniska siluett. På träden bakom dig går det inte att mista årstiden. Gröna och frodiga under våren och sommaren, gyllene under hösten och på vintern täckta av den kända fluffiga kanadensiska snön. Överallt runt dig åker människor rullskriskor, cyklar och joggar längst stigarna men lugnet är aldrig långt borta.

Parken, som har fått sitt namn efter Lord Stanley guvernören när parken öppnade 1888, är platsen som vancouverborna kommer till för att ta det lugnt, träna och njuta av stadens naturliga skönhet. Staden har som mål att bli den grönaste i världen år 2020 vilket man kan förstå när man är här. Stanley Park är en utmärkt stadspark där gränserna mellan stad och omgivning smälter samman.

Den 8,8 km långa havspromenaden som går runt parkens ytterkant är bara en av dess många sevärdheter. Stanna för en picknick på Third Beach, träffa de djur som namngivit bäversjön eller förundras av den mytomspunna Sjwash klippans högtidlighet. Enligt Squamish legender formades klippan ”som ett oförstörligt monument till de rena faderskapen” när Skalsh den osjälviske blev förstenad för sitt goda uppförande. Du kan lära dig mer om urkulturen vid den vackra totempålen vid Brockton Point.
Valskådning
ESL - Sevärdheter
Vancouver erbjuder inte bara utmärkt livskvalitet för människor utan även för marina däggdjur också. Mellan mars och oktober migrerar tusentals valar genom havet nära Vancouver. Bland annat gråvalar, vikvalar, knölvalar och de omtyckta späckhuggarna. Dessa svarta och vita giganter brukar anlända i maj och kan ses under sommaren och under de senare månaderna med allt större frekvens. Att se tumultet under jakten på föda i Johnsonsundet är en minnesvärd upplevelse.

Om du vill komma ännu närmare Vancouvers marina liv har akvariet övernattningar där du kan lära dig allt om de hajar, valar och delfiner som finns där. Du kan till och med somna i ett av de spektakulära akvariegallerierna. Hitta mer information på www.vanaqua.org.
Vattensporter
Med allt vatten runt staden är Vancouver en utmärkt plats att pröva olika vatten sporter:

Åk flotte bland laxarna i Thompson, Elaho, Nahatlatch, Squamish eller Chilliwack floderna och känn adrenalinet att pumpa.
ESL - Sevärdheter
Paddla Kajak från Deep Cove längst Indian Arm fjorden som sträcker sig 30 km in i bergen norr om staden. Burrard inloppet är också populärt bland de som paddlar på havet, en tradition som går tillbaka till dagarna före kolonisationen.

Vindsurfa vid English Bay eller Jericho Beach. Här kan du både hyra utrustningen och ta lektioner.

Kontrollera din dykutrustning, på med våtdräkten och ta ett dopp i Vancouver Bays kyliga vatten. Här hittar du många olika sorters fiskar, bläckfiskar och koraller. Whytecliff Park nära Horeshoe Bay och Cates Park i Deep Cove är två av de populäraste dykplatserna, speciellt för nybörjare. Det finns gamla legender om sjunkna skatter som fortfarande finns att finna i Malaspinasundet… men du kanske ska hitta dina sjöben först.

Bergen

ESL - Sevärdheter
Du behöver inte resa långt från Vancouvers centrum innan landskapet dramatiskt förändras. Åk genom North Shore och utforska de frodiga och täta skogarna runt Capilanosjön. Gå över den otroliga 70 meter många hängbron och titta ner om du vågar. Fortsätt norrut så hittar du de 1200 meter höga Grousebergen som erbjuder en enkel klättring och belöning i form av spektakulära vyer över staden. För den lite latare finns även en lift som på vintrarna tar upp skidåkare till toppen.

Och äventyren bara fortsätter! I urskogen som täcker foten av bergskedjan the Pacific Ranges strövar björnar och örnarna flyger fritt i skyn. Snart ser man British Columbias mest kända och högsta toppar vid horisonten. Whistler Blackcomb är troligen Nordamerikas bästa plats för vintersporter och det ligger knappt 120 km från Vancouvers centrum. Åk snowboard och skidor på vintern, hajka och paddla kajak på sommaren… det är bara njuta av det bästa Kanada har att erbjuda. Hitta mer information om våra kurser i engelska i Whistler Blackcomb.

OMNIMAX

ESL - Sevärdheter
Utöver att vara en av Vancouvers mest fotograferade monument har denna gigantiska golfbollsliknande byggnad i Science World ytterligare en hemlighet: En OMNIMAX bioduk. Projektionen, som omsluter publiken, visar filmer i naturhistoria i gigantiskt format. På en annan del av denna vetenskapspark kan du komma att se den mänskliga kroppens hemligheter på nära håll på Body Works utställningen och även njuta av ett flertal andra utställningar. Lär dig engelska i Vancouver och passa på att lära dig lite annat också!

Tellus World of Science är öppen 10 – 17 måndag till fredag och 10 – 18 lördagar, söndagar och helgdagar. Hitta mer information på www.scienceworld.ca.
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.