Språkresa till Vancouver: ESL:s Vancouvertips

Asiatisk mat

ESL - ESL:s Vancouvertips
Den simpla ekvationen utav färsk fisk och skaldjur från Stilla Havet + immigrationen från Asien = utmärkt mat.

Vancouvers sushi är speciellt utsökt (och billig). Det finns dock en stor variation av kök att välja på, bland annat kantonesiskt, japanskt, koreanskt eller fusionskök. Stora kräftor, fräscha ostron, smakrika krabbor, krispigt sjögräs och diverse dim sum är bara några exempel.

Passa efter middagen på att utforska de vackra ljusen i Chinatown och ta en promenad genom nattmarknaden som hålls på helgerna från mitten av maj till början på september. Vägarna stängs för trafik på kvällen och pulserar med aktivitet och kantas av köpstallen där du kan finna allt från exotiska frukter till mysiga leksaker. Under dagen ger dig Dr. Sun Yet Sans kinesiska trädgårdar dig en lugn och rofylld plats att koppla av på, en perfekt plats för avkoppling under din kurs i engelska i Vancouver.

Du kan hitta god mat av alla slag bland Vancouvers gatuvagnar. Se till att prova Japa Dog, en äkta lokal specialitet. Denna japanska stil av hotdog kommer med pålägg som somnori sjögräs, Okonomiyaki, yakisoba, teriyaki och inlagda daikonrädisor, allt detta för att skapa en unik variant av en klassiker!
Åk till stranden
ESL - ESL:s Vancouvertips
Det finns inte många platser i världen där du kan ligga på en solig stadsstrand och njuta av vyerna av snötäckta berg, men det kan du i Vancouver.

Kitsilanostranden (eller ”Kits”) är en av Vancouvers populäraste stränder. Omgiven av parker på ena sidan och Burrard Inlet på den andra är detta den perfekta platsen för vancouverborna att njuta av en solig dag. Var med och spela volleyboll, ta ett dopp i den stora saltvatten poolen och njut av bergen i bakgrunden. Det stora utbudet av barer och kaféer nära stranden är perfekta om du behöver svalka dig efteråt. Forbes resetidning utnämnde Kits till en av de ”Ten Sexiest Beaches in North America”.

Jearicho Beach och Spanish Banks är mycket lugnare och ett mer rogivande alternativ än Kits, medan English Bay och Sunset Beach vid den södra delen av West End bara ligger en knapp 30 minuters promenad från centrum. Om du inte tycker badkläder behövs finns alltid Wreck Beach, Kanadas enda strand där ”klädseln är frivillig”.
Punjabimarknaden
Lita inte på namnet, det är nämligen inte alls en marknad utan det område där de första indisk-kanadensiska immigranterna först bosatte sig i slutet av 1800-talet. Idag består det av sex kvarter på Main Street i Vancouvers centrum. Vancouvers internationella Bhangrafirande i maj är en otrolig och rolig upplevelse av färger och rytmer.

Njut av de goda indiska restaurangerna, köp vackra smycken och konstfullt färgade pashminsjalar och njut av de förföriska dofterna som kommer ut från butikerna. Sikh templet på Ross Street är en speciellt sevärd plats.

Bryggeripubar

ESL - ESL:s Vancouvertips
Bryggeripubar – pubar som brygger sin egen öl – är en lokal tradition. Yaletown Brewery i Yaletown och Dockside Brewing Company på Johnson Street är båda populära val att besöka, men det finns något för alla (så länge du tycker om öl!).

Billiga biljetter

ESL - ESL:s Vancouvertips
Om du vill spara dina loonies – detta är vad kanadensarna kallar sin dollar – kan du få billiga biljetter till shower och sportevenemang genom den lokala webbsidan ticketstonight.ca. Många av biljetterna säljs till halva priset, speciellt om evenemanget är samma dag. Om du hittar dessa billiga biljetter kommer du behöva hämta dem på Tourism Vancouver Visitor Centre innan klockan fyra på eftermiddagen.

Det lokala ishockeylaget Vancouver Canucks erbjuder också specialpriser på enkelbiljetter för sina hemmamatcher. Dessa går att hitta genom ”Last Seat in the House” programme (canucks.nhl.com/club/page.htm?id=39635). Försäkra dig om att fråga på någon av våra partnerskolor i Vancouver fför mer information om biljetter till olika lokala evenemang.
Saker att se, läsa och lyssna på
Saker att se
Everything’s Gone Green (2006) Regissör: Paul Fox
The Gray Fox (1982) Regissör: Philip Borsos
The Sweet Hereafter (1997) Regissör: Atom Egoyan

Bio i Vancouver

Empire Granville 7 (855 Granville Street) är en klassik bio med ett ryktbart THX-ljudsystem. Biografen är känd för att visa ett större utbud av filmer än de typiska biograferna. Fifth Avenue Cinemas på Burrard Street (www.festivalcinemas.ca) visar likande Hollywoodfilmer och även indiska filmer, medan Pacific Cinémathèque (www.cinematheque.bc.ca) är favoriten för Vancouvers filmälskare. För de typiska Hollywoodfilmerna är Scotiabank Theatre (900 Burrard Street) och Cineplex Odeon International Village Cinema (88 West Pender) båda populära val.
Att läsa
The Man Game av Lee Henderson
The Innocent Traveller av Ethel Wilson
City of Glass: Doug Coupland's Vancouver
Att lyssna på
Your Mom's Favorite DJ av Kid Koala
Make Up the Breakdown av Hot Hot Heat
Cuts Like a Knife av Bryan Adams

Vancouvers platser för musik
ESL - ESL:s Vancouvertips
Med plats för 900 besökare är Commodore Ballrom i centrala Vancouver platsen för många konserter och har besökts av alla från The Clash till Nirvana över åren. Orpheum (600 Smithe Street) är den perfekta platsen att se rock band spela och är även Vancouvers symfoniorkesters permanenta bas. En annan populär plats för kända artister att spela är på Plaza of Nations som byggdes för att vara huvudingången till 1986 års Expo och har efter detta blivit en tillfällig konsertplats vid flera tillfällen.

Five Sixty (fivesixty.ca, 560 Seymore Street) och Fabric (fabricvancouver.com, 66 Water Street) är stora, högljudda, glittrande och alltid populära nattklubbar, medan i den andra änden av intimitetsskalan, Narrow Lounge (narrowlounge.com) lite undangömt belägen bakom en parkeringsplats på Main Street, representerar den intimare delen på skalan. Där har de ”Bring Your Own Vinyl” kvällar där du kan titta in efter en dags musikköpande och spela upp dina nyförvärv.

För att få reda på mer om vad som händer på stadens reggaescen kolla bcdancehall.com.
Bild: Jon Rawlinson (CC BY 2.0)
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.