Språkresa till Valletta: Sevärdheter

Malta har ett välförtjänt rykte som en partyö, där du kan lära dig engelska under dagen och njuta av varma kvällar vid havsstrandens på många barer med människor från hela Europa. Men om man ser bortom nattliv så har Malta en otrolig mängd upplevelser att erbjuda, inklusive några av världens äldsta historiska lämningar, utmärkta vattensporter och 3 platser från Unescos världsarvslista.

Valletta

ESL - Sevärdheter
Maltas huvudstad, "The Fortress City" tornar upp sig över de två hamnarna. Under dagtid, är detta det livligaste navet på öarna, med det bredaste utbudet av butiker och ett lockande rutnät av smala gator som känns distinkta för medelhavsområdet. Det är lugnare på kvällarna, då den nattliga aktiviteten sprider sig till turistorterna. Du kan njuta av några fantastiska vyer från Grand Harbour.

Blue Grotto

ESL - Sevärdheter
Blue Grotto är en del av en serie av grottor där morgonljuset skapar spektakulära blå reflexer av vattnets flora, och gör de Blå grottorna till ett måste att besöka under din tid i Malta. Om du tar en båttur (cirka € 8), kan du stanna och bada i de olika grottorna. Ju tidigare du kommer dit, desto färre människor kommer du att dela upplevelsen med.

Mdina

ESL - Sevärdheter
En gång kallad "den ädla staden", ibland kallad "den tysta staden", är den gamla huvudstaden i Malta en medeltida muromgärdad stad på en kulle i mitten av ön. Staden Mdina omsluts fortfarande av de gamla stadsmurarna, och har en befolkning på knappt 300 personer, även om staden faktiskt sträcker sig in i angränsande Rabat (gammal arabiska för "förorten"). Fans av TV-serien Game of Thrones kan känna igen delar av staden, då man här har filmat delar av serien.

De riktigt, riktigt gamla grejerna...

ESL - Sevärdheter
Efter mer än sju årtusenden av mänsklig bebyggelse, finns det några häpnadsväckande fornlämningar utspridda över öarna. Hypogeum i Paola har anor från Saflienifasen (3000-2500 f.Kr.) i maltesisk förhistoria, och är det enda kända förhistoriska underjordiska templet i världen. Det återupptäcktes 1902 när byggare misstag bröt igenom taket medan man arbetade på ett bostadshus ovanför. Tre nivåer av grottor finns under jordytan, men endast 60 turister per dag är tillåtna, så boka tidigt eller börja köa redan vid 07:00.

På andra håll, det finns sju megalitiska tempel på Malta och Gozo, vart och ett resultatet av en individuell utveckling. På Gozo, finns de två templen i Ggantija som är kända för sina gigantiska bronsåldersstrukturer, medan på Malta, templen ligger i Hagar Qin, Mnajdra och Tarxien som är "unika arkitektoniska mästerverk", enligt Unesco. Ta'Hagrat och Skorba komplexen visar hur den traditionen av tempelbyggande upprätthölls på Malta. 

Blue Lagoon

ESL - Sevärdheter
Den blå lagunen på Comino är en av de vackraste badplatserna på öarna, med ett av de klaraste vattnen i Medelhavet. Stenarna runt lagunen är perfekta för att sola, varefter du kan njuta av ett uppfriskande dopp i havet.
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.