Språkresa till Toronto: Sevärdheter

Niagarafallen

ESL - Sevärdheter
En 90 minuters bilfärd, tar dig till ett av de mest imponerande naturscenerierna på hela jorden. För att verkligen känna kraften i vattenfallen, kan du ta en turistbåt som stannar i vattenkaskaderna… där du får en sötvattensdusch! Omkring 3 000 000 liter vatten forsar utför Niagarafallen varje sekund!

Toronto Islands

ESL - Sevärdheter
Om du vill få den bästa vyn över Torontos berömda skyline, medan du njuter av frisk luft, då skall du tillbringa en eftermiddag på Toronto Islands. Det går färjor var 15 – 20 minut från hjärtat av stadens centrum som tar dig till ett paradis för cykling, promenader eller helt enkelt avkoppling i solskenet. Att paddla kajak är också ett populärt alternativ och vattnet är idealiskt – öarna skyddar Torontos hamn från stora vågor.

Ta med dig kikare och titta på det fantastiska fågellivet i sjöfågelreservatet… eller på nudiststranden, om du gillar det bättre.

Skridskoåkning och andra vintersporter

ESL - Sevärdheter
Kanadensarna föds inte med skridskor på fötterna (som tur är för de kanadensiska mödrarna), men de älskar vintersporter. Toronto har omkring 50 utomhusskridskobanor under vintermånaderna; de två populäraste är Harbourfront Centre och Nathan Phillips Square. Om du är nybörjare i skridskoåkning kan du ta lektioner på de kommunala skridskobanorna.

Alternativt kan du knäppa på dig dina skidor eller snowboard i Earl Bales Park och Centennial Park, vilka båda nås lätt från centrum. Om du är beredd att åka längre ut från stan, så är Dagmar och Lakeridge Resorts inom räckhåll och erbjuder en mer varierad terräng än backarna i staden. Trinity Bellwoods, Christie Pitts och Riverdale Park är populära platser för kälkåkning.

Aktivera dig på vandringslederna

ESL - Sevärdheter
Cykling är ett jättebra sätt att ta sig runt i Toronto sommartid och om du har lust och viljan att utforska, väntar ett antal utmärkta leder på dig. Åk ut ur stan och upptäck Don Valley, Leslie Spit och Crothers Woods, där du hittar vandringsleder för alla nivåer. Humber Valley och Martin Goodmanleden utmed sjöstranden är också populär. Det är också enkelt att hyra cykel.

Men, du måste inte hyra cykel för att njuta av Torontos leder och de flesta är idealiska också för vandring. För en stadspromenad kan du strosa längs Yonge Street från Finch till Lakeshore och insupa mångfalden i Torontos stadsdelar och kanske stanna för att äta något (se våra Torontotips för mer om lokal mat), innan du kommer fram till sjön i kvällningen. Yonge Street är en av världens längsta gator – 1 896 km!

Torontos muséer

ESL - Sevärdheter
The Art Gallery of Ontario (AGO) hyser en samling av mer än 80 000 verk från första århundrandet fram till våra dagar. AGO genomgick en omfattande renovering 2009 med design av Frank Gehry – den torontofödde och världskände arkitekten. Inträdet är fritt på onsdagskvällar.

317 Dundas St W, Toronto ago.net 

The Royal Ontario Museum (ROM) är ett av Nordamerikas största muséer som drar till sig över en miljon besökare varje år. Här finns imponerande samlingar av dinosaurier, konst, mineraler och meteoriter från Främre Orienten och Afrika, konst från Ostasien, samt europeisk och kanadensisk historia. Inträde till halva priset på fredagar efter 16:30 och gratis på onsdagskvällar.

100 Queens Park, Toronto rom.on.ca 

Om din definition av konst inbegriper puckar, skägg och blod på isen, så är Hockey Hall of Fame ett viktigt ställe att besöka. Här kan du titta på det gigantiska originalet av Stanley Cup och massor av utställningsföremål. 

30 Yonge St, Toronto hhof.com 

Casa Loma är en helgedom tillägnad det dekadenta tidiga tjugotalet som Jay Gatsby skulle vara stolt över. Ursprungligen en välbeställd torontobos hem, numera ett museum.

1 Austin Terrace, Toronto casaloma.org

The Ontario Science Centre har massor av interaktiva utställningar, inklusive en musikfontän, som kallas hydraulophone.

770 Don Mills Rd, Toronto ontariosciencecentre.ca
Bilder: Robert Taylor (CC BY 2.0), Ryan (CC BY 2.0)
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.