Språkresa till Toronto: ESL:s Torontotips

Håll dig uppdaterad med The Grid och Now Toronto

Om du vill veta vad som är på gång just nu i Toronto skall du titta i the Grid (thegridto.com) och i Now Magazine (nowtoronto.com). Now Magazine har den bästa täckningen av musik, konst, teater, restauranger och matevenemang.

Öva din engelska och spela Kickball (eller kasta yxa)

ESL - ESL:s Torontotips
Varje söndag under vår och sommar kan du delta i ett parti kickball i Alexandra Park. Start klockan 17:30, dyk bara upp och var med i en sport som är helt och hållet social och omöjlig att ta alltför allvarligt på.

Som alternativ har Torontos Backyard Axe Throwing League evenemang från söndag till onsdag varje vecka. Om du missar att ta yxkastning på allvar kan det leda till förlust av kroppsdel.

Uteserveringar

ESL - ESL:s Torontotips
Toronto är en stad med passion för uteserveringar. Restauranger och barer håller ofta sina uteserveringar öppna hela vintern, tack vare gasvärmare (glöm miljöaspekten) och filtar, medan sommarmånaderna passar naturligt för öl och en bit mat utomhus. Det finns uteserveringar för alla smaker, från de storslagna (Park Hyatt Roof Lounge eller Panorama Lounge) till trivsamma (Pour House Pub eller the Foggy Dew).

Internationell mat

ESL - ESL:s Torontotips
Vissa politiker kanske inte vill tillstå det, men invandring har gott om smakliga fördelar. 49 % av Torontos befolkning föddes utanför Kanada och ett av de större tillskotten är tillgängligheten av internationell mat. Oavsett om du längtar efter koreansk, kinesisk, indisk, japansk, malajisk, grekisk, karibisk, etiopisk, eller någon annan smakvariant, så hittar du den i Toronto. Många av restaurangerna är riktigt billiga dessutom.

Skaffa billiga biljetter till de lokala idrottslagen

Biljetter till Toronto Blue Jay hittar du från så litet som $ 10 för att uppleva en elitmatch i baseboll, medan biljetten för att se Toronto Maple Leafs (ishockey) är mycket dyr. Biljettpriset till deras ”farmarlag”, the Toronto Marlies, börjar så lågt som $ 10.

Att se, att läsa, att lyssna

Se
Videodrome (1983) Regi: David Cronenberg
Take this Waltz (2011) Regi: Sarah Polley
Last Night (1998) Regi: Don McKellar

Torontos biografer
Scotiabank Theater i Nöjeskvarteren och AMC i korsningen Yonge och Dundas är perfekta om du vill se de senaste och bästa hollywoodproduktionerna med öronbedövande audiosystem. Det finns massor av småbiografer i Toronto, där The Bloor, Toronto Underground, TIFF Bell Lightbox och The Royal Cinema i Little Italy är de mest charmiga och långlivade. För något litet annorlunda, har driving rangen i Polson Piers nöjeskomplex, Nordamerikas största drive-inbiografduk efter mörkrets inbrott.

Läsa
Cat's Eye av Margaret Atwood
The Terminal Experiment av Robert J. Sawyer
In the Skin of a Lion av Michael Ondaatje
Scott Pilgrim av Bryan Lee O'Malley

Lyssna
Exit… Stage left med Rush
Troubadour med K’naan
Synthetica med Metric
You're a Woman, I'm a Machine med Death from Above 1979
The Reminder med Feist
Nothing Was the Same med Drake
Five Days in July med Blue Rodeo

Musikställen
ESL - ESL:s Torontotips
Torontos musikscen är legendarisk och det finns någonting att njuta av varje kväll i veckan. Många klubbar med levande musik har lågt eller fritt inträde. Bland de populäraste ställena för rockmusik är Mod Club i Little Italy, Dakota Tavern alldeles norr om hörnet Ossington och Dundas och The Horseshoe (370 Queen St W), som har stått värd för alla från Willie Nelson till Rolling Stones. Hip Hop är stort i Toronto och några av de bästa kan höras på Wrongbar (1279 Queen St W) och 3030 Dundas West. För elektronisk musik håller Promise Party på Cherry Beach igång på veckosluten under sommarmånaderna med en unik energi, medan barerna och klubbarna i Nöjesdistriktet drar till sig över 30 000 klubbesökare varenda lördagskväll.

Är du intresserad av denna stad?

Varför välja ESL?

 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.