Språkresa till Sydney: Sevärdheter

Manly

ESL - Sevärdheter

Manly är en underbar, avskild del av staden… och den känns inte alls som en stad. Stranden är en dröm, surfingen är superb och atmosfären är mer avspänd än i Bondi. Om du studerar engelska på våra språkskolor i Manly, kan du njuta av denna, dag in och dag ut. Men även om du studerar på våra språkskolor i Bondi eller centrala Sydney, borde du kolla in Manly – det tar ungefär 45 minuter från de livligare delarna av staden. Den fantastiska färjeturen från centrum erbjuder storslagna vyer över Sydneys operahus och Sydney Harbour Bridge.

Få en fantastisk utsikt från Sydney Harbour Bridge eller Sydney Tower Eye

ESL - Sevärdheter
De två bästa platserna för att få en storslagen panoramavy över staden, är från Harbour Bridge eller från Tower Eye. Att promenera längs brons gångbana är gratis och trevligt. Alternativt kan du klättra upp på bropelaren för litet mer än vad en öl kostar på en bar. Om pengar inte är ett problem, finns också ett officiellt klättringserbjudande, komplett med klättringsutrustning.

Som alternativ erbjuder Sydney Tower Eye med sina 260 meters höjd (samma höjd som Eiffeltornets) en spektakulär utsikt över staden och havet. Du kan välja mellan att njuta av utsikten från insidan, eller ta turen Sky Walk runt utsidan, komplett med klättringsutrustning. Det är mycket billigare än bropromenaden och inte mindre spektakulär. Våra partnerskolor kan ordna gruppbiljetter till bra pris.

Sydneys Blå Berg och de Tre Systrarna

ESL - Sevärdheter

På en och en halv timmes avstånd från centrala Sydney och våra språkskolor i Sydney verkar Blå Bergen som en annan värld. En lokal aboriginsk legend berättar att bergen skapades när Mirigan och Garangatch, till hälften fisk och till hälften reptil, utkämpade ett episkt slag här. Geologerna kanske inte instämmer, men hur de än blev till, så är Blå Bergen verkligen spektakulära. De Tre Systrarna är tre koniska toppar i bergskedjan.

Valskådning

ESL - Sevärdheter
 
Valarna är vanligtvis lättast att få syn på mellan juni och november, då du till och med kan få se en mamma med sin kalv. Knölvalar är de vanligaste, men alla sorter kommer genom Sydney Harbour, inkluderande sydkapare, späckhuggare, minkvalar, grindvalar och i väldigt sällsynta fall, blåval. Att se valar på nära håll är en upplevelse som du kommer att minnas för alltid. Du kan också lätt få syn på delfiner i vattnet, med Port Stephens som bästa utsiktspunkt.

Bondi

ESL - Sevärdheter

Bondi är den förnämsta stadsstranden och som du tvunget kommer att besöka under en kurs i engelska i Sydney. ”Folkets strand”, 7 km från centrala Sydney, är legendarisk för surfing, volleyboll och solsken. Där finns delar där du kan simma, delar du kan lära dig att surfa och delar där den huvudsakliga sysselsättningen är att titta på folk. Ett hajnät används för att avvisa ovälkomna besökare.
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.