Språkresa till Sydney: ESL:s Sydneytips

Utomhusbio

ESL - ESL:s Sydneytips
Under sommarmånaderna januari och februari, är utomhusbiograferna definitivt de bästa platserna för att se en film. St George Open Air Cinema (www.stgeorgeopenair.com.au) Mrs Macquaries Point, bredvid Royal Botanic Gardens, är en inspirerande scen. Att se en film med Sydney City Skyline, Sydney Opera House och Sydney Harbour Bridge som bakgrund är helt klart bättre än att se den i en lokal biosalong. Biljetterna blir alltid slutsålda, så försäkra dig om dina så tidigt som möjligt. Moonlight Cinema (www.moonlight.com.au) på Belvedere Amphitheatre är ett annat alternativ, där du kan hyra sittsäckar för att göra besöket ännu njutbarare. The Tropfest (www.tropfest.com) i februari är en gratis kortfilmsfestival med en underbar atmosfär.

Musikfestivaler

ESL - ESL:s Sydneytips
Australiensare älskar musikfestivaler. Och varför i all världen skulle de inte det när vädret är ständigt vackert? The Big Day Out (bigdayout.com) är legendarisk, men det finns många fler från november till mars. Parklife (www.parklife.com.au) i oktober är fantastisk för elektronisk musik. Homebake (www.homebake.com) i december är en hyllning till australiensk musik, Soundwave (www.soundwavefestival.com) i februari eller mars är en moshers dröm.

BYO (och BYO barbecues)

ESL - ESL:s Sydneytips
BYO står för ”Bring Your Own”. Om du går ut och äter middag i Sydney, kan du ofta ta med dig en egen flaska vin och betala en liten uppkorkningsavgift. Det blir mycket billigare än att köpa en flaska på restaurangen. BYO-restauranger har vanligen en skylt i fönstret eller på dörren.

För något verkligt australienskt finns det ingenting bättre än en barbecue i parken eller på stranden. Du hittar gratis eller billiga BBQ-ställen på massor av härliga ställen runt Sydney, inkluderande Manly och Bondi. Ta med något att laga, något att dricka och en massa vänner för en garanterat trevlig stund!

Utsökt asiatisk mat

ESL - ESL:s Sydneytips

Australiensarna må vara kända för att grilla allt från lamm till känguru, men något av den godaste maten i Sydney kom med den asiatiska immigrationen. Detta är en av de bästa platserna i världen för att njuta av prisvärd, utsökt sushi, tillredd av expertkockar. Eller kan du följa doften av citrongräs, koriander och thailändsk basilika till hemmen i den vietnamesiska kolonin i Cabramatta. Och sen har du kinesisk, thai och malaysisk mat… det kan aldrig bli fel!

Om du vill besöka någon annan stad, använd Countrylink

ESL - ESL:s Sydneytips
Om du vill upptäcka mer av Australien efter din kurs i engelska i Sydney (och det kommer du att vilja!!) kommer avstånden troligen att bli enorma. Det finns olika sätt att genomkorsa landet, inklusive långdistansbussar och inrikesflyg. Ett av de billigaste och trevligaste sätten att resa mellan städer är med tågservicen Countrylink (www.countrylink.info). Det är inte bara billigare och mer ekologiskt, du delar dessutom upplevelsen med alla möjliga resenärer.

Working Holiday Visa för Australien

ESL - ESL:s Sydneytips
Som Australiens affärshuvudstad, är Sydney ett perfekt ställe att hitta jobb på och erbjuder fler deltidsarbetstillfällen än någon annan plats i landet. Spara ihop litet pengar och utveckla dina språkkunskaper i staden innan du ger dig iväg utmed den härliga kusten, upptäcker det heta inlandet och njuter av allting som Australien har att bjuda.

Working Holiday Visa är perfekt om du vill stanna en tid i Australien efter det att din kurs är färdig. Detta visum är giltigt 12 månader från det att du beträder australiensk mark och ger dig friheten att hitta korttidsarbete upp till 6 månader, tillsammans med studier i upp till 4 månader. Att arbeta i Australien, tycker vi är ett jättebra sätt förbättra dina kunskaper i det engelska språket och verkligen lära känna den australienska kulturen. 

För att söka australienskt Working Holiday Visa måste du vara fyllda 18 år, men inte 31 år vid tidpunkten för ansökan, som kan göras online på immi.gov.au.

Ett vanligt Student Visa for Australia för att studera engelska, inkluderar rätten att arbeta upp till 40 timmar per fjortondagarsperiod under tiden du studerar (förutom eventuellt arbete du utför som en integrerad del av din kurs) och obegränsat antal timmar under schemalagda lov, men det ger dig inte rätt att arbeta när kursen väl är slut.

Läs mer om våra program med betalt arbete i Sydney .
Att se, läsa och lyssna på
Se
Lantana (2001) Regissör: Ray Lawrence 
Muriel's Wedding (1994) Regissör: P.J. Hogan
The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert (1994) Regissör: Stephan Elliot 
Strictly Ballroom (1992) Regissör: Baz Luhrmann


Biografer i Sydney
IMAX Bio i Darling Harbour erbjuder en unik tittarupplevelse med världens största filmduk. För någonting mer traditionellt är den vackra art deco Randwick Ritz (www.ritzcinema.com.au) en av de få kvarvarande klassiska biograferna i staden, men ligger utanför centrum i stadsdelen Randwick. Kolla vad vi skriver om ”utomhusbiografer” i vårt avsnitt Sydneytips.
Läs
The Secret River av Kate Grenville
The White Earth av Andrew McGahan
Breath av Tim Winton
Oscar and Lucinda av Peter Carey
 
Lyssna
Beams av The Presets
Flying Colours av Bliss n Eso 
Back in Black av AC/DC

Musikställen I Sydney
Sydney har en livlig musikscen och tar emot turnerande band från hela världen. Metro Theatre (www.metrotheatre.com.au) har ett brett utbud, huvudsakligen koncentrerat till hip hop, electronica och rock. Hit dras internationella namn. Oxford Art Factory (www.oxfordartfactory.com) frekventeras av hipsters, men låt inte det avskräcka dig. Det är ett fantastiskt ställe för att se nya och kommande internationella artister och lokala band/DJs. Manning Bar (www.manningbar.com) drivs av studentröreningen på Sydneys universitet och hit går studenterna för att rocka. The Basement (www.thebasement.com.au) är stadens viktigaste ställe för blues och funk och där man även har återkommande reggiekvällar. De största internationella namnen spelar på Sydney Entertainment Centre (www.sydentcent.com.au).
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.