Språkresa till San Francisco: Sevärdheter

När du studerar engelska i San Francisco, kommer du inte bara att bo i en av USA: s stora städer, utan du kommer att ha tillgång till hela Kalifornien, från Stilla Havet till bergen. Här är våra tips för staden:

Muralmålningar

ESL - Sevärdheter
Vissa delar av San Francisco är som utomhusgallerier. Balmy Alley (balmyalley.com) och Clarion Alley (sfmuralarts.com), i Mission District till exempel, är speciellt imponerande och den mäktiga muralmålningen som täcker ytterväggen på ”Women’s Building på 18:e gatan är något som måste ses. Ta med kameran och bered dig på att ryckas med av kraften och passionen i delar av San Franciscos mest ikoniska gatukonst.

Alcatraz

ESL - Sevärdheter
Under alla de år som ön Alcatraz fungerade som ett fängelse, tros bara en flykt ha varit framgångsrik. År 1962 lämnade tre dömda bankrånare egengjorda falska huvuden i sina sängar. De skar sedan genom baksidan av sina celler med vässade skedar och därefter klättrade de ner för ett stuprör, gjorde en flotte av drivved och regnrockar och flöt iväg in i San Francisco Bay. Ingen vet vad som hände dem.

Ön har varit hem för en fyr, en militär garnison, ett fängelse och en protestockupation av indianer. Den är nu ett museum som är väl värt ett besök. Alcatraz Cruises är den enda officiella operatören för turer på ön, så du kommer att hitta de bästa erbjudandena på deras hemsida (alcatrazcruises.com). Om du tar den första turen på dagen, kommer det att vara mindre trångt på ön, men se till att boka dina biljetter tidigt eftersom biljetterna kan vara slutsålda veckor i förväg.

Njut av gröna San Francisco

ESL - Sevärdheter
Yerba Buena Gardens i centrum är perfekt när du behöver en paus, Golden Gate Park har botaniska trädgårdar, ett konservatorium för blommor, en hage med bufflar och bison, och mycket mer... så mycket att du inte kan göra allt på en dag. Alamo Square Park är omgiven av vackra viktorianska hus som kallas "painted ladies" medan Twin Peaks erbjuder en fantastisk utsikt över staden.

Lite utanför staden, i det vilda och klippiga nordvästra hörnet av San Francisco, erbjuder en vandring runt Land's End sluttningar av cypresser och vildblommor, utsikt över gamla skeppsvrak, tillgång till de episka ruinerna av Sutro Baths och små stränder. Samtidigt är Muir Woods en vacker redwoodskog bara 30 minuter från San Francisco, hit tar du dig med färja och sedan buss.

Speakeasies

ESL - Sevärdheter
När den federala regeringen förbjöd tillverkning och försäljning av alkohol från 1920-1933, skapades speakeasies - hemliga barer - över hela USA. De flesta försvann när förbudet upphörde, men vissa finns fortfarande kvar till denna dag. I San Francisco, finns flera som är väl värda att titta in på. Café du Nord (2170 Market St, cafedunord.com) öppnade år 1907 och har fortfarande sin klassiska viktorianska inredning. The House of Shields (39 New Montgomery St, thehouseofshields.com) öppnade ett år senare och har en "ingen klocka / ingen TV"-policy (och ett nätverk av hemliga tunnlar). Och på Coffee Dan var gästerna tvungna att åka ner för en 15 fot hög rutschkana för att komma till källaren där baren ligger... Idag heter baren Slide (430 Mason St, slidesf.com) och rutschkanan är fortfarande sättet att komma in!
San Franciscos museer och gallerier
De Young Museet har konst från 1600- till 2000-talet från Amerika, Stilla havet och Afrika, tillsammans med internationella textilier och dräkter.
GG Park, 50 Hagiwara Tea Garden Dr, (deyoungmuseum.org)

Academy of Sciences California kan du njuta av ett akvarium, ett planetarium, Naturhistoriska museet och en fyra våningar hög regnskog.
55 Music Concourse, Golden Gate Park, (calacademy.com)
ESL - Sevärdheter
The Palace of Fine Arts var ett av tio palats byggda för Panama-Pacific utställningen 1915. Här finns alla möjliga typer av utställningar, men bara byggnaden gör det värt att besöka denna plats. 
3301 Lyon Street, (palaceoffinearts.org)

San Francisco Museum of Modern Arts är ett av Amerikas stora museer, men är stängd för renovering och utbyggnad fram till 2016. Håll utkik efter evenemang i hela staden. 
(sfmoma.org)

Legion of Honor Museum rymmer konstverk av El Greco, Rembrandt, Monet och många andra kända artister. 
Lincoln Park, 100 34th Ave., (legionofhonor.org)

The Cable Car Museum är tillägnat stadens legendariska spårvagnsnät. 
1201 Mason St, (cablecarmuseum.org)

The Exploratorium är ett modernt laboratorium och interaktivt vetenskapsmuseum, som flyttat in i helt nya lokaler, under 2013. 
Pier 15, Embarcadero, (exploratorium.edu)

Asian Art Museum har en av de största asiatiska konstsamlingarna i västvärlden, med över 13'000 konstföremål och spänner 6000 års historia. 
Larkin / McAllister, (asianart.org)
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.