Språkresa till San Francisco: ESL:s San Franciscotips

Här är några sätt att få ut maximalt av din tid i San Francisco:

Köp ett Clipper Card

ESL - ESL:s San Franciscotips
Om du planerar att stanna i staden i mer än fyra veckor, kan det vara en bra idé att köpa ett Clipper Card (clippercard.com). Detta månadskort för kollektivtrafiken gör att du kan betala en fast avgift i början av månaden och därefter använda San Franciscos många former av kollektivtrafik (BART, Muni, och buss) så många gånger du vill under hela månaden genom att bara dra kortet. För de som bor i staden eller planerar att utforska de olika stadsdelarna i San Francisco, kommer detta kort att spara en hel del pengar och ger dig obegränsade resor så du kan ta dig vart du vill under hela månaden.

Volontärarbete i San Francisco: gör skillnad och träffa lokalbefolkningen

Från att arbeta med djur till att leverera blommor till äldre, hjälpa till att plantera och underhålla de lummiga trädgårdarna i Golden Gate Park, eller spendera en eftermiddag med att förbereda matlådor för hemlösa, volontärarbete kommer att göra att du smälter in i gemenskapen i San Francisco. Det är ett bra sätt att känna samhörighet med staden och de underbara människor som bor i den. Plus, att du kan öva din engelska med andra volontärer och andra personer du arbetar med, samtidigt som du är engagerad i en aktivitet som får dig att må bra genom att hjälpa andra!

Öva din engelska vid torghandeln

ESL - ESL:s San Franciscotips
Torghandeln är den perfekta platsen att ställa frågor till kunniga och vänliga odlare. The Ferry Plaza Farmers Market är den mest populära i staden och lockar nästan 25'000 besökare per vecka. Bönder från hela regionen sätter upp stånd varje tisdag, torsdag och lördag och erbjuder frukter, grönsaker, örter, blommor, kött och ägg. Det finns massor av färdiglagad mat också, när din mun börjar vattnas.

Få billiga sportbiljetter, inträde till museer, mat ...

ESL - ESL:s San Franciscotips
Webbplatsen StubHub (stubhub.com) har ofta biljetter till SF Giants matcher för så lågt som $6, men du måste hålla ögonen öppna för de riktiga fynden. Det finns också dagar då det är gratis inträde på museerna (vanligtvis den första tisdagen i månaden) och de många marknaderna i staden där det alltid erbjuds gratisprover eller läckra frukter, grönsaker, kött och ost. För att se en klassisk del av staden, finns en gratis tur i stadshuset (turen ges 3 gånger dagligen) som rekommenderas starkt.

För att se, läsa och lyssna på

ESL - ESL:s San Franciscotips
Se
Vertigo (1958) Regi: Alfred Hitchcock 
Bullitt (1968) Regi: Peter Yates 
Dirty Harry (1971) Regi: Don Siegel

San Franciscos biografer 
Det borde inte vara någon överraskning att det finns biografer för alla smaker i San Francisco. Castro Theatre (429 Castro Street, castrotheatre.com) är nästan hundra år gammal och värd för några av USA: s finaste filmfestivaler. Den är hem till en vacker Mighty Wurlitzer-orgel, som ursprungligen installerats för att ackompanjera tysta filmer och spelas fortfarande på varje kväll. The Balboa Theater (3630 Balboa Street, cinemasf.com) är en annan klassiker, som erbjuder billigare biljetter och autentiska miljöer. The Embarcadero (Embarcadero Center, landmarktheaters.com) och Roxie (3117 16th Street, roxie.com) är ställena att gå till för indiefilmer. För de senaste storfilmerna, prova Cinemark (845 Market St, cinemark.com) eller AMC Van Ness (1000 Van Ness Ave, amctheaters.com) som har en IMAX skärm.

Läsa
The Maltese Falcon av Dashiell Hammett 
Golden Gate av Vikram Seth 
Tales of the City av Armistead Maupin
ESL - ESL:s San Franciscotips
Lyssna på
Stand! Av Sly and the Family Stone 
American Beauty av The Grateful Dead 
Fresh Fruit for Rotting Vegetables med Dead Kennedys

San Franciscos musikscener
Rickshaw Stop (155 Fell St, rickshawstop.com) är platsen att se mindre kända liveband och för klubbkvällar, medan The Independent (628 Divisadero Street, theindependentsf.com) är en härlig plats för varierad livemusik. The Great American Music Hall (859 O'Farrell Street, slimspresents.com) har en generös bokningspolicy och bara lokalen är värd att besöka – den är som något hämtat direkt ur en gammal film. För elektronisk musik, kommer klubbarna och går men Ruby Skye (420 Mason Street, rubyskye.com) och Vessel (85 Campton Pl, vesselsf.com) består. För lite dubbstep och reggae, är Elbo Room (647 Valencia Street, elbo.com) ett bra ställe att börja på, eller för en mysig cocktail och lite bluegrass live, prova Rickhouse (rickhousebar.com).

Att se en friluftskonsert på UC Berkeley Greek Theatre rekommenderas också.

För fler bra tips över San Francisco rekommenderar vi en artikel från Tidningen American Trails som listar favoriter i staden när det kommer till:

Restauranger
Dive bars
Cocktail barer
parker och utflyktsmål

Artikeln hittar du här.
 
Bild: Karl Baron (CC BY 2.0)

Är du intresserad av denna stad?

Varför välja ESL?

 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.