Språkresa till San Diego: Sevärdheter

Från San Diego kan du ta dig till stranden, Mexiko, bergen, öknen eller Los Angeles, allt inom en två timmars bilresa. Inte konstigt att invånarna kallar sitt hem för “America’s Finest City”.

Fantastiska stränder

I närheten av San Diego finns 110km av stränder som inkluderar något för alla smaker. I en stad som är känd för härligt solsken året runt kan du njuta av hav och sand från januari till december. Med så mycket variation är det enkelt att förstå varför San Diego är känt för surfing, vattenskoter, surfbrädepaddling, snorkling, kajakpaddling och dykning!
ESL - Sevärdheter
La Jolla Shores är ett utmärkt ställe för surfing. Palmer och livräddningstorn ger en autentisk kalifornisk känsla, perfekt om du vill prova att surfa för första gången. Självklart är erfarna surfare också välkomna.

Lite längre upp längs kusten sträcker sig Black's Beach från staden San Diego till Torrey Pines State Parks klippor. Surfare älskar vågorna vilket kan göra att simning blir utmanande. Den övre delen av Black´s är en nudiststrand, San Diego delen är inte (bara något att känna till om du gillar långa promenader vid havet!).
ESL - Sevärdheter
Samtidigt ligger Pacific Beach söder om La Jolla och har en berömd strandpromenad som sträcker sig till Mission Beach vilken är platsen för surfbutiker, tacostånd och bergochdalbanor i trä och av vintagemodell. Vattnet i Mission Bay är lugnt och perfekt för simning.

Coronado Beach har glittrande sand, lugna vågor och fridfulla solnedgångar. Det finns allmänna volleybollplaner och eldstäder, perfekta för en kvällsbrasa.

Coaster Train (gonctd.com) går upp och ner längs kusten och är ett trevligt sätt att resa mellan stränderna i San Diego County samtidigt som man njuter av landskapet.

Undangömd gatukonst

San Diegos gator är täckta av konst efter ett initiativ 2010 av Museum of Contemporary Art San Diego. I slutet av projektet lämnades många av verken kvar uppe. På 25th Street i stadsdelen Golden Hills finns det till exempel en musikalisk bro där metallstänger på bron har stämts för att spela en låt när de träffas.
ESL - Sevärdheter
Tweet Street är en fågelpark utomhus med några vackra fågelholkar designade av konstnärer. Den byggdes för att fåglar som drivits bort på grund av stadsutveckling skulle få ett hem. Dessutom finns det i Chicano Park en stor samling utomhusmålningar att njuta av.

Bänkar och elskåp runtom i staden har dekorerats av konstnärer och ett av de bästa sätten för att upptäcka San Diegos gatukonst är genom den urbana konstslingan (urbanarttrail.com).

Om du tycker om konst i mer "officiella" omgivningar så är både Museum of Contemporary Art San Diegos centra i centrum och La Jolla gratis den tredje torsdagen varje månad från 17:00 till 19:00.

Balboa Park & San Diego Zoo

ESL - Sevärdheter
I den här enorma stadsparken huserar San Diego Zoo (sandiegozoo.org), sexton museer, flertalet designerade trädgårdar och en kopia av London´s Globe Theatre där pjäser och musikaler spelas året runt. Massor av arkitektur och naturliga attraktioner i parken kom till efter Panama-California Exposition 1915 som firade öppnandet av Panamakanalen.

Den första onsdagen varje månad kan du titta på stjärnorna utanför Reuben H. Fleet Science Center, San Diego Astronomy Association sätter upp stora teleskop där du kan njuta av utsikten ända till solsystemets slut. Spreckels Organ Pavilion ägs av staden San Diego där Spreckels Organ med 4518 orgelpipor samt egen kantor ligger belägen utomhus!

Golf

ESL - Sevärdheter
Det finns fler än 80 golfbanor i San Diego-området och de sprider sig från bergen till klipporna vid havet. De mest kända lokala banorna ligger på Torrey Pines som har varit värd för US Open. Det som gör att de två banorna på Torrey Pines sticker ut är förutom det fantastiska läget, att de ägs av kommunen och är öppna för allmänheten (dock måste du boka i förväg och en runda kostar över $150, även under veckorna).

Du behöver inte besöka en mästerskapsbana för att kunna njuta av den lokala golfen. På många lokala banor kan man spela för under $50 per runda, inklusive Mission Bay Golf Resort, Warner Springs Ranch och Pala Mesa Resort.

Om du är intresserad av hur golfutrustning tillverkas så är Callaway, Taylor Made, Titleist och Cobra baserade i Carlsbad, San Diego County. Vissa erbjuder turer i sina anläggningar.

Safari Park/Sea World

ESL - Sevärdheter
San Diego Zoo Safari Park är en 730 hektar stor djurpark i San Pasqual Valley som rymmer en stor samling av vilda och utrotningshotade djur från hela världen, inklusive lokala arter som Kalifornisk Kondor. Ta den afrikanska spårvagnen genom de utbredda afrikanska områdena och kom nära giraffer, noshörningar och antiloper eller spänn fast dig och åk en 3 km lång linbana.

Djuren på Sea World har inte så mycket utrymme att plaska runt i men den legendariska attraktionen är en av San Diegos mest kända sevärdheter.
Bilder: Peyri Herrera (CC BY-ND 2.0), fortherock (CC BY-SA 2.0)

Är du intresserad av denna stad?

Varför välja ESL?

 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.