Språkresa till San Diego: ESL:s San Diegotips

Cali-Mex Mat

ESL - ESL:s San Diegotips

Bryggerier & Vinodlingar

ESL - ESL:s San Diegotips
För inte alltför länge sedan såg folket i San Diego på det härliga solskenet och långa stränder och kom till slutsatsen: den här staden behöver öl! Lokala bryggerier har blivit en stor nyhet i staden och det finns nu dussintals att välja bland. Några lokala favoriter är Stone, Green Flash och Ballast Point men du är verkligen bortskämd med valmöjligheter. Välj ett namn som du gillar (det finns några bra sådana) och slå sig ner för en uppfriskande och lokal brygd.

Om du föredrar druvor framför humle så erbjuder vingårdarna i Temecula Valley en smak av det goda livet. Knappt 100 km från stadens centrum kan du njuta av god mat och ett enormt utbud av SoCal viner i soliga omgivningar.

La Jolla

ESL - ESL:s San Diegotips
La Jolla (uttalas förvånande nog som på spanska) är en vacker stadsdel i norra San Diego. La Jolla Cove erbjuder ett av de klaraste vatten på Kaliforniens kust liksom kilometervis av fridlysta undervattensområden att utforska. Under sommarmånaderna kan du simma med leopardhajarna som bor där från juli till september. Oavsett om du vill dyka eller bara snorkla så är vattnet fantastiskt klart och det marina livet är levande.

Du kan få se det lokala sälbeståndet i The Children’s Pool som ursprungligen var avsedd för unga simmare men nu har blivit känd som Seal Beach eftersom att knubbsälar älskar den. Inåt landet kan du köra till toppen av Mt. Soledad till en hisnande 360-graders utsikt över staden. Berget är en utmärkt plats för att njuta av spektakulära solnedgångar över Stilla Havet.

Gaslamp Quarter

ESL - ESL:s San Diegotips
I kvarteret 16 ½ historiska Gaslamp Quarter i centrala San Diego finns boutiquer, konstgallerier, specialbutiker, med mera. Under de varma kvällarna kan du njuta av en kall drink och en god middag på en av de många barer och restauranger som ligger längs gatorna. Bege dig till en takterrassbar för att njuta av den fantastiska utsikten över centrum, San Diego Bay och Coronado Bridge.

Kvällstid så är området mycket livligt men det är precis lika trevligt dagtid när butikerna är öppna och du kan stanna till vid någon kaféterrass.

Flyg fallskärm (eller titta bara på flygarna) vid Torrey Pines Gliderport

ESL - ESL:s San Diegotips
Torrey Pines Gliderport (sandiegofreeflight.com) är platsen att bege sig till för hängflygning och skärmflygning. Du behöver inte vara en erfaren flygare för att testa: kör en tandemflygning med en instruktör som gör allt arbete så kan du njuta utan att vara rädd. Även om du inte vill flyga så kan du sitta i solen och titta när folk glider mot havet. Det är väldigt fotogeniskt!

Att se på, att läsa, att lyssna på

Att se på
Some Like it Hot (1959) Regissör: Billy Wilder
Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004) Regissör: Adam McKay
Top Gun (1986) Regissör: Tony Scott

Bio i San Diego
I en stad som är känd för bra väder borde det inte vara någon överraskning att utomhusbio är populärt och den främsta är Cinema Under the Stars (4040 Goldfinch Street). Det är ett mysigt ställe och biografens programchef introducerar varje film personligen. Ett par stora AMC-biografer i La Jolla (8657 Villa La Jolla Drive) och Mission Valley (7037 Friars Road eller 1640 Camino del Rio North) är alternativ för storfilmerna eller så kan du kolla in Reading Cinemas Gaslamp #1 (701 Fifth Avenue ) för en mängd olika filmer som visas i vackra omgivningar. Landmark Theatres Ken Cinema (4061 Adams Avenue) är en en biograf från 1912 och en dold pärla.

Att läsa
The Anna Strong Chronicles av Jeanne C. Stein
The Grift av Debra Ginsberg
Lines and Shadows av Joseph Wambaugh

Att lyssna på
Enema of the State av Blink 182
Live at Java Joe's av Jason Mraz
Surfing USA av the Beach Boys (i låtarna nämns flera lokala stränder)

Musikuppträdanden/uteliv
Området kring Hillcrest och North Park är populärt för festprissar i San Diego. I Hillcrest finns stadens gay community och några av de populära tillhållen är The Brass Rail, Richs och Alibi. Annars är Pacific Beach och Gaslamp Quarter väldigt livliga kvällstid och det finns ett stort utbud av barer och klubbar att välja bland. Vårt tips är att lämna vimlet och bege dig till en takterrassbar. Stingaree, Altitude, Fluxx, Hard Rock och Float är några av de bästa. Eller kör underground: Prohibition (prohibitionsd.com) är en lönnkrog som serverar utsökta drinkar och kräver att dess kunder klä upp sig. För livemusik så är La Jolla Symphony, House of Blues, Spreakles Theater och The Casbah några av de bästa ställena.
ESL - ESL:s San Diegotips
Bild: Graham Hellewell (CC BY 2.0)

Är du intresserad av denna stad?

Varför välja ESL?

 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.