Språkresa till New York: Sevärdheter

The High Line

ESL - Sevärdheter
The High Line är en speciell park. Två lokalinvånare I stadsdelen Chelsea blev inspirerade av de många gallerier som blommat upp i olika lagerlokaler och startade ett projekt som slutade i att göra om en sträcka av högbanejärnvägen till ett unikt, grönt område i hjärtat av centrum. Det perfekta stället för att koppla av under din kurs i engelska i New York.

Greenwich Village

ESL - Sevärdheter
Vindlande, trädkantade kullerstensgator i New York? Det kan du ge dig på! West Village är ett av de få områden på Manhattan som inte är planerat efter stadens rutsystem, och som därför är charmigare. Gatorna är perfekta för att vandra runt och göra upptäckter till fots. Affärerna utmed Bleecker Street och Commerce Street är alltid spännande att botanisera i och Jefferson Market Courthouse är intressant att besöka.

East Village har den högsta koncentrationen av barer på Manhattan och är stadens centrum för stadens subkultur… det är här som artister som the Beastie Boys, Ramones, Strokes, Blondie och Madonna fick sina genombrott.

Ellis Island

ESL - Sevärdheter
En utflykt till Ellis Island är en av de största turistattraktionerna som nästan alla newyorkbor skulle kalla ett ”måste”. Du kan hoppa på färjan till Ellis Island och njuta av en otrolig utsikt mot staden och Frihetsgudinnan. Priset för inträdesbiljetten till Ellis Island Museum är inkluderat i priset för tur- och returbiljetten på färjan. Museet visar stadens immigrationshistoria: fler än 12 millioner invandrare kom via Ellis Island runt förra sekelskiftet.

Gå över Brooklyn Bridge mot Brooklyn

ESL - Sevärdheter
Vill du få litet frisk luft under din språkkurs i engelska i New York, kan du ta en promenad över Brooklyn Bridge, som förbinder Manhattan med Brooklyn. Fotgängare kan gå över den 486,3 meter långa hängbron och njuta av en underbar utsikt över staden.

Titta på Knicks, Yankees, Mets…

ESL - Sevärdheter
Följ New Yorks hemmalags lycka på deras respektive hemmaplaner, eller i den bekväma miljön på en sportbar. Biljetter finns att köpa direkt på plats eller kan du försöka på stubhub.com, en webbplats för biljetter ägd av ebay. Har du tur kan du hitta biljetter från säsongsbiljettinnehavare, som inte kan gå på en specifik match… men det är självklart inte så troligt vid stora matcher. Var uppmärksam på att vissa biljetter kan vara dyrare på Stubhub.

Gallerier och museer

Guggenheimmuseet är en spektakulär byggnad som rymmer en samling av verk av konstnärer inkluderande Chagall och Picasso. Du kan betala ”vad du vill” på fredagskvällarna.

1071 Fifth Ave, New York (guggenheim.org)

Whitney Museum of American Art (The Whitney) fokuserar på 1900-tals och 2000-tals, amerikansk konst.
Som på Guggenheimmuseet kan du själv bestämma hur mycket du vill betala I inträde på fredagskvällarna.

945 Madison Ave, New York (whitney.org)
ESL - Sevärdheter
Museum of Modern Art (MoMa) är ett av världens stora museer och är gratis för besök på fredagar mellan 16 och 20.

11W. 53rd St. New York (moma.org)

MoMas banbrytande avkomling PS1 är platsen för att se morgondagens stora namn. Öppet 12-18, stängt på tisdagar och onsdagar.

22-25 Jackson Ave, New York (momaps1.org)

Metropolitan Museum of Art (The Met) har en samling som spänner över allt från Antikens Egypten till musikinstrument (av vilka de har över 5000). Takträdgården är speciellt angenäm.

1000, 5th Ave, New York (metmuseum.org)

American Museum of Natural History har en förvillande samling utställningar relaterade till naturhistoria. På en gigantisk IMAX-skärm sker visningar varje halvtimme.

Central Park West at 79th Street, New York (amnh.org)

Jewish Museum innehåller den största samlingen av judisk kultur utanför Israel, inkluderande verk av Louise Nevelson och Camille Pissarro. Gratis inträde varje lördag.

Jewish Museum 1109 Fifth Ave, New York (thejewishmuseum.org)

Brooklyn Museum of Art har New York Citys näst största konstsamling och är bland annat känt för sin egyptiska och afrikanska konst.

200 Eastern Parkway, Brooklyn (brooklynmuseum.org)

På West 26th och 25th Street, mellan 10th och 11th Ave (I Chelsea) finns ett överflöd av gallerier, där du kan titta på utställningar av de senaste och mest innovativa konstnärerna.
ESL - Sevärdheter
Bild: Tomás Fano (CC BY-SA 2.0)

Är du intresserad av denna stad?

Varför välja ESL?

 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.