Språkresa till Montreal: Sevärdheter

Kanadas pulserande kulturhuvudstad, Montreal, har den verkliga livsglädjen! På samma gång kosmopolitisk och historisk, annorlunda och elegant, finns det någonting för var och en i denna tvåspråkiga stad. Från att botanisera i Le Plateaus chica boutiquer och hipsterställen, till att ströva utmed Sankt Lawrencefloden i Old Port, kommer du aldrig att sakna något av de fantastiska saker du kan göra i Montreal. 
Få utsökt stadsutsikt från Pointe-à-Callière
Ett av de bästa sätten att starta din språkvistelse i Montreal, är med ett besök av detta mycket omtyckta museum. Inkilat mellan Sankt Lawrencefloden och kullerstensgatan Rue Saint-Paul, ger detta moderna museum en utblickskick med sitt höga utsiktstorn som ger dig en fin vy över staden. Missa inte introduktionsvideon om Montreal som berättar som staden där du kommer att bo. Inträdesavgiften för studenter under 30 år är halva priset och värd varje öre!
ESL - Sevärdheter
Ströva genom det romantiska gamla Montreal
Efter museet står du på tröskeln till det charmiga gamla Montreal. Ströva nerför Rue Saint-Paul, titta in i souvenirbutiker och pittoreska kaféer på vägen. Du kommer till Bonsecoursmarknaden, en av många i Montreal, där du kan ta en snacks eller köpa typiska kanadensiskt saker som lönnsirap eller päls- och läderartiklar. Denna marknad ligger alldeles bredvid Clocktower Quay, där du kan klättra uppför tornets spiraltrappa för en vy över floden. 
ESL - Sevärdheter
Låt dig imponeras av basilikan Notre-Dame
Rest vid Place d’Armes, är denna underbara, gotiska basilika ett av Montreals måsten. Dess djupblå, välvda tak med gyllene stjärnor, gör den verkligen unik. När allt kommer omkring finns det en anledning till att Celine Dion gifte sig här! Ta dig till att sedan sitta en stund på Place d’Armes och beundra arkitekturen (och titta på folk!).
Upplev Sankt Lawrencefloden
Sankt Lawrencefloden flyter genom Montreal hela vägen till Atlanten och är en vital del av stadens identitet. Hoppa på en 60 eller 90 minuters kryssning med Le Bateau Mouche från Montreals Old Port, ät middag utmed floden eller njut på Bota Bota Spa, som ligger på en ombyggd färja med utomhuskar med hett vatten (ja, hett vatten!) på däck och utsikt över floden.
ESL - Sevärdheter
Upptäck den kanadensiska konstscenen
I Montreals centrum, erbjuder det fantastiska Montreal Museum of Fine Arts gratis inträde till sina permanenta utställningar för besökare upp till 30 år (även gratis för alla på sista söndagen i varje månad). Vandra genom skulpturträdgården och ta dig tid att titta på inuitkonsten. Förlora dig i kanadensiska panoraman, fulla av intrasslade träd, utspridda över vilda vyer som är karaktäristiska för den algonkinska skolan, bestående av sju berömda landskapsmålare. Du kanske känner dig långt borta ifrån denna naturliga vildmark i Montreals centrum, men det finns en anledning till varför Kanada kallas ”the great white north”.
Möt Montreals moderna sida på Olympiastadion & Biodome
Byggd till sommarolympiaden 1976, fortsätter Montreals olympiastadion att stå värd för såväl sportevenemang som stora konserter och internationella konferenser. Här finns också Montreal Tower, byggt i 45 graders lutning med en fantastisk utsikt som nås med linbana (se upp, det är inte billigt). Alldeles bredvid ligger det som en gång var den olympiska velodromen och som nu är ombyggd till den otroliga Biodome. Här hittar du fler än 220 djurarter från fem olika ekosystem – det finns faktiskt ingenting liknande. Ta vara på studentrabatten och köp en paketbiljett för att spara.
ESL - Sevärdheter
Klättra upp till St Joseph’s Oratory på Mount Royal
På andra sidan Montreal reser sig Kanadas största kyrka med den största kupolen efter Sankt Peterskyrkan i Rom. Helgad åt Kanadas skyddshelgon, är St Joseph’s Oratory en relativt ny byggnad (1967). Här bjuds en förtjusande utsikt över staden från dess terrass, väl värd att klättra upp till, och är den perfekta platsen för att skåda en romantisk solnedgång med din nya Montrealamour. Har du tur kan du även få lyssna till en kör- och orgelkonsert vid ditt besök.
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.