Språkresa till Melbourne: Sevärdheter

Supersportevenemang: Formula 1, Grand Slam Tennis m.m.
Melbourne är Australiens sporthuvudstad, med fler enorma årliga evenemang än någon annan stad på södra halvklotet. Varje sommar följs snabbt Australienska öppna mästerskapen i tennis av Australian Grand Prix, som för Formula 1-cirkusen till staden.
ESL - Sevärdheter
Som en av världens största arenor, har Melbourne Cricket Ground stått värd för 1956 års Sommarolympiad och för finalen i Världscupen i cricket 2015. Den är också det andliga hemmet för Australisk fotboll: gå på en match på MCG och få ett verkligt smakprov på australiensk sportkultur!

För en mer civiliserad sportupplevelse, går Australiens största hästtävling av stapeln i Melbourne. Melbourne Cup handlar lika mycket om att klä upp sig och dricka pärlande vin, som om hästar… en upplevelse du inte bör missa.

Gränder & arkader

ESL - Sevärdheter
Trånga gator fyllda av kaféer, barer, gatukonst, restauranger och småaffärer… vad kan man inte tycka om med Melbournes gränder?  Dessa gator, som sprudlar av energi, går tillbaka till 1800-talet och är ett typiskt exempel på modernt, urbant liv.

Gränderna var ursprungligen tänkta att förbinda de större gatorna i Central Business District, men har nu blivit stadens kulturartärer. Ett stopp du inte får missa att göra är Hosier Lane, som är den främsta platsen för gatukonst.
ESL - Sevärdheter
Tillsammans med de öppna gränderna, Laneways, går the Royal Arcade och Block Arcade tillbaka till Melbournes guldrushdagar som världens rikaste stad. Båda är praktfulla (se vidare våra shoppingtips).
Great Ocean Road
Bara namnet målar upp fantastiska bilder, men vad som väntar dig längs Great Ocean Road kommer att förvåna dig. Vägen, som startar i Geelong, sydväst om Melbourne, slingrar sig utmed kustlinjen och tar dig genom några av Australiens mest inspirerande scenerier.

Berömda surfvågor väntar dig vid Bells Beach och Johanna Beach, eller kan du rida på dina första vågor i Torquay. Koalor slumrar i Bimbi Park, där du kan träffa dessa Australiens ikoner på nära håll. Längre bort utmed kusten är det inte ovanligt att få se sydkaparevalar under vintermånaderna, när mammorna kommer med sina kalvar.
ESL - Sevärdheter
De 12 apostlarna, en samling kalkstenspelare nära Port Campbell, räknas till en av Australiens största natursevärdheter och är något du inte får missa. Dessa är också boplats för runt 800 små pingviner. Om du hellre vill resa till fots kan du fundera på Great Ocean Walk (eller bitar av den), en 104 km lång promenadväg som tar dig till några av de mer tillgängliga delarna av Great Ocean Road.
Phillip Island
Vill du träffa pingviner och koalor på kort avstånd från staden, tillsammans med vallabys och andra kängurur (som du kan handmata), samt sälar, då är Phillip Island den rätta platsen. Varje kväll kommer hundratals små pinviner vaggande upp ur vattnet till sina hem på stranden och du kan iaktta dem med kikare.
ESL - Sevärdheter
Ön är också ett populär t mål för erfarna surfare och har stått värd för olika proffsturneringar.
Muséer och gallerier i Melbourne
National Gallery of Victoria (eller NGV), är det äldsta konstmuséet i Australien och hyser en imponerande samling nationell och internationell konst, bl.a. en stor fotosamling.
180 St Kilda Rd, Melbourne VIC 3006
 
ESL - Sevärdheter
Australian Centre for the Moving Image (ACMI), kan du bekanta dig med filmens historia I en spektakulär, high-tecmiljö.
Federation Square Flinders Street, Melbourne VIC 3000

State Library är värt ett besök för att se läsesalen La Trobe och den nationella antihjälten Ned Kelly’s rustning. Det finns även reguljära utställningar.
328 Swanston Street, Melbourne VIC 3000

National Sports Museum på MCG ger dig en inblick i Melbournes och Australiens idrottsarv. Här har du chansen att lära dig förstå cricket, rugby och australisk fotboll.
Melbourne Cricket Ground, Brunton Avenue, Melbourne VIC 3000

För en känsla av Melbournes välstånd under guldrushen, är den världsarvslistade Royal Exhibition Building ett exceptionellt exempel på viktoriansk arkitektur i stor skala.
9 Nicholson Street, Carlton VIC 3053
 
Bilder: Richard Fisher (CC BY 2.0), Andrea Lai (CC BY 2.0), Jonathan Lin (CC BY-SA 2.0), Simon Yeo (CC BY 2.0), Ken & Nyetta (CC BY 2.0), Tama Leaver (CC BY 2.0)
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.