Språkresa till Melbourne: Bra ESL-tips

Kaffekultur
Den kanske inte har det ögonblickliga igenkännandet som Wien eller Paris har, men Melbourne är en av världens stora kaffestäder. Massimmigrationen på 1940- och 1950-talen skakade om en kultur, som tidigare, liksom större delen av det brittiska imperiet, föredrog ”a nice cup of tea”. Kombinera italiensk smak med utomhusvänligt klimat och se där!
ESL - Bra ESL-tips
Hela samhällsgrupper rör sig runt baristakonsten och de olika blandningarna diskuteras med en besatthet som sällan skådas utanför science fictionkretsar. Men även om du inte är en kaffefantast, är en paus för en avkopplande brunch på Collingwood, Brunswick eller Fitzroy, en viktig del av din Melbourneupplevelse.
Titta i Time Out Melbourne för att få veta vad som är på gång
Du hittar Time Out Melbourne i tidningskiosker runt om i staden. Den är full av info om vad som händer i Melbourne och dess kringliggande förstäder.
Få de bästa vyerna i staden
Välj en klar dag, ta med kameran och bege dig till 88:e våningens observationsdäck i Eureka Tower. Bästa tiden att njuta av den högsta utsiktspunkten på södra halvklotet är alldeles innan solnedgången.
ESL - Bra ESL-tips
Om du föredrar en fantastisk vy med en drink i handen, pröva Rooftop (Curtin House, 252 Swanston St), en bar med fantasilöst namn, men med en inspirerande utsikt över staden och dagliga filmförevisningar under sommarmånaderna.

Men, om du vill få den finaste utsikten av alla…
Ge dig ut från staden till Dandenong Ranges
Dandenong Ranges berg täcks av frodig regnskog och dalarna vibrerar av flora och fauna. Utforska dalar och bäckar, vattenfall och toppar, allt inom räckhåll från Melbourne. Du behöver inte resa långt bort från staden för att transporteras till en annan värld.

Dandenongs har varit en skyddad nationalpark i mer än ett sekel, men det finns mycket på gång i de lokala byarna, som är hemvist för blomstrande, kreativa samhällen. Det historiska ångloket Puffing Billy tuffar genom skogarna och ger en inblick i en annan tid.
 
ESL - Bra ESL-tips
Och för en otrolig utsikt? Ta dig till toppen av Mount Dandenong. Om klättringen gör dig hungrig kommer det att glädja dig att finna en utmärkt restaurang vid slutet av din resa!
Vinrundtur
Livet är skönt på latituder där druvor växer. Melbourne är omgiven av några av Australiens finaste vinregioner, inklusive Macedon Ranges och Yarra Valley. Att boka en rundtur är ett utmärkt sätt att utforska vinodlingarna utan att behöva bekymra dig om hur du skall komma hem.
ESL - Bra ESL-tips
Att se, läsa, lyssna på
Att se
Ned Kelly (2003) Regi: Gregor Jordan
Mad Max (1979) Regi: George Miller
The Loved Ones (2009) Regi: Sean Byrnes

Biografer i Melbourne
De stora kassasuccéerna ses bäst på stora dukar med stora surroundljudssystem och Crown Cinema på Yarra Promenade har stadens största kommersiella duk. För konstnärliga filmer är Kino Cinemas (45 Collins Street) och Sun Theatre Yarraville alltid populära alternativ, som erbjuder bekväma, gammaldags bioupplevelser. Cinema Nova på 380 Lygon Street erbjuder en blandning av kassasuccéer och klassiker. Honkytonkbarerna på Brunswick Street, High Street och Smith Street har blivit allt populärare för mindre formella bioföreställningar.

Att läsa
Ghostlines av Nick Gadd
Loaded av Christos Tsiolkas
Stiff av Shane Maloney

Att lyssna på
Falling & Flying med 360
Let Love in med Nick Cave and the Bad Seeds
In Ghost Colours med Cut Copy

Melbournes musikscener
Om något verkligt stort kommer till staden (typ Rolling Stones eller U2), är Melbourne Cricket Ground platsen de uppträder på. Något nyare, men ändå världsberömda artister uppträder snarare på Rod Laver Arena eller Sidney Myer Music Bowl, där du också kan lyssna på klassiska gratiskonserter under sommaren. Men Melbournes musikscen skapas egentligen av de dussintals mindre ställena runt om i staden. Espy i St Kilda, Corner Hotel i Richmond, Evelyn på Brunswick Street och Cherry Bar på ACDC Lane hör till de ständigt mest populära. Bennetts Lane Jazz Club är den stora stadens toppställe för jazz och har stått värd för alla, från Herbie Hancock till Justin Timberlake. Populära nattklubbar inkluderar Cookie, Croft Institute, Rats och Survivor. Melbourne är en fantastisk musikstad.
 
ESL - Bra ESL-tips
Bilder: Katherine Lim (CC BY 2.0), Vincentq  (CC BY-SA 2.0), John Benwell (CC BY-ND 2.0), Fernando de Sousa (CC BY-SA 2.0), Bradii  (CC BY 2.0)
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.