Språkresa till Manchester: Sevärdheter

Musikscenen

ESL - Sevärdheter
Manchester är en musikens stad. Många kända brittiska band startade här, inklusive Oasis, The Smiths, Joy Division, The Happy Mondays, New Order och på den mer populära kanten, Take That. Du kommer snabbt att förstå varför den lokala scenen blev en sådan talangfull grogrund. Manchesterborna värderar god musik högt och den finns överallt i staden.

Du kan välja bland hur många musikställen som helst i staden (se våra Manchestertips), från små pubar till arenor, via Manchester Evening News Arena, som är Europas största inomhusarena med en kapacitet av 21 000 åskådare. För dig som gillar elektronisk musik, tar Warehouse Project många av världens mest kända DJs och band till staden varje höst.

Manchesters fotbollsklubbar

ESL - Sevärdheter
Du kan ta en rundtur till Old Trafford (Manchester United) eller City of Manchester Etihad Stadium (Manchester City) och komma bakom scenerna hos två av Storbritanniens främsta fotbollsklubbar. Rundturen ger en fascinerande inblick i klubbarnas respektive historia.

Ingenting går upp mot att gå på en match för att få ett smakprov av Manchesters fotbollskultur, men det kan vara svårt att hitta biljetter. Du måste registrera dig online och, för Manchester United, antagligen gå med i supporterklubben. Biljetter till Premier League-matcher mitt i veckan, eller till Champion Leagues gruppspelsmatcher mot mindre lag, är de lättaste att komma över, medan biljetter till matcherna mot de stora engelska eller europeiska lagen nästan är omöjliga att få tag i utan att betala en hög avgift till någon återförsäljare. 

…eller cricket

ESL - Sevärdheter
Under sommarmånaderna, när fotbollsspelarna är upptagna med att utveckla globalt märkesmedvetande genom att turnera på viktiga marknader (helt säkert ”det vackra spelets” huvudfunktion), erbjuder cricket på Old Trafford en upplevelse av något genuint engelskt.

Lancashire Country Clubs hemmaplan står värd för Twenty20-matcher, vilket är den mest spännande formen av cricket, samt endagsmatcher. Om du verkligen blir förälskad i spelet kan du testa att gå på en match: internationella matcher som pågår i upp till fem dagar, komplett med lunchpauser och eftermiddagste. Det är en god idé att ta med dig picknic och något att dricka. En cricketdag är en uppslukande erfarenhet och biljetter är lätt att få.

Kulturkorridoren

ESL - Sevärdheter
Oxford Road är känd lokalt som Manchesters kulturkorridor och går från Cornerhouse byggnad för samtida konst, till Whitworth Art Gallerys röda tegelbyggnad (se nedan). Ett av stadens mest spännande projekt är lanseringen av HOME (http://homemcr.org/) som ett ännu större och bättre konstnav. University of Manchesters nygotiska byggnad dominerar området, som är fullt av teatrar och musikställen. 

Gallerier and muséer

ESL - Sevärdheter
Whitworth Art Gallery – Det nyrenoverade galleriet har en rik, historisk samling med verk av några av världens mest spännande nutida konstnärer. Gratis inträde.
Oxford Rd, Manchester, Lancashire M15 6ER, whitworth.manchester.ac.uk

National Football Museum – Ett museum ägnat åt världens mest populära sport, med samlingar från både FIFA och FA. Gratis inträde.
Todd St, Manchester, M4 3BG, nationalfootballmuseum.com

People's History Museum – I staden som var en inspirationskälla till Det kommunistiska manifestet, visar detta museum det brittiska folkets historia och berättar historien om demokratin i Storbritannien. Gratis inträde.
Left Bank, Spinningfields, Manchester, M3 3ER, phm.org.uk

John Rylands Library – Här finner du en av världens finaste samlingar av sällsynta böcker och manuskript, inklusive världens äldsta bevarade fragment av Nya Testamentet. Gratis inträde.
150 Deansgate, Manchester, M3 3EH, library.manchester.ac.uk/rylands/

Manchester Monastery – Om du gillar gotisk design, ta då en rundtur i denna spektakulära 1800-tals arkitektur. Edgar Allan Poe skulle älskat den.
Gorton Lane, Manchester, M12 5WF, themonastery.co.uk

Museum of science and industry – Det är inte mer än rätt att enav den industriella revolutionens mest betydande städer skall ha ett utmärkt tekniskt museum. Gratis inträde.
Liverpool Rd, Manchester M3 4FP, mosi.org.uk

Manchester Art Gallery – Brittiska och europeiska målningar hängda i en underbar byggnad. Perfekt om du vill dra dig undan den heta solen under sommarmånaderna (eller möjligtvis regnet). Gratis inträde.
Mosley St, Manchester M2 3JL, manchestergalleries.org
Bild: Paul Karalius
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.