Språkresa till Los Angeles: Sevärdheter

Santa Monica Pier & Promenad

ESL - Sevärdheter
Santa Monica, där Route 66 slutar och havet börjar. Denna "stad i staden" är en toppen destination för ESL studenter som studerar i Los Angeles under helgen. Tillbringa dagen med att njuta av det kaliforniska solskenet, bada i Stilla havet, eller att åk berg-och-dalbana på Santa Monica Piren. På torsdagskvällar under sommaren spelas livemusik på piren i samband med Twilight konserter (santamonicapier.org/twilightconcerts/). Third Street Promenade (downtownsm.com) är bara några kvarter från stranden och är ett livligt shoppingområde med gatumusikanter och kaféer.
ESL - Sevärdheter
Santa Monica Beach fortsätter söderut till Venice Beach Boardwalk. Venice är hem för många av LA:s excentriker, allt från bodybuilders på Muscle Beach till gatumusikanter, poeter, filosofer och wannabe rappare som försöker sälja dig skivor. Att promenera lugnt längs strandpromenaden är ett bra sätt att spendera en eftermiddag.

Grauman’s Chinese Theater och Hollywood Walk of Fame

ESL - Sevärdheter
Se dina favoritfilmstjärnors handavtryck framför Grauman’s Chinese Theater i Hollywood. Denna berömda teater har varit värd för filmpremiärer sedan 1927, och har varit den plats där Star Wars, Batman, Harry Potter och många andra storfilmer sågs först. Hollywood Walk of Fame omfattar 15 kvarter i hjärtat av Hollywood: ta din bild bredvid stjärnan med din favorit sångares eller skådespelares namn på!

Du kan ofta hitta "publik jägare" framför Grauman's Chinese Theater som ger biljetter till tv-program i behov av en publik.

Temaparker: Disneyland, Six Flags, Universal Studios

ESL - Sevärdheter
Los Angeles är hem för flera stora nöjesparker. Disneyland ligger i Anaheim, och erbjuder karuseller och attraktioner för alla åldrar. Om du föredrar läskiga berg-och dalbanor, bör du se till att besöka Six Flags, som stoltserar med några av de högsta och snabbaste berg-och dalbanorna i USA. Samtidigt har Universal Studios Hollywood åkattraktioner med film-tema som Transformers, The Simpsons, och Jurassic Park. Men du kan njuta mer än bara läskiga åkattraktioner på Universal Studios...

Studio Tours

ESL - Sevärdheter
Om du är intresserad av att veta hur filmer görs, eller att se var de görs, är en studio tour det perfekta sättet att göra det. En rundtur på Universal Studios är perfekt att varva med ett besök till nöjesparken. Samtidigt WB VIP Studio Tour (warnerbros.com), Paramount Studio Tour (paramountstudiotour.com) och Sony Pictures Studio Tour (sonypicturesstudiostours.com) erbjuder också en möjlighet att få en inblick "bakom kulisserna" och se hur magin är gjord.

Los Angeles gallerior och museer

ESL - Sevärdheter
The Getty Center i Pacific Palisades invigdes 1997 och rymmer en imponerande samling av europeisk konst från innan 1900-talet, och 1800- och 1900-tals fotografier va både amerikanska och europeiska fotografer. Själva byggnaden är en ikon, med fantastisk utsikt över Santa Monica bergen. Inträdet är gratis (men parkering kostar $ 15).

1200 Getty Center Dr, Los Angeles, CA 90049 getty.edu

J. Paul Gettys utsmyckade spanska ranch har omvandlats till Getty Villa i Malibu: miljardärens eleganta hem är nu en labyrint av antikviteter och pre-renässans konstverk. Mer än 1200 stycken i den permanenta utställningen gör det här till ett av de bästa museerna i USA. Inträdet är gratis.

17985 E Pacific Coast Hwy, Pacific Palisades, CA 90272 getty.edu

Beläget i Miracle Mile distrikt i mid-town, är Los Angeles County Museum of Art (LACMA) det största konstmuseet i västra USA. Samlingarna innehåller allt från modern och samtida konst till klassiska grekiska, romerska och etruskiska konstverk.

5905 Wilshire Blvd, Los Angeles, CA 90036 lacma.org
ESL - Sevärdheter
På Mount Hollywoods sydsluttning, med utsikt över gamla Los Angeles, ligger The Griffith Observatory en vacker art deco byggnad som byggdes 1935. Inuti kan du se en spektakulär planetariumshow, en Camera Obscura och även en Tesla Coil. Klara nätter öppnar observatoriet sitt Zeiss teleskop för offentlig visning. Inträde är gratis.

Griffith Park självt är en populär attraktion, perfekt för en dags vandring eller cykling.

2800 E Observatory Ave, Los Angeles, CA 90027 griffithobs.org

Den Japanese American National Museum berättar den fascinerande historien om japansk invandring till USA, genom alla dess upp-och nedgångar.

100 N Central Ave, Los Angeles, CA 90012 janm.org
ESL - Sevärdheter
Walt Disney Concert Hall är inte ett museum, men det är en av de mest utmärkande byggnaderna i staden, och hem till Los Angeles Philharmonic.

111 S Grand Ave, Los Angeles, CA 90012 laphil.com
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.