Språkresa till London : ESL:s Londontips

Plocka upp en Time Out-tidning för att ta reda på vad som är på gång
Time Out-tidningen är det första stället att leta, för att ta reda på vad som händer i London. Den ges ut en gång i veckan och inkluderar en noggrann lista från alla delar av London. Du hittar den i tidningsstånd och tidningsaffärer över hela stan. Du kan också prenumerera på gratis aviseringar via internet på Time Outs hemsida, innan du anländer till din kurs i engelska i London, för att ge dig ett försprång när du skall planera vad du skall se och göra!
ESL - ESL:s Londontips
Skaffa ett Oyster Card
Londons tunnelbanenät är världens äldsta. Det är också ett av världens dyraste, men du kan spara pengar genom att köpa ett Oyster Card. Kortet kan köpas på alla tunnelbanestationer och kan fyllas på i biljettautomaterna. Du drar kortet vid biljettkontrollen i början och i slutet av din resa och det billigaste kostnadsalternativet för resan dras från ditt konto. Tänker du resa utanför London med tåg, kan du spara upp till 60 % genom att boka din resa online, mer än en vecka i förväg på webbplatser som www.thetrainline.com.
ESL - ESL:s Londontips
Pröva 'frågesport på puben' (och praktisera din engelska)
Puben (förkortning av ”public house”) spelar en viktig roll i många londonbors sociala liv, så som den gjort under århundraden. Du kommer att hitta pubar i London som varit verksamma sedan Shakespeares dagar, speciellt i närheten av Themsens södra strand i centrala London. Stadsdelarna Wimbledon, Hampstead och Highgate är också kända för utmärkta pubar. Pub Quiz, frågesport, har en lång tradition och de tävlande bildar lag för att svara på en serie frågor ställde av frågesportledaren. Det är roligt för de som lär sig engelska och det är vanligtvis en god stämning, men du kan kanske tycka att frågor om brittisk TV på 80-talet är en väl stor utmaning! Kom ihåg, det är inte att vinna utan att delta som är det viktiga.
Hyra en Boris Bike
Londons system med hyrcyklar har blivit en stor succé sedan det introducerades 2010. Systemet var tänkt att uppkallas efter den bank som sponsrade det, men londonborna refererar till cyklarna som ”Boris bikes”, efter Londons förre borgmästare Boris Johnson. Du kan betala för tillgång till systemet vid vilken dockningsstation som helst, med kredit- eller debetkort (men se upp med växlingsavgiften som många banker debiterar).
ESL - ESL:s Londontips
Pröva autentisk indisk mat
Den engelska nationalrätten är inte ”Fish and chips” som du kanske trodde, utan ”Chicken Tikka Masala”: en ganska mild, krämig rätt, löst baserad på traditionellt indiskt kök. Ett par ställen i London är speciellt bra. Drummond Street, vid Eustonstationen, har ett antal indiska affärer och restauranger, av vilka många är vegetariska. Brick Lane, i East End, har ett massivt utbud restauranger för alla plånböcker och smaker, inte bara begränsade till det indiska köket. Ett alternativ är Chinatown (runt Gerrard Street, nära Covent Garden) som är full av starka färger och kraftiga smaker, men det kan vara svårt att förstå innehållet i menyn!
ESL - ESL:s Londontips
Att se, läsa, lyssna
Se:
Match Point (2005) Regissör: Woody Allen
An Education (2009) Regissör: Lone Scherfig
Notting Hill (1999) Regissör: Roger Mitchell

(Eller, för att se ett post-apokalyptiskt London, bebott av zombies, kan du pröva 28 Days Later (2002)
Regissör: Danny Boyle)

Londons biografer: The Odeon på Leicester Square är berömd för att hålla filmpremiärer som drar till sig de största Hollywoodstjärnorna. Du kan köpa biljetter till vanliga föreställningar där, men det är dyrare än till nästan varje annan Londonbiograf. Alldeles runt hörnet ligger Prince Charles Cinema (www.princecharlescinema.com) som är en oberoende alternativ biograf, beskriven som ett ”Mecka för älskare av kvalitetsfilm” av Quentin Tarantino.

BFI IMAX vid London Bridge har Storbritanniens största filmduk och erbjuder en unik upplevelse. Eller, för någonting annorlunda, boka upp dig på Secret Cinema, på hemsidan www.secretcinema.org för att bli informerad om månatliga hemliga föreställningar på ovanliga platser runt om i staden.
Läs
Bleak House av Charles Dickens
White Teeth av Zadie Smith
Bridget Jones's Diary av Helen Fielding
Lyssna
London Calling av The Clash
Fabriclive Series av olika artister
The Libertines av The Libertines

Ställen med London Music: Några av Londons bästa och mest elektriska musik-/konstställen är XoYo (www.xoyo.co.uk) och The Old Blue Last (www.theoldbluelast.com) i Shoreditch och KoKo (www.koko.uk.com) i Camden. The Lock Tavern (www.lock-tavern.co.uk) är en pub som är berömd för att dra till sig topp-DJs, medan Big Chill Bar (bigchill.net) i Shoreditch är ett fantastiskt ställe för att just chilla. Ronnie Scott’s (ronniescotts.co.uk/ i Soho och Charlie Wright’s (www.charliewrights.com) I Hoxton är fantastiska för blues- och jazzartister. Charlie Wright’s brygger sitt eget öl! Barerna runt Portobello Road är bra för afrobeat och ”world music” som inte passar in i någon annan typ av musik.

Ställen i Stor-London inkluderar O2 Arenan (www.theo2.co.uk) i Greenwich, The Brixton Academy (www.o2academybrixton.co.uk) i södra London och the Kentish Town Forum (venues.meanfiddler.com/the-forum/home) som ligger nära Highgate. Plocka upp ett exemplar av tidningen Time Out för att kolla vad som är på gång.
ESL - ESL:s Londontips
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.