Språkresa till Liverpool: Sevärdheter

Med så mycket att se och göra i Liverpool, är det svårt att veta var man ska börja. Här är några av våra lokala tips:

Albert Dock och havssidan

ESL - Sevärdheter
Sedan 2004 finns Liverpool med på UNESCOs världsarvslista. "De sex områdena i den historiska stadskärnan och hamnområdet vittnar om att den maritima merkantila staden Liverpool utvecklas till ett av världens viktigaste handelscentra under 1700- och 1800-talet. Liverpool spelade en viktig roll i tillväxten av det brittiska imperiet och blev den stora hamnen varifrån massor av människor, t.ex. slavar och utvandrare från norra Europa reste vidare till Amerika." Detta erkännande är nu på UNESCO: s "i fara"-lista eftersom ett antal skyskrapor planeras ... men så är det när historiska städer blir populära.

Albert Dock var den första av stadens gamla dockor som återanvändes och är nu fullt av kaféer, barer och Merseyside Maritime Museum, the Beatles Story och the Tate Liverpool.

Fotboll

ESL - Sevärdheter
Liverpool är en av Storbritanniens stora fotbollsstäder med sina två Premier League klubbar: Liverpool FC och Everton. Om du får chansen att se en match på Liverpools Anfield Stadium, kommer du att förstå varför spelarna säger att det är en av de mest spännande platserna i världen att spela på, supportrarna för ett otroligt väsen och är kända för att sjunga klubbhymnen "You'll Never Walk Alone ". Evertons Goodison Park är också känt för sin atmosfär och hur nära fansen kommer till planen. Om du inte har möjlighet att se en match live, så titta in på en av de lokala pubarna. Du kan också ta rundvandringar i arenorna, vilket starkt rekommenderas.

Crosby och Southport

ESL - Sevärdheter
För ett miljöombyte, är en resa norrut längs kusten perfekt. I Crosby, vilket endast ligger en kort tågresa bort, eller en två timmars promenad från Liverpools centrum, kan du se konstnären Anthony Gormleys ikoniska "Another Place" installation, som består av 100 gjutjärn i form av figurer i naturlig storlek som stirrar ut mot havet över den stora, vida stranden. I själva Southport finns det ett populärt shoppingcenter och en traditionell pir som är över 1 km lång. Det ger en inblick i det "riktiga" England, där tedags fortfarande är en viktig del av dagen.

Om du gillar golf, är Southport hem för den kungliga Birkdalebanan (Royal Liverpool och Royal Lytham & Saint Anne's, som båda ligger 1 timme bort).

Liverpool efter att solen gått ner

ESL - Sevärdheter
Liverpools nattliv är legendariskt. Du kan se livemusik varje kväll i veckan, oavsett om det är internationella stjärnor på Echo Arena eller nya band på ett dussintal platser över hela staden. Det finns något för alla smaker, från banbrytande elektronisk musik till traditionella gaeliska musik från den andra sidan av Irländska sjön (se våra Liverpool tips). Se våra viktiga datum för några av de många musikfestivaler som arrangeras i staden.

För en annan sida av staden efter mörkrets inbrott finns en Liverpool (Shiverpool) Ghost Tour som tar dig till några av de läskigaste delarna av staden. I en blandning av historisk rundtur och teater, blir du ledd runt i staden med sakkunniga guider som delar med sig av läskiga historiska fynd i en rad fantastiska föreställningar. Ta en titt på www.shiverpool.co.uk.

Liverpools museer och gallerier

ESL - Sevärdheter
National Museums Liverpool har den enda exklusiva engelska nationella konstsamlingen som går att finna utanför London. Walker Art Gallery har en omfattande samling av prerafaeliterna, huset Sudley Houses konst från före 1900-talets början, International Slavery Museum som har utställningar om slavhandeln (som en gång var en viktig del av Liverpools arbetsmarknad), World Museum Liverpool som har alla möjliga utställningar... och det finns mycket mer. Inträdet är gratis.

För mer information om olika platser, ta en titt på (liverpoolmuseums.org.uk)

Tate Liverpool presenterar en fantastisk samling av modern konst och regelbundna tillfälliga utställningar. Detta är ett systergalleri till Tate Modern och Tate Britain i London och är uppkallad efter sockerhandlaren och filantropen Henry Tate från Liverpool. Inträdet är gratis.

Albert Dock, Liverpool, L3 4BB (tate.org.uk)

FACT centre - Stiftelsen för konst och kreativ teknik visar upp multimediautställningar och har en av de bästa biograferna i staden.

88 Wood St, Liverpool, L1 4DQ (fact.co.uk)

Beatles Story har repliker av Casbah, Mathew Street och The Cavern som autentiskt fångar det tidiga 60-talet, så att du själv kan uppleva de platser som hjälpte att göra Beatles till det största bandet i världen.

Britannia Vaults, Kings Dock St, Liverpool L3 4AD (beatlesstory.com)
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.