Språkresa till Liverpool: ESL:s Liverpooltips

Ta reda på vad som händer med Bido Lito, Seven Streets och The Skinny

ESL - ESL:s Liverpooltips
Dessa lokala tidningar och webbplatser sticker ut om du vill ta reda på vad som händer i stan:

Bido Lito (bidolito.co.uk) är tillägnad Liverpools blomstrande musikscen. Deras hemsida har också djupgående listor på livemusik.

Independent Liverpool (independent-liverpool.co.uk) är en populär lokal hemsida med artiklar om vad att se och göra, samt var att äta och dricka. En annan utmärkt hemsida heter The Guide Liverpool (theguideliverpool.com) och är perfekt för dig som är ny i staden.

Skottlands främsta kulturella tidskrift The Skinny (theskinny.co.uk) lanserades i Liverpool och Manchester 2013. Du hittar gratis exemplar i trevliga lokaler och butiker över hela stan.

Scouse

ESL - ESL:s Liverpooltips
Scouse är en lokal gryta bestående av kött (lamm eller nötkött), potatis och grönsaker ... men varje familj har sina egna speciella ingredienser! Namnet kommer från "lobscouse", som är en populär gryta bland sjömän i hela norra Europa. Du kan hitta den på menyn på många pubar och kaféer. Maggie May's Café på Bold Street är ett bra ställe att prova en skål med scouse.

Scouse är så nära förknippad med staden att Liverpoolborna ofta kallas "Scousers" och den lokala accenten kallas "scouse".
Liverpool Universitys språkutbytesprogram
Om du är i Liverpool under universitetets terminstid och vistas i staden ett tag, kan du dra nytta av ett kostnadsfritt språkutbytesprogram (liv.ac.uk). Programmet är egentligen avsedd för universitetsstuderande, men om du har tid över och vill träffa lokalbefolkningen, är detta ett bra sätt att göra det på. Du stämmer möten där du delar tiden mellan att talar ditt eget modersmål och sedan det språk du vill lära dig.

Billiga tågbiljetter

ESL - ESL:s Liverpooltips
I Liverpool, precis som överallt i Storbritannien, är tricket att få billiga biljetter att köpa dem i förväg. Till exempel, om du bokar i god tid innan du vill resa, kan du lätt få en enkelbiljett till London för under £ 15 (se virgintrains.co.uk). Om du vill köpa en biljett till samma tåg på dagen för resan, kan du behöva betala över £ 140.

Även om du inte kan boka långt i förväg, kommer du att spara pengar genom att köpa dina biljetter online innan du anländer till stationen.

Om du vill använda det lokala Merseyrail-nätverket, finns "day saver"-biljetter tillgängliga som erbjuder obegränsade resor på det lokala tåg-och tunnelbanenätet efter 09:30. Var dock uppmärksam… Merseyrail är den enda tågoperatören i Storbritannien som ger passagerare böter om de sätter upp fötterna på sätena!

Saker att se, läsa, lyssna på

ESL - ESL:s Liverpooltips
Se
Nowhere Boy (2009) Regi: Sam Taylor-Wood
Let it Be (1970) Regi: Michael Lindsay-Hogg
Shirley Valentine (1989) Regi: Lewis Gilbert

Liverpools biografer
Odeon bio i Liverpool One är med sina 14 salonger stadens största biograf och ligger i stadens centrum. Detta är platsen att besöka för att se de senaste storfilmerna. Flera andra mindre biografer kan hittas i utkanten av staden, exempelvis i Bootle, i Croxteth och i Stanley. För något lite annorlunda mot traditionella biografer är Picturehouse vid FACT (picturehouses.co.uk) och Plaza Community Centre (plazacinema.org.uk) värt att kolla in. Den härliga Philharmonic Hall på Hope Street (se Liverpools sevärdheter) visar ibland filmer också.

Läs
Master Georgie av Beryl Bainbridge
Educating Rita av Willy Russell
The Dressmaker av Beryl Bainbridge

Lyssna på
The Beatles Anthology av The Beatles *
Welcome to the Pleasuredome av Frankie Goes to Hollywood
Ocean Rain av Echo and the Bunnymen

* Eller Abbey Road, The White Album, Revolver, Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band, Let it Be ... 
ESL - ESL:s Liverpooltips
Musikscener
Liverpools nattliv är legendariskt. Mathew Streets (mathew.st) popularitet kickstartades när Beatles började göra sig hemma på Cavern Club: en mötesplats inspirerad av jazzdistriktet i Paris, där den ursprungliga ägaren hade besökt ett antal klubbar i olika källare. Numera är barerna längs gatan populära bland stadens studenter. För pråliga, och välbesökta barer och stökiga nattklubbar är Concert Square i stadens centrum är platsen att besöka. Den mest kända nattklubben i stan är nog Garlands (garlandsonline.com).

Större musikscener i staden inkluderar O2 Academy Liverpool (o2academyliverpool.co.uk), Echo Arena (echoarena.com) och den vackra Philharmonic Hall (liverpoolphil.com). För att ta reda på vad som händer på livemusikscenen, ta en titt på Bido Lito’s gig guide (www.bidolito.co.uk/content/gig-guide).
Bild: David Sim (CC BY 2.0)
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.