Språkresa till Kapstaden: Sevärdheter

Det finns något för alla smaker i Sydafrikas mest internationella stad, från shopping i världsklass till bergsklättring.

Victoria & Alfred Waterfront

ESL - Sevärdheter
Kapstadens hamn är Sydafrikas mes besökta turistmål, med en hel mängd shopping- och nöjesalternativ inkluderande restauranger och pariserhjul. Under dagen finns populära aktiviteter som ”cave golf” (minigolf), hamnkryssning, besök på ölbryggeri och, naturligtvis, shopping i fler än 450 outlets. På kvällen bjuder fler än 80 matställen på ett brett utbud av rätter, från färsk sushi till exotisk afrikansk mat, medan musiken fyller luften och olika gatuartister underhåller publiken (waterfront.co.za).

Safari

ESL - Sevärdheter
Elefant, noshörning, buffel och leopard, går tillsammans under namnet ”the big five” och de strövar omkring i Sydafikas nationalparker. Ett besök i Kapstaden ger dig ditt livs chans att möta dessa afrikanska ikoner. Aquila Game Reserve, på mindre än två timmar från staden, är den perfekta platsen för en endagssafari, där hotade djurarter strövar fritt på 7500 hektar orörd mark.

Om du har mer tid för upptäckter, erbjuder Kruger National Park (www.sanparks.org/parks/kruger/) den mest kompletta safariupplevelsen i Sydafrika. Parken ligger i den norra delen av landet, nästan 2000 km från Kapstaden, så du måste planera ordentligt om du vill få denna fördjupade safarierfarenhet.

Lion's Head & Table Mountain

ESL - Sevärdheter
Kapstaden breder ut sig mellan spektakulära höjder, den mest berömda är Table Mountain. Berget, som döpt efter sin stora, platta, bordsliknande platå, kan du ta dig uppför med linbana, eller, om du är i god form och van att bestiga berg, kan du ta dig upp till fots. Var dock försiktig… det är ingen lätt promenad!

Om Table Mountain har sin ”bordsduk” (när toppen är höljd i moln), kan du kolla in Lion’s Head, som är en mindre topp under huvudplatån. Lion’s Head är mycket lättare att nå än Table Mountains huvudplatå och bjuder på en av de bästa utsikterna över staden och ut mot Robben Island.

The Garden Route

ESL - Sevärdheter
Att åka till början av Garden Route tar en halv dag från Kapstaden, men det som väntar dig är mer än värt resan. Garden Route sträcker sig från Mossel Bay i västra Kapregionen till Srorms River, utmed Indiska Oceanens kust, genom några av de vackraste landskapen i Afrika. Smaragdgröna laguner, vackra klippor och vilda skogar kantar rutten, med möjligheter till dykning, fotvandring, surfing, bungyjumps och mycket mer.
Robben Island har varit många saker under åren, inklusive en leprakoloni och en djurkarantän. Den är emellertid mest berömd som det fängelse där Nelson Mandela tillbringade 18 år bakom galler. Numera är den ett av UNESCO:s världsarv och ett fascinerande museum (www.robben-island.org.za).

District Six, deklarerades 1966 som ett vitt område under Group Areas Act och ca 60000 svarta invånare vräktes med våld därifrån. Museet bär vittnesbörd om övervåldet mot dem (www.districtsix.co.za).

Iziko National Gallery visar permanenta och tillfälliga utställningar av sydafrikansk konst genom århundradena och en del verk av internationella konstnärer.

Iziko South African Museum rymmer fler än en och en halv miljon objekt av vetenskapligt intresse… inklusive många uppstoppade djur.

Iziko Planetarium tar dig med på en tur ut i universum… utan att du behöver lämna din stol.

Iziko Slave Lodge byggdes av det holländska Ostindiska Kompaniet för att husera upp till 9000 slavar och är en av de äldsta byggnaderna i Kapstaden. Dess slogan är numera ”Från mänsklig orättfärdighet till mänsklig rättfärdighet”.

Du kan läsa mer om statsmuseerna på www.iziko.org.za.
Bild: Cape Town Tourism
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.