Språkresa till Kapstaden: ESL:s Kapstadentips

Läs våra insidertips för att få ut mesta möjliga av din vistelse i Kapstaden.

Ta reda på vad som är på gång

ESL - ESL:s Kapstadentips
En gratis eventguide som heter LMG (Live Music Guide) finner du på de flesta barer/pubar/vandrarhem/skiv- och klädesaffärer i stadskärnan med omgivningar. Du kan läsa den online på yourlmg.com. Andra hemsidor som hjälper dig att hitta rätt är www.whatsonincapetown.com och www.capetownmagazine.com.

Muntliga rekommendationer är alltid ett av de bästa sätten att ta reda på vad som är på gång: Kapstaden är en mycket diversifierad stad med många olika kulturer och intressen. Många events är mycket intima och annonseras inte i populärpressen, utan endast från mun till mun. Prata med lokalinvånarna, kanske medan du deltar i ett frivilligt, socialt projekt, under en fotbollsmatch, på promenaden, eller på någon av de många barerna och kaféerna på Long Street för att få reda på vad som är på gång.

Köp billiga biljetter online på Webtickets

ESL - ESL:s Kapstadentips
Biljetter online kan köpas till mindre events i Kapstaden på www.webtickets.co.za, där du hittar information om alla typer av events, inklusive de som inte hör till de vanligaste.

Musikfestivaler

ESL - ESL:s Kapstadentips
Det finns en frodande utomhusscen för festivaler i Kapstaden, med olika arrangemang nästan varje veckoslut från september till maj, i de mest underbara naturliga vinodlingslandskap. Det är vanligtvis ett roligt sätt att åka iväg över ett veckoslut och ett fantastiskt tillfälle att träffa lokalbefolkningen i en annorlunda miljö. Kolla våra Viktiga datum för några höjdpunkter under de nästa 12 månaderna. Apropå vinodlingar….

Pröva legendariska ”vin vid källan” bland Kapprovinsens vinodlingar

ESL - ESL:s Kapstadentips
Sydafikas viner har blivit några av världens mest populära under de senaste årtiondena och de finaste kommer från Kapprovinsens vingårdar. Paarl, Stellenbosch, Franschhoek ligger alla inom räckhåll från Kapstaden och bjuder på en frestande smak av det goda livet. Bland nyckelfaktorerna för ett excellent vin finns bördig jord, frisk luft och massor av solsken… lägg ihop dessa och du får en attraktiv livsstil, där fantastiskt vin paras med utsökt, färsk mat att avnjuts utomhus!
Att se, lyssna och lyssna på
Se
Invictus (2009) Regissör: Clint Eastwood
Cry Freedom (1987) Regissör: Richard Attenborough
Searching for Sugar Man (2012) Regissör: Malik Bendjelloul

Biografer i Kapstaden
Nu Metro V&A Waterfront (www.numetro.co.za) har 11 dukar och nästan 1500 platser. Du kan se alla succéfilmer här. Den närliggande cinema Nouveau har ett mer diversifierat utbud, medan The Labia (Orange Street, www.thelabia.co.za) är Kapstadens främsta, konstnärliga filmpalats som drar till sig en kunnig publik. På andra håll erbjuder Pink Flamingo Rooftop Cinema en annorlunda filmupplevelse på Airstream Rooftop Trailer Park (www.granddaddy.co.za/cinema). Kortfilmssäsongerna ”Short and Sweet” äger rum några gånger om året; de är ganska nischade, men intressanta och intima (shortandsweet.tv).

Läs
Disgrace av J.M. Coetzee
Cry the Beloved Country av Alan Paton
The Heart of Redness av Zakes Mda
Selected Stories av Nadine Gordimer

Lyssna på
$O$ med Die Antwoord
African Marketplace med Dollar Brand (Abdullah Ibrahim)
Nomvula med Freshlyground
Get Busy Living med Goldfish 
ESL - ESL:s Kapstadentips
Musikscener
Long Street kantas av barer och nattklubbar, vilket gör den till en plats för fest och mingel: mötesplatser kommer och går, så fråga runt efter vilka som är de senaste. På annat håll är The Assembly (61 Harrington Street, www.theassembly.co.za) en av de mest populära mötesplatserna i staden, med allt från levande musik till 135-bpm techno. Ace’n’ Spades (62 Hout Street, www.www.acesnspades.com) rockar fett hela veckan och håller öppet till 2 på morgonen. Mercury Live & Lounge (43 De Villiers Street) och Zula Sound Bar (98 Long Street, www.www.zulabar.co.za) är två av de mer populära musikscenerna I staden, medan Cape Town Hall presenterar några av Afrikas toppartister för staden med sina City Hall Sessions. För en annan rytm är The mahogny Room (79 Buitenkant Street) och The Piano Bar (47 Napier Street) klassiska jazzställen.
Bilder: Cape Town Tourism
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.