Språkresa till Gozo: ESL:s Maltatips

Dykning, snorkling, vattensporter

ESL - ESL:s Maltatips
Med ett överflöd av rev, grottor och vrak kan man här göra några av de mest intressanta dyken i Medelhavet. Om du redan har ett PADI-certifikat eller motsvarande kompetens, finns alla typer av dyk tillgängliga, från 12 metersdyk vid Għar Lapsi till Lantern Point som når ner till över 50 meter under havsytan. Brittiska jagaren HMS Maori förstördes här 1945 och har blivit en mycket populär dykplats. Om du inte har ditt dykcertifikat än, är Malta ett bra ställe att börja på. Alternativt, om du vill njuta av skatterna i havet utan krångel, är vattnet runt öarna utmärkt för snorkling.

En hel rad andra vattensporter erbjuds, från vindsurfing till havskajakpaddling, vattenskidåkning, wakeboard eller skärmflygning. Andra vattensporter inkluderar jet ski, paddling, fiske, vattenpolo och segling.

Festas

ESL - ESL:s Maltatips
Med början i slutet av maj och ända tills långt in i september, är det Festasäsong och de lokala städerna och byarna väcks till liv på helgerna, firar sina skyddshelgons högtider eller andra helgon som vördas i olika kyrkor. Typiska festas pågår i tre dagar eller längre och inkluderar fyrverkerier, banderoller och papier maché-statyer, med flaggor som hissas på offentliga byggnader och privata hem som ett tecken på deras delaktighet. Matstånd kantar gatorna, med lokala favoriter som maltesisk nougat och andra sötsaker.

Under hela året, ger de "tre städerna" Cospicua, Senglea och Vittoriosa en autentisk inblick i Malta och dess historia. De är också värdar för några av de mest spektakulära festas, inklusive påskprocessionen, då statyer av den "återuppstådde Kristus" bärs genom de trånga gatorna.
Malta Pass
Malta Pass erbjuder gratis inträde till över 40 populära attraktioner, museer och platser runt de maltesiska öarna, samt en sightseeingbussresa och en Grand Harbourkryssning. Bland de mest populära resorna på passet är Falconry Centre, som återinförde den gamla falkeneringskonsten till öarna, och Captain Morgans undervattenssafari, vilket är en tur på en glasbotten båt (men har ingenting att göra med romen uppkallad efter den brittiska piraten). Läs mer på maltapass.com.mt.

Färska skaldjur vid Marsaxlokks fiskeläge

ESL - ESL:s Maltatips
Besök Marsaxlokk på en söndag förmiddag och se fiskebyn när den är som bäst. Under veckan, tar fiskarna sin fångst till försäljning på fiskmarknaden i Valletta, men på söndagar säljer de sina produkter i byn, så att du kan passa på att konversera med dem. Ett antal fiskrestauranger har öppnats för att möta efterfrågan från besökarna.

För lite lugn och ro, koppla av på Gozo och Comino

ESL - ESL:s Maltatips
Malta är en av Medelhavets party hotspots, särskilt runt Sliema, Paceville och Bugibba (se musik tips nedan). För en lite lugnare miljö finns grannöarna Gozo och Comino som är mycket mer lugna och traditionella. Vägar går kors och tvärs på öarna där du kan vandra eller cykla, kanske till en lugn strand med honungsfärgad sand, eller kanske till en fantastisk utsikt från toppen av en klippa.

Att se, läsa, lyssna

ESL - ESL:s Maltatips
Att se
Dessa tre storfilmer har alla filmats på öarna:
Greven av Monte Cristo (2002) Regi: Kevin Reynolds
Gladiator (2000) Regi: Ridley Scott
Troja (2004) Regi: Wolfgang Petersen

Att läsa
Jukebox Queen Of Malta: A Novel av Nicholas Rinaldi
The Kappillan of Malta av Nicholas Monsarrat
The Brass Dolphin av Joanna Trollope

Att lyssna på
Maltesisk folkmusik heter Ghana och har ett mycket distinkt ljud som blandar medelhavs- och arabiska traditioner.

Musikscener
Det huvudsakliga nattklubbsområdet på Malta kallas informellt för Paceville, och ligger vid kusten nära St. Julians, där klubbar och barer håller igång till sent på natten. Bugibba är en annan populär semesterort med en livlig atmosfär och en vacker strandpromenad med utsikt över St. Paulöarna. Gianpula och Numero Uno i Rabat är två stora utomhusklubbar. För något mer traditionellt, kolla in musikbandet som gör soundtracket till sommarens festas. Under de varmaste månaderna, är festas det som ger några av de mest roliga kvällarna. 
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.