Språkresa till Galway: Sevärdheter

Musiken
Musiken är en viktig del av den irländska kulturen och det finns inget bättre ställe att få ett smakprov på denna tradition än på en pub. Många av Galways pubar bjuder på levande musik flera gånger i veckan, som Tigh Goili, Taaffes (båda har traditionella musikframträdanden dagligen klockan 17:30 och 21:30) och The Crane. Många andra pubar har regelbundna uppträdanden.
 
Många av Irlands mest berömda traditionella musiker har blivit kända på Galways scener.
ESL - Sevärdheter
Stränderna
Irlands stränder hör till landets bäst bevarade hemligheter och ingenstans finns bättre stränder än i Galway. Salthill (se nedan) ligger på bara en kort promenad från centrum och här finns tre separata stränder, medan en resa utanför staden tar dig till praktfulla sträckor av sand där du är fri att njuta av Atlantens storslagenhet.
 
Silverstrand Beach, endast 3 km från Salthill, är säker, grund och sandig, medan Carraroe Beach är berömd för sina fina koraller - idealisk för snorkling och dykning. Vill du fortsätta att utforska längre bort, är Dogs Bay och Gurteen Bay två av de vackraste stränderna i grevskapet Galway.
 
Om du inte känner för att dela stranden med andra, kan du gå ombord på en båt till …
Aran Island
På yttersta kanten av Västeuropa, alldeles utanför Galways kust, utgör Aran Island en bastion av irländsk kultur. Mycket beroende på dess isolering, är öarna ”Gaeltachts” (irländskspråkiga områden) - men oroa dig inte, de flesta människor pratar gärna engelska med dig.
 
Öarna utforskas bäst till fots eller per cykel och erbjuder den typ av unika landskap som Irland är känt för. Utöver gamla fort, höga klippor och en unik lokal flora och fauna, finns här sandstränder där du kan njuta av otroligt klart vatten. Och om all den friska luften blir för mycket för dig, kan du dyka in på en traditionell pub och njuta av en pint of Guinness.
 
Att komma till Aran Islands kräver en kort resa från Galways centrum, följd av en färjetur, men det finns reseföretag som hämtar upp dig i centrum.
ESL - Sevärdheter
Ta en promenad längs strandpromenaden i Salthill
Njut av solnedgången över Galwaybukten, titta på laxfiskarna från Salmon Weir Bridge, den perfekta utsiktspunkten, eller insup helt enkelt atmosfären i Salthill. Salthill, väster om stadens centrum, är mittpunkten på Wild Atlantic Way och här finns ett hopptorn från vilket folk dyker varje juldag för välgörenhet. Här finns tre olika stränder att njuta av, täckta av sand eller småsten.
 
Under sin korta visit i Galway, tittade John f Kennedy ut över den brusande Atlanten och kommenterade idén att simma där genom att säga: ”Bara en spartan skulle göra det!”.
Clifdens Sky Road
80 km väster om Galway (90 minuter med buss eller bil), är Clifdens Sky Road Europas mest spektakulära vägsträcka. Med Twelve Ben Mountain som bakgrund och längs Atlantens vindpiskade kustlinje, tar denna 11 km långa väg dig västerut från den charmiga staden Clifden, genom Connemaras klippiga landskap.
 
Det finns ett stort antal stränder att besöka utmed vägen, vilka är populära bland semesterfirande familjer och lokala fiskare.
 
Många människor föredrar att köra längs vägen, men det är även möjligt att lokalt hyra en cykel. 
ESL - Sevärdheter
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.