Språkresa till Galway: Bra ESL-tips

Börja dagen med en irländsk frukost

Ägg, bacon, korv, Black pudding (blodpudding), White pudding (samma som black pudding, men utan blod), vita bönor, tomat, serveras med tjocka skivor irländskt brunt rågbröd. Lägg till en portion farl (potatiskaka) och en mugg te, så befinner du dig i frukosthimlen!
ESL - Bra ESL-tips

Galways marknad

Galways marknad ligger i Church Lane vid Sankt Nikolaskyrkan i centrum och har under århundranden varit stadens kommersiella nav. Hundratals stånd säljer färska produkter och lokalt hantverk. Detta är en utsökt plats att äta på.
 
Marknaden är öppen på lördagar under hela året från 8:00 till 18:00 och söndagar, helgdagar, fredagar under juli och augusti, samt alla dagar under Galway Arts Festival från 12:0 till 18:00.
 
Från 20/11 till 22/12 är det traditionell julmarknad varje dag på Eyre Square till klockan 20:00 eller 22:00, beroende på dag.

Känn atmosfären vid Spanish Arch

Spanish Arch, byggd 1584 som en förlängning av stadsmuren, krossad av en tsunami 1755, är nu en fantastisk plats att helt enkelt chilla på i solnedgången. Det finns en liten park invid valvet och ett par pubar i närheten, perfekta för att få en autentisk smak traditionell kultur.
ESL - Bra ESL-tips

Galways museum

Galways museum är en luftig, modern byggnad som ligger i centrum av Galway, vid stranden av floden Corrib och med utsikt över den berömda Spanish Arch. Här hittar du olika permanenta och vandringsutställningar om Galways rika arkeologi, kulturarv och historia. På bottenvåningen finns också ett trevligt kafé/restaurang, The Kitchen.

Galway Arts Festival

Från partyatmosfären på Big Top till de fridsamma festivalgallerierna, förvandlar Galways Arts Festival staden under två veckor varje sommar. Detta firande av lokal, nationell och internationell konst, startade 1978 och har växt till ett enormt evenemang, som drog över 200 000 besökare vid senaste räkningen.
 
Även om du väljer att inte besöka någon av föreställningarna, utgör själva gatorna ett skådespel i sig.
 
ESL - Bra ESL-tips

Keltisk sport

Keltisk fotboll och Hurling är tuffa, fysiska sporter och båda är populära i staden. Hurling tros härstamma från förkristen tid, medan keltisk fotboll är av mycket senare datum. Det omnämns första gången 1308.
 
Även om du inte förstår de finare nyanserna i reglerna, är atmosfären på matcherna värd inträdesavgiften.

Halloween

Halloween i Galway har urgamla traditioner och daterar tillbaka till keltisk tid. Halloween kallades tidigare Samhain, en festival so markerade slutet på skördesäsongen och början av vintern, eller ”årets mörka hälft”
 
Varje år sätter gruppen Macnas från Galway upp ett kreativt skådespel med ljus och musik vid Halloweenparaden på söndagen. Det är en show som alla kan njuta av längs gatorna i centrum.

Att se, läsa och lyssna på

Att se
The Guard (2011) Regi: John Michael McDonagh
Lawrence of Arabia (1962) – den lokale sonen Peter O'Tooles bästa roll
Crackle and Buzz (1988) – Saw Doctors parodiska dokumentär

Galways biografer
Välj mellan The Eye Cinema, IMC och Station House Theatre (I Clifden). Galways traditionella teatrar - Town Hall Theatre och Mick Lally Theatre är väl värda ett besök.

Att läsa
Granuaile av Anne Chambers
Juno & Juliet av Julian Gough
The Guards av Ken Bruen

Att lyssna på
If This Is Rock and Roll, I Want My Old Job Back med The Saw Doctors
No Cure for Mickey Finn (biografisk radioutsändning)
Paradise In The Picturehouse med The Stunning
The Galway Girl med Steve Earle
ESL - Bra ESL-tips
Musikställen
Du blir bortskämd när det kommer till levande musik i Galway - speciellt om du gillar traditionell irländsk musik. Fråga på din språkskola efter deras senaste rekommendationer, men några alltid lika populära ställen är: The Kings Head (15, High Street) är en 1600-tals, trevåningspub som erbjuder lokala skaldjursrätter och levande musik; Crane Bar (2, Sea Road) är berömd för sin traditionella irländska musik, blues och countrymusik på två scener; O’Connor’s Famous Pub i Salthill är mysig och stoltserar med utmärkt musik.
 
The Quays är en av de största pubarna i stadens centrum, med tre våningar och levande musik och orkestrar varje kväll. Bland nattklubbarna kan nämnas Karma och Halo.

Är du intresserad av denna stad?

Varför välja ESL?

 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.