Språkresa till Edinburgh: Sevärdheter

Edinburgh Castle

Den emblematiska symbolen Edinburgh Castle blickar ut över staden från sin position vid början av the Royal Mile. Titta på Arthur’s Seat och staden från slottsbacken, beundra kronjuvelerna och Kröningsstenen, eller ta en tur med en av de förnäma slottsvakterna.
ESL - Sevärdheter

The Royal Mile

Edinburghs Royal Mile är en kullerstenslagd vägsträcka, kantad av georgianska hus, som börjar vid Edinburgh Castle och slutar vid Holyrood Park. Sevärdheter på vägen inkluderar St Giles’ Cathedral, Writer’s Museum, Museum of Childhood och Museum of Edinburgh. Avsluta med ett stopp på Clarinda’s Tearoom för te och skotska scones!

Arthur’s Seat

Arthur’s Seat, på toppen av Holyrood Park, erbjuder den bästa vyn över hela Edinburgh. Denna utslocknade vulkans gräsbevuxna krater är numera en park dit lokalinvånarna kommer för att njuta av frisk luft, en promenad med hunden eller för en picknick. Kanske blir det din favoritplats!
ESL - Sevärdheter

The Scotch Whisky Experience

Upptäck vad som är så märkvärdigt på The Scotch Whisky Experience, bara ett stenkast från Edinburgh Castle och Royal Mile. Ta en interaktiv rundtur där du åker i en whiskytunna och får en rolig och interaktiv virtuell upplevelse. Om du har åldern inne kan du smaka litet whisky, men upplevelsen är rolig för alla åldrar!

Gör en spökvandring

Denna välkänt hemsökta stad är mycket stolt över sin paranormala historia! När du vandrar nerför Royal Mile, passerar du Real Mary King’s Close, en spöklik gränd som byggts över men som är bevarad precis som den en gång var på 1600-talet. Det finns en mängd spök- och häxturer som tar dig på en hårresande resa genom Edinburghs gränder och kyrkogårdar, så det är bara att välja!
ESL - Sevärdheter

Hedra Greyfriars Bobby

Statyn över denna trogna lilla terrier står utanför Greyfriars Kirk, en häpnadsväckande kyrka med en månghundraårig historia. Legenden berättar att när Bobbys ägare begravdes på kyrkans kyrkogård, vaktade han graven till den dag han dog. Att ta en selfie med denna söta lilla hund är ett måste!

Se en show på Edinburgh Playhouse

Att gå på en levande teaterföreställning är ett fantastiskt sätt att öva din engelska. Det historiska Edinburgh Playhouse är den perfekta platsen att uppleva en musikal, komedi, konsert eller teaterpjäs. Gruppbiljetter är rabatterade, så du kan gå med hela din klass!

Besök Nationalmonumentet på Calton Hill

Scottish National Monument, byggt i samma stil som Parthenon, är ägnat de soldater som stupade på slagfälten under Napoleonkrigen. Tyvärr färdigställdes aldrig monumentet och är nu känt som ”Scotland’s Disgrace”. Det är dock ändå värt att ses och den vackra, gröna parken Calton Hill som omger det, är en perfekt plats för en picknick.
ESL - Sevärdheter

Gå på en rugbymatch på Murrayfield Stadium

Skottarna älskar sin rugby och det kommer du också att göra efter att ha sett en av Edinburgh Rugbys matcher. Ta spårvagnen och kom fram på 15 snabba minuter från centrum. Gör dig beredd att heja på hemmalaget!

The Scott Monument

Alldeles utanför centralstationen, Edinburgh Waverley, finner du det gigantiska, gotiska tornet The Scott Monument, uppkallat efter din kände skotske författaren Sir Walter Scott. Ta dig uppför de 287 trappstegen för en fantastisk utsikt över Edinburgh Castle.
ESL - Sevärdheter

Är du intresserad av denna stad?

Varför välja ESL?

 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.