Språkresa till Edinburgh: Bra ESL-tips

Saker du kan göra gratis i Edinburgh

För att lokalisera dig i Edinburgh, varför inte ta en gratis rundvandring? Avgår dagligen klockan 11:00 och 14:00 utanför Starbucks på Royal Mile och du får en gratis tur runt gamla stan och lär känna staden litet bättre.

Det finns också gott om gratis museer i Edinburgh. Börja med National Museum of Scotland (öppet dagligen mellan 10:00 och 17:00), en skattgömma med föremål, från den uppstoppade kroppen av fåret Dolly (det första klonade däggdjuret), Arthur’s Seats mystiska miniatyrkistor och till Maiden, en föregångare till giljotinen. 

Andra gratisställen är Scottish National Gallery och Scottish National Gallery of Modern Art Two, liksom galleribussen som går mellan de två. Gratis utomhusaktiviteter inkluderar Royal Botanic Garden och, naturligtvis, den vackra Holyrood Park och Arthur’s Seat med vida stadsvyer.
ESL - Bra ESL-tips

Edinburgh för Harry Potterfantaster

Potterfantaster vet att författarinnan J.K. Rowling bodde i Edinburgh medan hon skriv några av böckerna i serien. Besök Elephant House, ett mysigt kafé där Rowling brukade skriva och betrakta omgivningarna som inspirerade till Harry Potter. Du kan också gå på en gratis rundtur, ”The Potter trail”, som omfattar kaféet såväl som den spöklika kyrkogården vilken är förlagan till den där Voldemort ligger begravd. 

Edinburgh bortom allfartsvägen

Har du lust att gå till stranden i Edinburgh? Inget problem! Ta buss 124 eller X15 från centrum av Edinburgh till Portobello Beach på mindre än en halvtimme, där du kan värma dig i solen, strosa längs promenaden eller njuta av litet fish and chips eller en glass.
 
Udda konstgalleri? Åk till Dovecot Studios med en hundraårig historia som vävnadsverkstad.  Denna skira plats hyser nu ett kafé och konstgalleri och du kan även få en glimt av vävarna i arbete från väveriets åskådarbalkong på torsdagar och fredagar mellan 12:00 och 15:00, samt lördagar mellan 10:30 och 17:30.
 
När man tänker på Skottland tänker man på whisky, men visste du att Edinburgh också är känd för gin? Edinburgh Gin Distillery erbjuder alla typer av turer, inklusive avsmakningar och även en workshop om hur man tillverkar gin. Vad är hemligheten med Edinburghs gin? Lokal ingredienser som ljung och mariatistel adderar skotska smaker.
ESL - Bra ESL-tips

Ta dig runt i Edinburgh och i Skottland

Med en praktisk spårvagn och en busservice dygnet runt, är det lätt att ta dig från och till Edinburghs flygplats. Även om Edinburgh är en promenadvänlig stad, kan det vara bra att skaffa dig ett Ridacard för buss och spårvagn. Du kan köpa ett kort för en vecka, en månad eller ett år och det gäller på buss, spårvagn, nattbuss och flygbuss.
 
Intresserad av att resa runt i Skottland? Ta ett tåg från Waverley Station och anländ till Glasgow på mindre än en timme, eller far till Inverness på drygt tre timmar, som du kan ta som utgångspunkt vid sökandet efter Nessie i den mytomspunna Loch Ness eller för att utforska de hänförande Highlands.

Se, läs, lyssna på

Se
Trainspotting (1996) Regi: Danny Boyle
Festival (2005) Regi: Annie Griffin
One Day (2011) Regi: Lone Scherfig
 
Biografer i Edinburgh
Det underbara kulturhuset Cameo Cinema, bara 10 minuter till fots från Grassmarket, är ett måste. Med sina traditionella röda sammetsfåtöljer, vackra teaterdekor och en mysig bar, får du här en verklig upplevelse. Vue Cinema, belägen i det populära shoppingcentret Ocean Terminal, erbjuder rabatterade biljetter på tisdagar och studentrabatt mot uppvisande av giltigt id-kort.
 
Läs
The Prime of Miss Jean Brodie av Muriel Spark
The Sunday Philosophy Club av Alexander McCall Smith
One Good Turn av Kate Atkinson
 
Bokaffärer i Edinburgh
Bokmalar, gläd er! Edinburgh är fullt av några av världens mest charmiga bokaffärer, där du kan leta antika band och moderna bestsellers. Speciellt rekommenderade: Elvis Shakespeare, Golden Hare Books, Armchair Books och Word Power Books.
 
Lyssna på
Auld Lang Syne version med Mairi Campbell
Another Sunny Day med Belle and Sebastian
Suddenly I See med KT Tunstall
ESL - Bra ESL-tips
Levande musik
Om du söker autentisk, skotsk folkmusik, gå då till Sandy Bell’s i Edinburghs centrum, som bjuder på levande musik varje dag. Andra alternativ för traditionell musik inkluderar The Royal Oak, The Black Cat och Captain’s Bar, eller pröva Whistle Binkie’s för mer modern levande musik och open mic-kvällar.

Är du intresserad av denna stad?

Varför välja ESL?

 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.