Språkresa till Dublin: Sevärdheter

Njut av de inträdesfria museerna

ESL - Sevärdheter
Det finns gott om museer, gallerior och andra sevärdheter att se i Dublin och som dessutom inte kommer kosta dig något extra medan du lär dig engelska i Dublin. Här är några av de mest populära:

National Museum of Ireland (www.museum.ie) här kan du lära dig allt om irländsk konst, kultur och historia. Det finns tre filialer i Dublin: Natural History, Archaeology och Decorative Arts & History.

Chester Beatty Library (www.cbl.ie ) är hem till en stor samling av manuskript, miniatyr målningar, tryckta verk, teckningar, sällsynta böcker och en del dekorativ konst som sammansatts av gruvmagnaten Sir Alfred Chester Beatty. Inkluderar även samlingar från Asien, Mellanöstern, Nordafrika och Europa.
Dublin Castle, Dublin 2.

Irish Museum of Modern Art (IMMA) (www.imma.ie) har den största permanenta samlingen med över 1650 verk och flera tillfälliga utställningar.
Military Road, Dublin 8.

The National Gallery of Ireland (www.nationalgallery.ie) är hem till en omfattande samling av verk av irländska konstnärer, tillsammans framstående verk från de nederländska mästarna och den italienska barocken.
Merrion Square West, Dublin 2.

National Botanic Gardens (www.botanicgardens.ie) är ett 19,5 hektar stort område bara 5 km från Dublins centrum. Här kan du se plantor och blommor från hela världen. Glasnevin, Dublin 9.

Gaeliska sporter

ESL - Sevärdheter
Hurling och Gaelisk fotboll har båda en lång historia i Irland, långt före de kodifierades vid början av 1900-talet. Hurling tros till och med ha föregått kristendomen på ön, så kanske till och med St. Patrik själv njöt av en match eller två då han inte spenderade tid med att konvertera lokalbefolkningen till sin tro.

Att se en Gaelisk fotbollsmatch kommer nog vara en förvirrande upplevelse för den som är van vid vanlig fotboll men det tar inte lång tid innan man kommer in i det. Båda sporterna är snabba och tuffa och garanterar mycket nöje. Croke Park är platsen att besöka för att se matcherna, där finns också ett museum som är tillägnat sporterna, men du kan även se mindre matcher över hela Irland.

Besök sälarna i Howth Harbor

ESL - Sevärdheter
Howth Harbor är en charmig liten fiskehamn i norra Dublin Bay. Ät en stor frukost på ett av de lokala kaféerna, ta en stärkande promenad längst klipporna, titta ut och skåda den stora mängden av olika fåglar som bosatt sig i hamnen och möt därefter de riktiga stjärnorna i Howth Harbor : de väldigt fotogeniska sälarna. Du kan ta dig till Howth med DART tåget från stadens centrum, resan tar ca 20 minuter.

The Guinness Storehouse / Jameson Distillery

ESL - Sevärdheter
Besök två av Irlands största export succéer. Jameson har producerat whisky sedan 1780 och är välkänt världen över. Enligt sägnen kan du överleva på att bara dricka Guinness, dock håller inte forskare med om detta. Vill du bevisa att de har fel? Donera din kropp till vetenskapen på ett smakrikt vis. Som del av den guidade turen kan du provsmaka alla produkter, du kan dock behöva någonstans att lägga dig och vila efteråt…

Dublins parker

ESL - Sevärdheter
Dublin är en vacker grön stad. Efter en lång dag av engelskastudier i Dublin kan du hitta en härlig plats i Herbert Park för att njuta av solskenet i en av staden mest populära parker. Närmare staden centrum ligger St. Stephen’s Green och Merrion Square som båda är mycket vackra mitt i stadens hjärta. Om solen går i moln (vilket mycket väl kan hända i Dublin) ligger vid Merrion Square även National Gallery, National Museum och National Library, så där finns mycket att göra.
Bild: Corey Harmon (CC BY-ND 2.0)
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.