Språkresa till Brighton: ESL:s Brightontips

Plocka upp ett exemplar av Brighton Source

ESL - ESL:s Brightontips
Detta är Brightons bästa informationskälla för vad som händer i staden och kan hittas på lokala pubar, kaféer eller butiker och är kostnadsfri. För mer information se brightonsource.co.uk. Alternativt håll utskick efter What’s On Guide som publiceras både som ett litet häfte, även detta gratis, eller affischerna som går att se överallt i staden.

Festivaler

ESL - ESL:s Brightontips
Om du bokar din kurs i engelska i Brighton för att studera under våren och sommaren, kommer du kunna njuta av de olika lokala festivalerna. Brightons mest kända är Brighton Festival (brightonfestival.org/guest_director_2013/) i maj men det finns även andra mindre festivaler under året. Du kan se en lista här : www.visitbrighton.com/culture/festivals. Under de senaste åren har det i Brighton under mars och september hållits en matfestival. Lokala producenter och restauranger sätter upp stånd längst New Road och Jubilee Street i North Laine-området där du kan njuta av att få nya kulinära erfarenheter, här finns både lokala och internationella rätter att pröva. För mer information ta en titt på www.brightonfoodfestival.com. Brightons Pridefestival under sommaren är en av de största i världen.

Köp dina biljetter online

Om du behöver resa runt i staden är bussarna i Brighton och Hove utmärkta men dyra. Du kan få tag på mycket billigare biljetter om du köper dem i förväg antingen från någon av affärerna i staden (lätt att hitta om man frågar runt lite) eller den officiella hemsidan www.buses.co.uk. En vecko- eller månadsbiljett är det mest kostnadseffektiva alternativet. Du kan också hitta de bästa priserna för tåg online. Om du köper biljetterna i förväg på internet är även detta billigare än att köpa dem på resdagen. Thetrainline.com är en utmärkt hemsida att hitta tågbiljetter på.

Ät söndagslunch på en pub

ESL - ESL:s Brightontips
”Sunday roast” på en pub är en lokal tradition. Se till att vara där tidigt, vid 12 tiden, så du kan få tag på ett bord. Beställ din lunch vid baren tillsamman med något gott att dricka (Harvey’s Ale från närliggande Lewes är ett utmärkt val) och förbered dig på en lat söndagslunch som bäst efterföljs av en promenad längst stranden. Om det inte är vackert väder finns alltid alternativet att stanna på puben och se på eftermiddagens fotbollsmatcher, detta brukar dock inte hjälpa måndagmorgonens engelskalektion!

Snoopers Paradise

Brighton är en fantastisk plats för shopping (se våra shoppingtips för Brighton) men det finns en plats som är speciellt bra. Snoopers Paradise i Kensington Gardens är en ikonisk antikshop som säljer praktiskt taget allt mellan himmel och jord. Många små stånd delar på den stora öppna ytan i mitten av North Laine vilket gör det den perfekta platsen att spendera en timme eller två. Vinylskivor, vintage kläder, gamla tidsskrifter och böcker, musikinstrument och mycket andra otroliga saker finns att hitta här och gör platsen till en ikonisk del av Brighton.

Att se, läsa och att lyssna på

ESL - ESL:s Brightontips

Att se

Quadrophenia (1979) Regissör: Franc Roddam

London to Brighton (2006) Regissör: Paul Andrew Williams

Brighton Rock (2010) Regissör: Rowan Joffe

Brightons biografer
De största biograferna i Brighton är the Odeon vid slutet av West Street (vid havet) och Cineworld i Brighton Marina, båda dessa visar mainstreamfilmer. Brightons ledande indiebiograf är Duke of York’s Picturehouse (www.picturehouses.co.uk/cinema/Duke_Of_Yorks/), som visar en bredare blandning av filmer och är känt för sitt Eurovision Song Contest party varje år.

Att läsa

Sugar Rush av Julie Burchill

West Pier av Patrick Hamilton 

Dead Man's Footsteps av Peter James

Att lyssna på

Inside In/Inside Out av The Kooks 
You’ve Come a Long Way, Baby av Fatboy Slim 
Colour it in av The Maccabees

Brightons musikscen

Trots stadsrådets bästa försök är Brighton fortfarande en av de bästa platserna för att lyssna på livemusik och brittiska DJs. The Concorde II (www.concorde2.co.uk/index.php) på Madeira Drive ligger en längre promenad längst kustlinjen från piren men det är värt promenaden: nya lovande band spelar här innan de blir kända. Casablanca på Middle Street ser kanske lite förfallet ut men är en härlig klubb där det spelas både livemusik regelbundet och med ett DJ bås gjort av en gammal VW Bubbla. De stora internationella artisterna spelar på Brighton Centre (www.brightoncentre.co.uk/scripts/default.htm), som också har regelbundna skivmässor under dagtid. Utöver detta finns mindre klubbar och barer som håller events runt om i staden. Komedia (www.komedia.co.uk/) på Gardner Street har klubbnätter, liveband och komedikvällar. ”Open mic night” då vanliga människor kan visa upp sina talanger är även populärt under veckokvällarna. Ta en titt i Brighton Source (ett av våra Brightontips) för mer information.
Bild: Sam Ford (CC BY 2.0)

Är du intresserad av denna stad?

Varför välja ESL?

 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.