Språkresa till Bournemouth: Sevärdheter

Den engelske författaren Thomas Hardy beskrev Bournemouth som en "Plats att slappa i medelhavsstil vid Engelska Kanalen". Här är några idéer för att njuta av staden:

Ta en tur i "Bournemouth Eye"

ESL - Sevärdheter
Londons "Eye" är ett jättehjul på södra stranden av Themsen. Bournemouths "Eye" är en stor, tjudrad luftballong i Lower Gardens. Öppet från omkring april till oktober är denna luftballong ett tydligt landmärke i Bournemouth, och var du än är i omgivningen kan du se den. Utsikten från korgen är verkligen spektakulär (bournemouthballoon.com).

Stonehenge

ESL - Sevärdheter
Cirka 45 minuter från Bournemouth ligger Stonehenge ett av världens mest kända monument. Cirka 5000 år gamla, är dessa stenar en del av en forntida begravningsplats och har länge varit en andlig mötesplats: varje solstånd ger sig tusentals människor till denna vackra del av Wiltshirelandsbygden. Många olika teorier finns om vad de gigantiska stenarna betyder och hur monumentet byggdes ... kanske kan du klura ut det?

Om du gillar gamla ruiner, är Corfe Castle också lätt att nå från Bournemouth och dateras tillbaka till 1000-talet, då det byggdes av Vilhelm Erövraren. Eller åtminstone av personer som arbetade för honom.

Julpantomim

ESL - Sevärdheter
En mycket brittisk tradition som är riktigt populär i Bournemouth. Pantomim är teaterföreställningar av klassiska sagor som ges en twist med massor av publikdeltagande, skämt och skratt.
The Cliff Lifts
Det enklaste och mest spektakulära sättet att ta sig från stranden till toppen av Bournemouths klippor är med de tre bergshissarna: West Cliff Lift, East Cliff Lift och Fisherman’s Walk Cliff Lift. De körs varje dag mellan påsk och slutet av oktober, så se till att kolla in Bournemouths udda ikoner.

Poole

ESL - Sevärdheter
Bournemouths granne i väster har en lång historia som går tillbaka till långt innan romarna nådde de till de brittiska öarna. Förutom charmiga stränder, finns det mycket att njuta av i Poole, inklusive en mycket aktiv kaj, ett vackert centrum och flera utmärkta restauranger, där du kan njuta av färska skaldjur i den friska luften. Att hyra en cykel är ett bra sätt att komma till Poole (se våra Bournemouthtips).
Bilder: Robert Pittman (CC BY-ND 2.0), Smoobs (CC BY 2.0) 
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.