Språkresa till Bournemouth: Historia

ESL - Historia
2010 Bournemouth firar sitt 200-årsjubileum. Under firandet serveras bland annat en speciell sylt- och smörkrämskaka bakad av borgmästarens syster.

2003 Bournemouth bibliotek, som kostat £ 9’500’000, står klart.

2000 Mark i den exklusiva Bournemouthstadsdelen Sandbanks är dyrare än på New Yorks Fifth Avenue.

1984 AFC Bournemouth vinner sin största seger genom tiderna: en 2-0 seger mot Manchester United i FA-cupen.

1974 Kommunal omorganisation gör att Bournemouth övergår från att tillhöra Hampshire till att tillhöra Dorset.

1940 Bournemouth pir rivs delvis för att förhindra att tyska trupper ska kunna använda den vid en invasion. Det återuppbyggdes senare.

1929 Efter år av diskussioner öppnar den mytiska Bournemouth Pavilion äntligen.

1885 Mont Dore Hotel öppnar och blir internationellt känd för sin överdådiga lyx, däribland en av de första telefonerna i England ... numret för att ringa hit var "3". Hotellet har nu blivit Stadshuset.

1880 Efter de tidigare bryggorna sköljts bort i stormar, byggs en ny Bournemouth Pier av Londons borgmästare. Militärband har konserter som äger rum tre gånger om dagen under sommaren och två gånger om dagen under hela vintern. Piren utvidgas senare till över 300 meters längd.

1870 The London and South Western Railway Company öppnar den första järnvägsstationen i staden.

1856 Parlamentet godkänner Bournemouth Improvement Act. En styrelse inrättas för att organisera allt som har med driften av den växande staden att göra, såsom stenläggning, avlopp, dränering, gatubelysning och gaturenhållning. Bournemouths första pir byggs.

1841 Dr Augustus Bozzi Granville har Bournemouth i den andra upplagan av sin bok The Spas of England som beskriver orter runt om i landet med medicinska egenskaper. Han berömmer den lokala luften som ett botemedel mot andningsproblem.

1810 Under en semester i närliggande Christchurch, besöker Lewis Tregonwell "Bourne" med sin fru och de köper mark, bygger ett hus och startar Bournemouths utveckling.

Sent 1700-tal Lewis Tregonwells trupp av Dorset Volunteer Rangers patrullerar området runt moderna Bournemouth på jakt efter någon indikation på att Napoleon invaderar.

1100-talet Poole Harbour får stor betydelse när normanderna etablerar sig i Storbritannien.

43 AD Romarna använder Poole Harbour som en landningsplats under sin invasion av Britannien.

500BC Första tecknen på mänsklig bosättning i Poole Harbourområdet. 
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.